به گزارش خبرنگار بين الملل "مهر"، پنجاه و نهمين سالگرد استقلال پاكستان صبح امروز طي مراسمي در محل سفارت اين كشور در تهران گرامي داشته شد.
در اين مراسم كه با حضور شخصيت هاي سياسي و علمي پاكستاني برگزار شد، پس از قرائت قرآن كريم، پيام رئيس جمهور و نخست وزير پاكستان قرائت شد و در ادامه دانش آموزان پاكستاني مقيم تهران، مقالات و اشعاري درباره استقلال كشورشان قرائت كردند.
در ادامه اين مراسم، اقبال شفقت سعيد سفير پاكستان در جمهوري اسلامي ايران ضمن خوشامدگويي به ميهمانان از نزديكي روابط دو كشور همسايه مسلمان ايران و پاكستان سخن به ميان آورد و گفت : ما در همه زمينه هاي سياسي، اقتصادي و امنيتي با دولت ايران همكاري داريم و سعي خواهيم كرد كه روابطمان را ارتقا بخشيم.
وي افزود: ما در مورد مسائل جهاني با يكديگر تبادل نظر مي كنيم. هيچ اختلاف و تنشي بين ايران و پاكستان وجود ندارد . دو كشور نياز دارند سقف روابط تجاري خود را از حدود نيم ميليارد دلار كنوني افزايش دهند.
شايان ذكر است پاكستان در 14 اوت 1947 ميلادي به رهبري محمد علي جناح موفق به كسب استقلال از انگلستان شد . پاكستان پس از مبارزات طولاني در شبه قاره هند به رهبري جناح و با خط فكري مبارزاتي اقبال لاهوري توانستند به اين امر مهم دست يابند. مسلمانان شبه قاره هند خواهان كشور مستقل بر اساس ايدئولوژي اسلامي بودند تا بتوانند خودشان سرنوشتشان را تعيين كنند. از لحاظ سياسي اين كشور يك جمهوري دموكراتيك مي باشد كه تاحد زيادي اختيارات را به ايالات داده است.
پاكستان با 940/803 كيلومتر مربع در مرزهاي شرقي جمهوري اسلامي ايران واقع شده است و علاوه بر ايران با افغانستان و هندوستان همسايه است. جمعيت اين كشور 159,663,429ميليون نفر تا ژوئيه 2004 ميلادي اعلام شده است كه در كنار اندونزي از پرجمعيت ترين كشورهاي مسلمان در جهان مي باشد، پايتخت اين كشور اسلام آباد است و لاهور از شهرهاي فرهنگي اين كشور مي باشد.
50 درصد جمعيت اين كشور از اقوامي تحت عنوان پنجابي و 12 درصد از اقوام سندي مي باشند. اين اقوام هيچ تفاوتي با پنجابي هاي هندي ندارند. بسياري از آنها پس از استقلال پاكستان به اين كشور مهاجرت كردند تا در كشوري مسلمان زندگي كنند.
13 درصد مردم پاكستان پشتون هستند كه در مناطق مرزي افغانستان و پاكستان زندگي مي كنند.
اقوام ديگري هم در اين كشور زندگي مي كنند. زبان رسمي اين كشور اردو است. اردو زباني از خانواده زبانهاي هند و ايراني است كه در طول 500 سال گذشته در اين منطقه فراگير گشته است. علاوه بر اردو زبان هاي پنجابي، كشميري، سندي، پشتو، بلوچي و تبتي از ديگر زبان هاي رايج در اين كشور هستند.
نظر شما