۲۴ مرداد ۱۳۸۵، ۱۳:۴۳

بهاي طلا 4 دلار كاهش يافت

بهاي طلا 4 دلار كاهش يافت

آغاز آتش‌بس در خاورميانه موجب بازگشت ثبات به بازار جهاني طلا شد و در پايان معاملات روز گذشته بهاي طلا به پايين‌ترين سطح خود طي دو ماه اخير رسيد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر به نقل از رويترز، بهاي طلا در پايان معاملات ديروز در بازار نيويورك به هر اونس 626 دلار رسيد كه پايين‌ترين سطح آن از دو ماه گذشته تاكنون محسوب مي‌شود، اما صبح امروز بهاي هر اونس طلا مجددا اندكي افزايش يافت.

به گفته كارشناسان بر اساس تقاضاي فيزيكي بازار، قيمت هر اونس طلا مي‌بايستي 610 تا 650 دلار در هر اونس باشد، اما عوامل ژئوپولتيكي موجب نوسان بهاي طلا در 650 دلار شده است.كارشناسان پيش‌بيني مي‌كنند بهاي طلا تا پايان سال‌جاري ميلادي از هر اونس 700 دلار فراتر خواهد رفت، چرا كه سرمايه‌گذاران در جستجوي سرمايه‌هاي جانشين هستند و عرضه طلا نمي‌تواند رشد تقاضا را تامين نمايد.

بر اساس اين گزارش، بهاي طلا براي تحويل فوري در سال‌جاري ميلادي 28 درصد افزايش يافته است، چرا كه افزايش قيمت‌هاي نفت سرمايه‌گذاران را به خريد شمش طلا به منظور مقابله با افزايش نرخ تورم ترغيب كرده است. پيش‌بيني مي‌شود بازار طلا حدود 3 درصد كل سرمايه‌گذاري‌هاي 140 ميليارد دلاري در بازارهاي كالا در سال‌جاري ميلادي را به خود جذب نمايند. اين رقم در سال 2005 به 90 ميليارد دلار رسيد.

در سال 1980 به دنبال رشد ناگهاني نرخ تورم در آمريكا و رسيدن آن به 12 درصد سرمايه‌گذاران شديدا به خريد شمش‌هاي طلا هجوم آوردند كه اين امر موجب شد بهاي طلا به هر اونس 873 دلار برسد كه تاكنون اين ركورد دست‌نخورده باقي مانده است.

تنش‌هاي سياسي همچنان مردم سراسر جهان را به سرمايه‌گذاري در بازار طلا ترغيب مي‌كند و اكنون سرمايه‌گذاران ميل دارند به جاي نگهداري دلار، اقدام به خريد طلا نمايند. برخي سرمايه‌گذاران به منظور مقاومت طلا در برابر فشارهاي تورمي اقدام به خريد طلا مي‌كنند. اين درحالي است كه سرمايه‌گذاري‌هاي با درآمد ثابت همچون اوراق قرضه نسبت به نرخ تورم آسيب‌پذير هستند.

علت اصلي افزايش‌هاي اخير در بهاي طلا، تشديد تنش‌هاي سياسي و احتمال بروز وقفه در صادرات نفت كشورهاي خاورميانه است كه افزايش هزينه‌هاي انرژي و صعود تورم را در سطح جهان به دنبال خواهد داشت.

كارشناسان بازار جهاني فلزات گرانبها، علاوه بر تنش هسته‌اي خاورميانه، كاهش شديد ارزش دلار آمريكا، افزايش تقاضا براي طلا، عدم افزايش عرضه طلا،‌ هراس‌هاي تورمي ناشي از تنش‌هاي ژئوپولتيكي، و افزايش نگراني‌هاي سياسي و تاثيرات آن بر بازارهاي مالي جهان را از عوامل ديگر نابساماني‌هاي اخير در بازار طلا مي‌دانند.

افزايش مداوم بهاي طلا از يك سو و كاهش ارزش دلار از سوي ديگر موجب شده است سرمايه‌گذاران به جمع‌آوري طلا بيش از دلار علاقمند شوند. اين در حالي است كه برخي كارشناسان بازار جهاني طلا معتقدند نوسانات اخير قيمت طلا در واقع آغاز يك روند بزرگ صعودي است و قيمت‌ طلا طي چند سال آينده به چند برابر سطح فعلي خواهد رسيد.

تقاضاي جهاني طلا روز به روز در حال افزايش است و به سالانه 4 هزار تن رسيده است. اين در حالي است كه عرضه طلا فقط 2 هزار و 250 تن در سال است.

تحليل‌گران بازار طلا پيش‌بيني مي‌كنند با توجه به عدم اكتشاف بزرگ طلا در كشورهاي توليدكننده آن، فاصله ميان عرضه و تقاضاي طلا در بازارهاي جهاني طي ماه‌ها و سال‌هاي آينده افزايش خواهد يافت، و طلا به ارز واقعي تبديل خواهد شد و دلار جايگاه خود را از دست داد.

در حالي كه بهاي طلا و نقره در بالاترين سطح خود قرار دارند، دارندگان اين دو فلز قيمتي تمايلي به فروش آن از خود نشان نمي‌دهند چرا كه احتمال افزايش قيمت طلا و نقره بيش از كاهش آن است و اين امر نيز بر تشديد تقاضا در بازارهاي فلزات قيمتي افزوده است.

کد خبر 367157

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha