۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۱:۲۶

حجت الاسلام مبلغی:

قرآن موتور پیشرفت جوامع اسلامی است/ تنها راه نجات امت اسلامی

قرآن موتور پیشرفت جوامع اسلامی است/ تنها راه نجات امت اسلامی

احمد مبلغی، منتخب مجلس خبرگان گفت: اگر مسلمانان روش استفاده از قرآن را برای دریافت افکار و آموزه‌های قرآن درجهت حل مشکلات و گرفتاری‌ها بیاموزند به پیشرفتهای بسیاری در جامعه نائل خواهند آمد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام احمد مبلغی، منتخب مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: با اینکه در قرآن کریم افکار بلند، بزرگ و کلانی نهفته است که می‌تواند برای جامعه اسلامی در صورت مواجه شدن با شبهات، درس آموز و راهگشا باشد؛ قرآن ارائه دهنده طریق اقوم است؛ اما متاسفانه ما به راه و منهاج قرآن بی‌توجه هستیم و صرفا به قرائت قرآن بسنده کرده‌ایم.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار داشت: عجیب است که مسلمانان هرچه بیشتر به سمت جلو می‌روند، به جای مراجعه منظم و دقیق‌تر به قرآن کریم برای حل مشکلات اجتماعیشان، بیشتر از قرآن فاصله می‌گیرند و از آن دور می‌شوند و کلام وحی را در مهجوریت قرار می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه امروزعلم تفسیر قرآن در وضعیت رکود به سر می‌برد و در جهت ایجاد رابطه فکری میان جامعه و قرآن و حل مسائل کلان اجتماعی عمل نمی‌کند، گفت: چه خوب است علمای مذاهب اسلامی از شیعه و سنی گرد هم آیند و مجمعی عالی با هدف بهره گیری از قرآن در جهت بنای مناسباتی سالم در فضای امت تشکیل دهند تا مذاهب اسلامی در آن با یکدیگر زندگی و در مسیر سلامت و حل مشکلات اساسی قدم بردارند.

آیت الله مبلغی بیان داشت: هیچ راهی فراروی امت اسلامی به جز نهضت بازگشت به قرآن و دریافت و بهره‌مندی از مفاهیم و آموزه‌های قرآن برای حل مشکلات وجود ندارد.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس خاطرنشان کرد: در پاره‌ای از مقاطع گذشته، مذاهب اسلامی هرکدام امکانات، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های خود را در جهت هم افزایی و تکمیل یکدیگر در مناسبات اجتماعی به کار می‌گرفتند و تا حدودی مصداقی از «الاستباق الی الخیرات» را در برابر هم شکل می‌دادند.

وی افزود: در طول سالیان دراز مذاهب مختلف اسلامی از حنفی، شافعی، امامی، مالکی و حتی در مقاطعی مذهب حنبلی به سمت انعطاف، تحمل، ایجاد برادری به پیش رفتند و این مصداقی از‌‌ همان استباق الی الخیرات بود که قرآن درباره آن سخن می‌گوید.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی همچنین اظهار داشت: تندور‌ها و تکفیری‌ها نمی‌فهمند که اگر جامعه اسلامی دچار تزلزل شد همه باهم متضرر می‌شوند و اینگونه نیست که آن‌ها پیروز شوند و دیگران سرشکسته گردند بلکه در وضعیت دست ساخت آنان، همه غرق خواهند شد.

دکتر مبلغی تاکید کرد: در اسلام تعصب مذهبی نداریم. در روایات شیعه آمده است که اگر می‌خواهید تعصب داشته باشید این تعصب را برای وفای به عهد، صفت‌های خوب، اجتماع و کنار هم بودن داشته باشید. بنابراین تعصبی که در اسلام است این که ما نسبت به اخلاق تعصب داشته باشیم. اخلاق هم که دیگری را به حساب آوردن و در کانون توجه خود قرار دادن است. در نهج البلاغه به تعصب نسبت به اخلاق تاکید شده است.

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی در پایان تصریح کرد: دوای درد جامعه اسلامی رجوع به قرآن است و اتفاقا مشکل همه ما نیز عدم رجوع به قرآن است در حالیکه قرآن اصول یک زندگی جمعی کلان امت محور را کاملا مشخص و معین کرده و در اختیار ما قرار داده است.

کد خبر 3657829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha