عباس رستگارپور صدابردار فیلم سینمایی «فصل نرگس» به کارگردانی نگار آذربایجانی به خبرنگار مهر گفت: بیشتر سکانسهای «فصل نرگس» در داخل اتومبیل و به ویژه اتومبیلهای در حال حرکت به وسیله دو دوربین فیلمبرداری شد و همین امر صدابرداری این فیلم را به دلیل شرایط خاص فیلمبرداری اش خاص کرد.
وی افزود: هرچند که صداگذاری «فصل نرگس» بر عهده من نبود اما به دلیل آنکه کارگردان صداهای خاص را لازم داشت قطعا مرحله طراحی صدای آن نیز باید بسیار سخت و پیچیده بوده باشد. به طور کل طراحی صدا لازمه صداگذاری است که هر کس با توجه به تبحرش انجام میدهد.
رستگارپور همچنین با تشکر از دستاندرکاران تولید فیلم «فصل نرگس» گفت: پروژه تولید «فصل نرگس» بسیار آبرومند و حرفهای به سرانجام رسید و یکی از معدود کارهایی بود که دستمزدها در موعد معین پرداخت شد. نگار آذربایجانی نیز با توجه به اینکه دومین پروژه بلند سینمایی خود را پشتسر میگذاشت، اما بسیار کاربلد و حرفهای بود.
این صدابردار پیشکسوت سینمای ایران با اشاره به این نکته که وضعیت امروز سینمای ایران دچار یک آشفتگی خاصی است، اظهار کرد: متاسفانه سینمای ایران هنوز صنعتی نشده است و به همین دلیل دستاندرکاران خود را به فروشهای مناسب مقطعی مانند عید امسال دلخوش میکنند. واقعیت این است که از دهها فیلم تولید شده در طول یکسال صرفا چند فیلم، خوب میفروشند و باقی آثار در مرحله اکران شکست خورده و سرمایه خود را نیز برنمیگردانند. به همین دلیل صاحبان آثار هرجا که بتوانند دستمزد برخی از هنرمندان را پرداخت نمیکنند و صدابردار معمولا یکی از این هنرمندان است.
صدابردار فیلم سینمایی «فصل نرگس» به مساله بیکاری مداوم برخی مشاغل در سینمای ایران نیز اشاره کرد: به دلیل آنکه معمولا در سینمای ایران دستمزدها یا دیر پرداخت میشود و یا اصلا پرداخت نمیشود، برای من رفتار تولیدکنندگان فیلم «فصل نرگس» در عملِ دقیق به موارد قرارداد عجیب بود. تهیهکننده فیلم «نفس» به کارگردانی نرگس آبیار نیز در این زمینه حرفهای و آبرومند عمل کرد. به طور کل سال گذشته برای من سال خوبی بود، اما متاسفانه از پس از اتمام «فصل نرگس» تاکنون پروژه جدیدی را شروع نکرده ام.
رستگارپور در پایان گفت: اطمینان دارم اگر سینمای ایران صنعتی میشد و تهیه کنندگان و سرمایه گذاران از بازگشت سرمایهها یقین داشتند به هیچ عنوان نه دستمزدها دیر پرداخت میشد و نه مشاغل و هنرمندان سینما بیکار میماندند. از مدیران فرهنگی و همچنین مسئولان سینمایی کشور درخواست دارم با تشکیل کارگروههای ویژهای در راستای حرکت ایران به سمت یک سینمای صنعتی تلاش کنند. اگر این اتفاق بیفتد دیگر سینما برای تامین مخارج خود نیازی به کمکهای دولتی نخواهد داشت.
نظر شما