به گزارش خبرگزاري "مهر"، ارتش اسرائيل صبح شنبه و چند ساعت پس از صدور قطعنامه شوراي امنيت كه خواستار توقف درگيري ها شده ، با قدرتي مضاعف حملات خود را به نواحي جنوبي لبنان شدت بخشيد و نيروي هوايي اين رژيم نيز به بمباران شهرهاي لبنان پرداخت.
در همين حال در مقدمه قطعنامه شوراي امنيت مي بينيم با تاكيد و استقبال از طرح "فواد سنيوره" نخست وزير لبنان بر نبود هيچ گونه تسليحاتي در اين كشور بدون اجازه دولت آن تاكيد شده است. در ادامه، يكي ديگر از شروط را آزادي فوري سربازان ربوده شده اسرائيلي در نظر گرفته اند، اما اشاره اي حتي به احتمال آزادي اسراي لبناني و فلسطيني در زندان هاي اسرائيل نشده است.
درپي حملات ناجوانمردانه اسرائيل به مردم مقاوم لبنان و با نقض قطعنامه اي كه كشورهاي حامي رژيم صهيونيستي آن را اخيرا با تمامي جانبداري ها به تصويب رسانده اند، جنبش حزب الله درروزهاي گذشته با تمامي نيرو به مقابله با ستون تانك هاي اسرائيلي رفت و حدود 20 موشك به سوي نواحي شمالي سرزمين هاي اشغالي فرستاد تا پاسخي بر اين حملات غيرقانوني و خلاف قطعنامه شوراي امنيت باشد.
جالب توجه است كه روزگذشته سخنگوي ارتش اسرائيل براي توجيه اين حملات گفت: ارتش اسرائيل برطبق تصميم روز چهارشنبه كابينه كه آغاز عمليات زميني در جنوب لبنان تا رودخانه ليطاني را دستور داده است، به حملات خود ادامه مي دهد. وي در اين زمينه خاطرنشان كرد كه نيروي زميني اسرائيل از پشتيباني نيروي هوايي و دريايي نيز بهره مند خواهد شد.
"آوي پازنر" سخنگوي دولت اسرائيل افزود: اين عمليات به منظور خنثي سازي توانايي حزب الله در پرتاب موشك به سوي سرزمين هاي اشغالي در زماني نامحدود انجام گرفته است. در همين حال، "آلون فريدمن" رئيس عمليات مناطق نظامي شمال اسرائيل روز شنبه اعلام كرد كه عمليات احتمالا چندين هفته به طول خواهد انجاميد و تا رودخانه ليطاني نيز ادامه پيدا خواهد كرد.
ارتش اسرائيل برطبق تصميم روز چهارشنبه كابينه كه آغاز عمليات زميني در جنوب لبنان تا رودخانه ليطاني را دستور داده است، به حملات خود ادامه مي دهد |
سخنگوي ارتش صهيونيست |
به گزارش "مهر"، شوراي امنيت جمعه شب با اتفاق اكثريت آراء قطعنامه اي را به تصويب رساندند و حزب الله را به توقف فوري تمامي حملات و اسرائيل را نيز به توقف فوري تمامي عمليات هاي نظامي تهاجمي فراخواندند.
"ايهود اولمرت" نخست وزير اسرائيل جمعه شب با پيش نويس قطعنامه شوراي امنيت موافق كرده بود، اما آن را به بررسي در كابينه خود در جلسه روز يكشنبه ارجاع داد.
براين اساس، "طارق متري" قائم مقام وزارت امور خارجه لبنان در پي تصويب قطعنامه 1701 در جريان سخنان خود در شوراي امنيت به شدت از رژيم صهيونيستي انتقاد كرد و گفت: از يك ماه پيش و در برابر ديدگاه جامعه بين المللي، اسرائيل لبنان را به محاصره خود درآورده و ويران مي كند كه سبب بروز فاجعه انساني و زيست محيطي شده است.
وي چهار هفته حملات توپخانه اي و هوايي ارتش رژيم صهيونيستي به لبنان را "استراتژي وحشت" توصيف كرد و گفت : اين حملات رژيم اشغالگر قدس "نابرابر و بدون توجيه" بوده است.
قائم مقام وزارت امور خارجه لبنان تصريح كرد كه ارتش اسرائيل در حملات وحشيانه چهار هفته اي خود به لبنان بيش از يك هزار و 100شهروند غيرنظامي لبناني را به شهادت رسانده است كه يك سوم آنها را كودكان تشكيل مي دهند و در مقابل 120اسرائيلي در جريان موشك هاي حزب الله كشته شده اند.
به گزارش "مهر"، در حالي كه قطعنامه 1701 بر استقرار نيروهاي لبناني در جنوب اين كشور تاكيد دارد، اما شرط آن را همزماني با عقب نشيني نيروهاي اسرائيلي از مناطق جنوبي دانسته اند كه اين موضوع نيز مطمئنا جزو مرور زمان خواهد شد.
در همين حال قطعنامه با اينكه به عقب نشيني نيروهاي اسرائيلي اشاره كرده، اما اين موضوع را كه مسئول خسارات وارد آمده و قربانيان اين جنايات كيست، همچنان بلا تكليف گذاشته و حتي اشاره اي نيز به آن ندارد و تنها به اين موضوع اكتفا مي كند كه جامعه جهاني به لبنان در ساخت كشورش كمك كند.
ژاك شيراك رئيس جمهوري فرانسه نيز ديروز از تصويب قطعنامه درباره لبنان در شوراي امنيت استقبال و آمادگي كشورش براي مشاركت در نيروهاي سازمان ملل موسوم به "يونيفل"را اعلام كرد.
هيئت اعزامي اتحاديه عرب به شوراي امنيت سازمان ملل متحد نيز با اعلام پذيرش قطعنامه 1701 درباره لبنان در عين حال تاكيد كرد كه اين قطعنامه "نامتعادل و نابرابر" است، زيرا به اندازه كافي منافع لبنان و ثبات اين كشور را مد نظر قرار نداده است.
به گزارش "مهر"، در ادامه شاهد هستيم كه تنها نكته اصلي كه مي توان در اين قطعنامه مشاهده كرد خلع سلاح و در ادامه روند حذف وكم اثرنمودن حزب الله در معادلات لبنان مي باشد كه از جوانب مختلف ازجمله ورود نيروهاي بين المللي، خلع سلاح تمامي شبه نظاميان، اجراي تدابير امنيتي و ايجاد منطقه خالي از سلاح ميان خط آبي و رود ليطاني و همچنين فراخواندن كشورها به عدم فروش سلاح به شبه نظاميان، آن را مورد تاكيد قرار داده است.
حال پس از اين باران موشك و تجاوزگري هاي اسرائيل و حتي نقض قاطع و مسلم قطعنامه شوراي امنيت، "كاندوليزا رايس" وزير امور خارجه آمريكا امروز شنبه بازهم به حمايت از تل آويو سخن به ميان آورد. وي در اظهاراتي فريبكارانه از ايران و سوريه خواست تا به قطعنامه اي شوراي امنيت سازمان ملل درباره لبنان احترام بگذارند.
رايس كه در شوراي امنيت سخنراني مي كرد، درتلاش براي منحرف كردن افكارعمومي جهان از نقش اصلي آمريكا در جنگ افروزي رژيم صهيونيستي و تحريك اين رژيم براي حمله به لبنان ، از تهران و دمشق درخواست كرد تا به حاكميت دولت لبنان و آنچه كه وي از آن به خواست جامعه بين المللي ياد كرد، احترام بگذارند.
وي بدون اشاره به ضرورت توقف جنگ افروزي رژيم صهيونيستي و سياست كشتار و تخريب اين رژيم در لبنان گفت :"اكنون پس از صدور قطعنامه اي كه مورد حمايت 15 عضو شوراي امنيت بوده است ، حزب الله با گزينه روشن و شفافي رو به رو است و آن ادامه جنگ و يا پذيرش صلح است."
در همين حال مي بينيم كه "كوفي عنان" دبير كل سازمان ملل متحد تنها به ابراز تاسف از اينكه چرا قطعنامه شوراي امنيت ديرهنگام صادر شده است، اكتفا كرده و خود را بي گناه جلوه مي دهد. عنان پيش از اظهارات رايس گفت: يك ماه زمان برد تا قطعنامه مصوب بتواند آتش بسي را در منطقه فراهم كند.
وي افزود: اگر نگويم از اينكه چرا شوراي امنيت زودتر دست به اين كار نزد و به اين مرحله نرسيد، چقدر متاسف شدم در واقع كوتاهي كرده ام.
به گزارش "مهر"، اكنون كوفي عنان بايد ظرف مدت يك هفته گزارشي از چگونگي اجراي اين قطعنامه كه اسرائيل هنوز مهر آن خشك نشده، با كمال بي شرمي زير پا مي گذارد، تهيه كند.
نظر شما