۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۰:۳۶

نشست بخش پوستر و عکس جشنواره تئاتر دانشگاهی

عکاسان اشراف کمی به مجموعه عکس دارند/ لزوم ارتقای زیبایی‌شناسی

عکاسان اشراف کمی به مجموعه عکس دارند/ لزوم ارتقای زیبایی‌شناسی

حمید جبلی و مهدی آشنا در نشست رسانه ای بخش پوستر و عکس جشنواره تئاتر دانشگاهی درباره جزئیات برگزاری این بخش صحبت کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه ای دبیر بخش پوستر و عکس نوزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی عصر روز گذشته بیستم اردیبهشت ماه برگزار شد. در این نشست مهدی آشنا دبیر این بخش و حمید جبلی مدیر هنری این بخش حضور داشتند.

آشنا در ابتدای صحبت هایش با اشاره به آثار رسیده به این بخش جشنواره عنوان کرد: از ۸۰ پوستر رسیده به دبیرخانه ۲۰ اثر به نمایشگاه راه یافتند که در نهایت یک اثر برای دریافت تندیس انتخاب می شود. در بخش عکس نیز ۲۱۰ عکس به دست ما رسید که ۲۱ قطعه به نمایشگاه راه یافتند و در مجموع، چهار مجموعه عکس نیز در نمایشگاه به نمایش درمی آید.

وی با اشاره به داورهای این بخش ها بیان کرد: داورهای بخش پوستر شامل ابراهیم حقیقی، یحیی پاکدل و آرش عباسی هستند و داوران عکس نیز شامل حیدر رضایی، امیر عابدی و آدیس آلیساقلیان که از ارامنه فعال ارمنستان است، هستند. امسال در بخش پوستر، تایپوگرافی هم اضافه شد که البته ما حدس می زدیم آثار کمی در این زمینه برای ما ارسال شود اما متاسفانه باید اعلام کنم که حتی یک اثر هم در زمینه تایپوگرافی به دست ما نرسیده است.

آشنا یادآور شد: متاسفانه این اتفاق غم انگیزی است که هیچ دانشجویی دغدغه تایپوگرافی ندارد و علاقه مند نیست حتی یک اثر در این زمینه طراحی کرده و در جشنواره ای که مختص دانشجویان است به نمایش بگذارد.

در ادامه حمید جبلی نیز بیان کرد: خط فارسی ما یکی از زیباترین خطوط برای طراحی گرافیکی و نقاشی است اما الان در دنیا خط نقاشی ایران از نقاشی اش مهمتر است.

وی افزود: ما در بخش تک عکس، عکس های زیاد و خوبی داشتیم اما بخش مجموعه عکس شاید همچنان برای ما ناآشنا باقی مانده که یکی از دلایل آن نبود حوصله و بی اطلاعی است. یک مجموعه عکس باید تشریح كننده تمامی مراحل شكل گیری یک اجرا باشد و از ابتدا روند تمرین ها، شکل گیری و در نهایت اجرای یک نمایش را نشان دهد. اما مجموعه هایی که به دست ما رسیده معلوم نیست که عکس های پشت صحنه است یا اجرا. بنابراین در این بخش هیچ برگزیده ای نداشتیم. در واقع گرفتن مجموعه عکس حوصله و اندیشه می خواهد.

جبلی درباره مراسم افتتاحیه جشنواره بیان کرد: شروع جشنواره با بخش عكس و پوستر خواهد بود كه این امر نشان دهنده اهمیت این دو گونه در تئاتر ما است. ما در سینما مواد تبلیغاتی، تیزر و آنونس هم علاوه بر عکس و پوستر برای معرفی یک فیلم داریم اما در تئاتر فقط عكس و پوستر این اهمیت را پیدا می كنند بنابراین باید برای اینها ارزش بیشتری قائل باشیم.

وی درباره جوایز این دوره توضیح داد: تلاش شد این دوره به جای جوایز مالی جوایز با ارزش دیگری داشته باشیم و برگزیدگان برای گذراندن كارگاه آموزشی به خارج از کشور اعزام شوند. در همین زمینه با مراکز فرهنگی و سفارتخانه های چند کشور صحبت شد اما متاسفانه امسال موفق نشدیم اما سال آینده حتما این ایده را دنبال خواهیم كرد.

این هنرمند تئاتر و سینما یادآور شد: جذابیت كار عباس كیارستمی به لحن ایرانی آن است و چه خوب كه به جای تقلید در طراحی پوستر به فرم بومی خودمان برسیم.

آشنا نیز در این زمینه بیان کرد: متاسفانه در طراحی برخی پوسترها شاهد تقلید بودیم اتفاقی که در بعضی مواردی حتی در جریان تئاتر حرفه ای هم رخ می دهد و افرادی از پوسترهای خارجی كپی عین به عین كرده اند و متاسفانه از کارشان دفاع هم می كنند. اما در نهایت سعی شده گزینه نهایی طوری انتخاب شود كه از این آفَت به دور باشد.

وی درباره مبلغ جوایز این دوره گفت: یک و نیم میلیون تومان برای برگزیدگان این دوره در نظر گرفته ایم كه سه برابر دوره گذشته است. ولی گاهی به مواردی برمی خوردیم كه حتما جای تقدیر از یک عكاس یا طراح پوستر علاوه بر برگزیدگان نهایی وجود داشت به همین دلیل چاره ای جز تقسیم مالی نداشتیم.

جبلی در این زمینه گفت: مبلغ جایزه اهمیت ندارد چون هر مبلغی هم که باشد در زندگی یک عكاس اهمیت آنچنانی ندارد. كاركرد چنین جشنواره هایی ارتقای كیفیت هنری و علمی افراد است و اگر یک هنرمند موفق می شد مثلا به آلمان سفر كند و در آنجا دوره ببیند ارزش بسیار بیشتری داشت. این جشنواره ها بهانه ای برای افزودن بر توان فرهنگی و هنری است.

وی تصریح کرد: آرزوی من این است كه دانشجویان تمام رشته ها با تصویر آشنا شوند چون ارتقای زیبایی شناسی موجب می شود نگاه بهتری داشته باشیم. تغییر سلیقه این افراد موجب می شود سلیقه اطرافیان این افراد هم تغییر كند و این به ارتقای سطح فرهنگ كمک می كند.

آشنا در پایان درباره كارگاه های هنرمندان خارجی در ایران گفت: امسال با سفارت لهستان صحبت خواهیم كرد كه به همراه پوسترهای ایرانی، آثاری از كشور لهستان نیز در جشنواره وجود داشته باشد. سعی كردیم رویكرد بین المللی داشته باشیم ولی مسائلی مانند روابط بین ایران و دیگر كشورها دست ما نیست.

در انتهای این نشست خبرنگاران پیشنهاداتی برای برگزاری كارگاه توسط هنرمندان داخلی را مطرح كردند كه قرار شد مورد بررسی قرار بگیرد.

 

کد خبر 3654697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha