به گزارش خبرنگار مهر، عیسی رضایی ظهر سهشنبه در همایش حافظان میراث فرهنگی قم که به مناسبت چهارم خردادماه، روز حافظان میراث فرهنگی در مکان گنجینه آثار مراجع قم برگزار شد، اظهار داشت: قم به سبب وجود حرم حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، مراجع تقلید، وجود ۴۴۰ امامزاده و پایگاه انقلابی فرهنگی بودن شهرت دارد اما پایگاه میراث فرهنگی بودن این شهر کمتر مورد توجه قرار گرفته و حتی شهروندان نیز به آثار تاریخی توجه زیادی ندارند.
وی عنوان کرد: ما ظرفیت بسیار خوبی در استان داریم اما متأسفانه به آن کمتر پرداختیم و نتوانستهایم از آن استفاده کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم ابراز کرد: برخی استانها همچون فارس سالانه ۱۶ میلیارد تومان از محل آثار تاریخی درآمد کسب میکنند اما در سطح شهر قم ما چنین برنامهای نداریم درحالی که برخی آثار در قم میتوانند به ثبت جهانی نیز برسد.
وی افزود: بسیاری از مردم از ظرفیت آثار تاریخی قم بی اطلاع هستند درحالی که اگر باخبر شوند خودشان متولی آنها شده و حداقل سعی میکنند به آنها آسیبی نرسد.
رضایی تصریح کرد: بیش از ۳۳ هزار اثر تاریخی ثبت ملی در کشور وجود دارد و بیش از ۱۰۰ هزار اثر شناسایی شده در کشور وجود دارد.
شناسایی بیش از هزار اثر قابل ثبت در قم
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم اظهار کرد: نزدیک به ۳۵۰ اثر در قم ثبت ملی شده و بیش از هزار اثر قابل ثبت در قم شناسایی شده است.
وی افزود: بیش از ۱۲ هزار اثر تاریخی در قم وجود دارد که میتوان آنها را در موزه قرار داد و متأسفانه استان قم موزه شاخص ندارد.
نظر شما