۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۹:۰۹

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه جندی شاپور اهواز:

خطرات عمل سزارین در زایمان‌های متعدد بیشتر می‌شود

خطرات عمل سزارین در زایمان‌های متعدد بیشتر می‌شود

اهواز - رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: خطرات سزارین در زایمان‌های متعدد بیشتر نمایان شده و در بارداری های سوم به بعد، خطرات جدی‌تری به دنبال دارد.

به گزارش خبرگزارش مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر پروین عابدی ضمن تبریک فرا رسیدن روز ماما به تمام فعالان این عرصه اظهار کرد: پیشینه رشته مامایی در ایران به شکل آموزش عالی پس از تحصیلات دبیرستان‌ به ۸۰ سال قبل بر می‌گردد.

وی افزود: در کشور ما نیروهای مامایی در مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته و همچنین دکترای رشته بهداشت باروری در حال تحصیل هستند و امیدوارم با حمایت های وزارت بهداشت در سال جاری شاهد خبر خوش تصویب مقطع دکترای رشته مامایی در کشور باشیم.

عضو هیئت علمی و رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اضافه کرد: خطرات عمل سزارین در زایمان های متعدد بیشتر نمایان شده و در بارداری های سوم به بعد خانم هایی که عمل سزارین انجام داده‌اند با خطرات جدی روبه رو خواهند شد.

عابدی تصریح کرد: خوشبختانه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و اجرای طرح تحول نظام سلامت، رشته هایی مانند پرستاری و مامایی نیز در ایران احیا شدند و ترغیب مادران باردار به انجام زایمان طبیعی در اولویت‌های وزارت بهداشت قرار گرفت.

وی گفت: در کشور ما، ماماها به لحاظ همجنس بودن با زنان در جامعه از مقبولیت بالایی برخوردارند. ولی ماما در جامعه زنان ما به راحتی قابل دسترس نیستند به گونه ای است که به ازای هر یک هزار تولد تنها ۹ ماما وجود دارد درحالی که میانگین جهانی ۳۰ تا ۵۰ ماما است.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به لزوم فرهنگ سازی مناسب در خصوص بیان مشکلات و خطرات سزارین و فواید زایمان طبیعی برای خانم ها، افزود: خوشبختانه با شروع طرح تحول نظام سلامت در کشور و به تبع آن در استان خوزستان و با توجه به اینکه یکی از اهداف مهم این طرح کاهش نرخ سزارین و افزایش ميزان زایمان طبیعی در راستاي سلامت بيشتر مادران و نوزادان است، اقدامات خوب و چشمگیری در کاهش سزارین و فرهنگ سازی مناسب جهت افزایش گرایش مادران باردار به زایمان طبیعی انجام شده است. همچنین در مطب های مامایی با تشکیل تیم مامایی، ماما از ماه های ابتدایی مادر باردار را از نظر غربالگری‌های مربوطه در هر ماه زیر نظر داشته و در زمان زایمان نیز وی را همراهی خواهد کرد که این به لحاظ روحی جهت آسان شدن روند زایمان طبیعی بسیار کمک کننده است.

وی تصریح کرد: در اجرای طرح تحول نظام سلامت لازم است مادران باردار با فواید زایمان طبیعی آشنا شده و اصراری جهت انجام عمل سزارین نداشته باشند. طبق طرح جمعیتی، مادران با انجام زایمان طبیعی در زایمان های بعدی با مشکلات خیلی کمتری مواجه خواهند بود.

عابدی در پایان خاطر نشان کرد: در جهت ارتقای سطح آموزش دانشجویان مامایی، بخش پراتيك(عملی) مامایی دانشكده در فضایی با متراژ ۱۲۰ متر مربع مشتمل بر دو زایشگاه و با تمامی امکانات، راه اندازی شد و در حال حاضر هیچ گونه مشکلی در زمینه آموزش دانشجویان وجود ندارد و دانشجویان قبل از رفتن به زایشگاه، مراحل کلی زایمان را بر روی مولاژهای تعبیه شده مشاهده می‌کنند و همچنین رزیدنت های سال اول زنان نیز می‌توانند از این مجموعه استفاده کنند.

کد خبر 3616938

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha