به گزارش خبرنگار مهر، حسن صادقلو بعدازظهر چهارشنبه در شورای اقتصاد مقاومتی استان گلستان، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی اقتضای زمان است و موارد نرمافزاری آن مشخص است و باید در استانها زمینه عملیاتی و عملی شدن آن فراهم شود.
وی به ظرفیتهای استان گلستان در اجرای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: ۴۸ درصد جمعیت استان را روستاییان تشکیل میدهند که در هزار و ۵ روستا ساکن هستند و باید برای توسعه روستاها چارهای اندیشید و درآمد پایدار ایجاد کنیم.
استاندار گلستان بابیان اینکه هرکدام از این روستاها دارای دانش بومی خاص خود هستند، ادامه داد: طبق برآورد علمی انجامشده ۶۷۰ نوع دانش بومی در روستاهای استان شناساییشده که باید با فناوری روز تلفیقشده و در قالب یک بنگاه اقتصادی در روستاها آغاز به کار کند.
وی اضافه کرد: بر اساس مطالعات انجامشده بیش از ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی استان نیازمند اجرای زهکشی است که سازمان بسیج میتواند با ورود به این بخش، کمک زیادی به استان کند.
صادقلو با یادآوری اینکه استان کارهای روی زمینمانده بسیاری دارد و میخواهیم آنها را به بسیج واگذار کنیم، تصریح کرد: مناطق شمالی استان وضعیتی بیابانی دارند و بر اساس مطالعات انجامشده باید ۲۸۰ هزار هکتار از این اراضی زهکشی شود.
وی بابیان اینکه اعتبارات دولت محدود است، خاطرنشان کرد: دولت زهکشی ۲۲ هزار هکتار را تقبل کرده است که این در برابر مجموع این اراضی ناچیز است و بنابراین ورود سازمان بسیج با ابزار لجستیکی که در اختیار دارد میتواند کمک زیادی به مردم استان کند.
به گفته استاندار در صورت زهکشی این اراضی حداقل بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن به تولید گندم در استان افزوده میشود.
استاندار گلستان یادآور شد: گندم گلستان به دلیل گلوتن بالا مرغوبترین نوع گندم در کشور به شمار میرود بااینحال از تولید بیش از یکمیلیون تنی استان، تنها ۲۵۰ هزار تن آن در استان باقی میماند و بقیه از استان خارج و ارزشافزوده آن نصیب دیگر استانها میشود.
وی با اشاره به پیشینه گلستان در تولید پنبه هم اظهار کرد: درگذشته گلستان بهعنوان سرزمین طلای سفید مشهور بود که ۳۸ کارخانه پنبهپاککنی فعال داشت و یکی از دلایل جذب مهاجران به این استان هم همین مسئله بود.
صادقلو بیان کرد: هماکنون سطح کشت پنبه این استان از ۱۶۰ هزار هکتار در سال به ۱۲ هزار هکتار رسیده است؛ بنابراین نیاز است تا بسیج درزمینهٔ الگوی کشت مناسب با شرایط استان نیز ورود کند.
وی خاطرنشان کرد: سالهاست که الگوی کشت ما تغییر کرده و به سمت کشت برنج رفته که ۸۵ درصد آب زیرزمینی استان برای این محصول استحصال میشود.
استاندار ادامه داد: بهطور متوسط تولید هر یک هکتار شالی نیازمند ۱۵ تا ۱۸ هزار مترمکعب آب است که اگر آن را به شرب تبدیل کنیم حدود ۱۵ میلیارد تومان میشود، اما درآمد کشاورز از یک هکتار شالی فقط ۱۰ میلیون تومان است.
وی با تأکید بر اینکه این نوع کشت بههیچوجه متناسب با استان نیست و آلودگی آبوخاک را در پی خواهد داشت، متذکر شد: تا ۲۰ سال دیگر گلستان به ۶.۵ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد درحالیکه این میزان در حال حاضر تنها ۲.۵ میلیون مترمکعب است.
نظر شما