علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته ۷ خرداد ماه در حاشیه برپایی پنجمین حراج تهران درباره این رویداد به خبرنگار مهر گفت: به نظرم برپایی این حراج کار ارزنده ای است و کمک می کند تا هنرمندان تشویق شوند و کارهای فاخر خلق کنند. ضمن اینکه از کار هنرمندان خصوصا کسانی که درگذشته اند و اسمشان ماندگار شده نیز تقدیری می شود.
وی ادامه داد: ما تابلوهایی در کشور داریم که در حراجهای معتبر جهانی از جمله کریستیز با قیمت بالایی عرضه میشوند که این نشان از ارزش مادی و معنوی آثار دارد. در طول این سالها که حراج تهران برگزار می شود احساس می شود در داخل کشور خریدار تابلوها بیشتر شده است و باید به جایی برسیم که به جای اینکه طلا و جواهر برای همدیگر هدیه ببریم آثار هنری هدیه ببریم.
جنتی همچنین با اشاره به اینکه به هیات دولت هم پیشنهاد داده تا وقتی به خارج از کشور می روند و قرار است برای همتایان خود هدیه ای ببرند آثار هنری ایران را هدیه ببرند، عنوان کرد: من معتقدم هر کس تمکن مالی دارد بهترین هدیه ای که می تواند به کسی بدهد یک اثر هنری است. به تدریج باید تابلوهای هنری ما غیر از اینکه معرف هنر ماست ارزش مادی هم پیدا کند.
وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر که چرا سخنگوی شما عموما موضعی در برابر رویدادها می گیرد که بحث برانگیز است و آخرینش در قبال دریافت جوایزی از جشنواره کن توسط عوامل فیلم «فروشنده» ساخته اصغر فرهادی بود نیز گفت: متاسفانه تلویزیون این صحبت ها را گزینشی پخش کرد و شائبه ایجاد شد در حالیکه من متن صحبتهای ایشان را که در کنفرانس مطبوعاتی بود خواندم و حتی ایشان هنرمندانی را که به جشنواره کن رفتند و جوایزی که گرفتند تشویق کرده و به آنها تبریک گفتند. تنها یک نکته ای هم بیان کردند که جشنواره هایی مثل اسکار و کن گاهی به مسائل سیاسی هم توجه می کنند و بر اساس دیدگاه های سیاسی تصمیم می گیرند که در این بخش واقعیت را گفته اند، اما ایشان نگفته فیلم «فروشنده» شامل این مورد است.
وزیر ارشاد در پایان گفت: در نهایت و در مجموع آقای نوش آبادی جامع و منطقی و معقول صحبت کردند و من خودم هم از این اتفاق و جوایزی که هنرمندان برای سینمای ایران گرفتند در جشنواره کن حمایت کردم.
نظر شما