به گزارش خبرنگار مهر، حسین کربلایی ظهر سهشنبه در جلسه شورای تحقیقات کشاورزی اردبیل با بیان اینکه سه مقوله خشکسالی، بحران آب و افزایش دما، چالشهای جدید محیطزیست در دنیا و حتی در کشور است، اضافه کرد: بر همین اساس تحقیقات کشاورزی باید به دنبال پاسخگویی به نیازهای جدید معطوف شود.
وی با اشاره به مصرف قابلتوجه آب در حوزه کشاورزی اضافه کرد: در کشور هنوز کشاورزی به شکل علمی تبدیل نشده و در حال گذار از حالت سنتی به علمی است و این در حالی است که کشاورزی علمی برای پایدارسازی منابع آبی یک ضرورت است.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان برنامههای این مرکز برای پاسخگویی به نیازهای جدید استفاده از منابع آب و خاک را مطالعه برای تغییر الگوی کشت و تعریف و معرفی ارقام جدید عنوان کرد.
کربلایی با اشاره به انجام برخی تغییرات از جمله تغییر کشت بهاره به پاییزه برای دو محصول چغندر قند و سیبزمینی افزود: در عین حال کشت محصولات مقاوم به خشکسالی و بذور متحمل به خشکی و شوری نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی از ارتقا رتبه استان در معرفی محصولات مقاوم به شرایط سخت جوی خبر داد و تصریح کرد: استان اردبیل توانست در زمینه معرفی ارقام پرمحصول و مقاوم به شرایط نامساعد محیطی تولید غلات از رتبه یازده به رتبه چهارم کشوری ارتقاء پیدا کند.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در عین حال خرید تضمینی محصولات با نیاز آبی کمتر را زمینهساز تشویق کشت این محصولات دانست و تأکید کرد: طی سالهای اخیر جهاد کشاورزی استان حمایتهای متعددی از کشت محصولات با نیاز آبی کم تعریف کرده است.
کربلایی توسعه کشت گلخانهای به ویژه در سبزی و صیفیجات را یکی از راهکارهای مدیریت منابع آبی دانست و افزود: در عین حال توجه به کشت دیم میبایست فرهنگسازی شده و زارعان به سمت توسعه آن گام بردارند.
نظر شما