به گزارش خبرنگار مهر، سید امیر سامع شامگاه یکشنبه در جلسه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به عملکرد شهرداری در ایام نیمه شعبان، اظهار داشت: امسال هم مانند سالهای قبل سعی کردیم کار را با برنامهریزی مناسب انجام داده و ظرفیتهای شهرداری را با دستگاههای استان هماهنگ کنیم.
وی با اشاره به آمادگی شهر برای استقبال مناسب از زائران از روزهای قبل از نیمه شعبان، اضافه کرد: ایمنی، امنیت، ترافیک، دسترسیها، پارکینگها، سیما و منظر بهداشت عمومی از جمله موضوعاتی هستند که در این زمینه پیگیری شدند.
معاون خدمات شهری و امور اجتماعی شهردار قم با اشاره به تشکیل 10 کمیته برای پیشبرد امور، گفت: کمیتهها جلسات را از ابتدای اردیبهشتماه شروع کردند و جلساتی در استانداری داشتیم.
لزوم زیباسازی مسیر کمربندی
وی با اشاره به ضرورت ساماندهی ورودیهای شهر گفت: بلوار امام علی(ع) به عنوان یک سمبل برای قضاوت درباره قم است که باید کارهای زیادی در آن انجام دهیم تا مناسب خوشامدگویی به زائران باشد.
سامع با اشاره به اینکه همزمان با ایام نیمه شعبان حدود 150 هکتار پارکسوار آماده شده بود، ابراز داشت: استقرار سرویسهای بهداشتی اطراف جمکران، آمادهسازی ستادهای 12 گانه و مخازن آب آشامیدنی از دیگر اقدامات شهرداری قم در این ایام بود.
وی با اشاره به همکاری با ایستگاههای صلواتی اضافه کرد: حدود 20 هزار نقشه و 160 هزار کارت راهنمای پارکینگها آماده شد که زائران دچار مشکل نشوند.
معاون خدمات شهری و امور اجتماعی شهردار قم افزود: روکش آسفالت اطراف رینگ جمکران به صورت کامل اجرا شد و ساماندهی پارکینگ چهار جمکران هم با همکاری شهرداری صورت گرفت.
استقرار 34 غرفه مایحتاج ضروری
سامع استقرار 34 غرفه مایحتاج زائران، آمادگی تاکسیرانی و اتوبوسرانی، اطلاع رسانی و فرهنگسازی برای نظافت شهر، نقاشیهای دیواری، آماده سازی میادین، گلکاری فضای سبز و ... را از دیگر اتفاقات در این عرصه دانست.
وی با اشاره به ارتباط خوب شهرداری و راهور گفت: امسال در دایره رینگ اصلی مسجد جمکران دستفروش و سد معبر نداشتیم و هیچ ایستگاه صلواتی غیر مجاز داخل رینگ ایجاد نشد. در این دو روز که حداکثر مراجعه زائران را داشتیم هیچ حادثهای گزارش نشد.
معاون خدمات شهری و امور اجتماعی شهردار قم نقاط قوت این میزبانی را فضاسازی بلوار پیامبر اعظم(ص) و دیگر ورودیها، نظم و انضباط اطراف مسجد، خدمات نظافتی خوب، روشنایی مناسبتر برای پارکسوارها، اضافه شدن دو پارکسوار جدید، به کارگیری نرمافزار شناسایی گمشدگان دانست.
گردو غبار در پارکسوارها
موقت بودن پارکسوارها و کاهش کیفیت برای خدمترسانی به زائران از دیگر چالشهایی بود که وی به آن اشاره کرد.
سامع با اشاره به اینکه این محدوده خاکی است و مارچ پاشی میشود اما گرد و غبار زیادی هست و زائرین اذیت میشوند، ابراز داشت: نور نامناسب این فضا از دیگر نقاط ضعف است که این هم به دلیل موقت بودن است.
وی ادامه داد: ترافیک بسیاری در ورودیها که موجب گرهها ترافیکی میشود و تداخل عبور پیاده و سوار و موتورسوار در بلاور پیامبر اعظم از دیگر نقاط ضعف بود.
سامع با اشاره به اهمیت ایجاد پارکسوارهای دائمی ابراز داشت: سعی کنیم یک سری تملک داشته باشیم و خدمات فضای سبز نور و کف سازی را ایجاد کنیم و حتی میتوانیم پارکینگهای داشته باشیم که با خطوطی از فضای سبز آرایش دارند.
وی بر استفاده از ردیفهای بودجه ملی و استانی برای این کار تاکید کرد.
معاون خدمات شهری و امور اجتماعی شهردار قم افزود: تصمیم این است که سال آینده بلوار پیامبر اعظم(ص) برای پیادهها باشد تا یک پیاده روی آرام و معنوی داشته باشیم.
دولت وظیفه خود را انجام دهد
مصطفی ملایی، عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا در ادامه این جلسه بر وارد شدن دولت در عرصه میزبانی نیمه شعبان در قم تأکید کرد.
وی همچنین افزود: باید یک سری نقشه و سند کلان خدمترسانی داشته باشیم تا وظایف تعریف شده و همیشه کارایی داشته باشد.
عباس ذاکریان، رئیس کمیسیون خدمات شهری هم گفت: مدیریت جشنها به عهده مردم بوده هست و خواهد بود و مردم هم خوب عمل میکنند و نمونهاش ایستگاههای صلواتی است.
وی ابراز داشت: دولت وحاکمیت که وظیفه توسعه زیرساختها را دارد در این سالهای گذشته هیچ کاری در این موضوع انجام نداده است.
این عضو شورای شهر با اشاره به آینه نمیشود وظیفه ایجاد زیرساخت را به دوش مردم گذاشت افزود: مردم که نمیتوانند بروند پارکینگ وپارکسوار تملک کنند و فضای سبز ایجاد کنند.
ذاکریان با بیان اینکه دولت در این زمینه هیچ کاری انجام نداده خاطرنشان کرد: شهرداری قم فوق بضاعتش کار میکند اما وضعیتی که ما داریم درشان زائران کریمه اهل بیت(ع) و امام زمان(عج) نیست.
نظر شما