به گزارش خبرنگار مهر، علی رضایی صبح دوشنبه در جلسه بررسی دستورالعمل تشکیل کمیته هماهنگی فعالیت سازمانهای مردم نهاد مدیریت شهری همدان در معاونت اجتماعی، فرهنگی و گردشگری شهرداری همدان اظهار داشت: باید از افکار و ایدههای جوانان به درستی برای توسعه شهری استفاده کرد چراکه توانمندی بالایی در بین این افراد وجود دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر همدان با اشاره به اینکه سال گذشته به عنوان سال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» نامگذاری شد و شورای شهر همدان نیز در راستای تحقق این امر برنامه ریزیهایی انجام داد، گفت: این مجموعه همسو با سیاستهای کلی حاکم بر برنامه ششم توسعه و پیرو اجرای طرح تشکیل ستاد حمایت و ساماندهی فعالیتهای سازمانهای مردم نهاد، تهیه و تدوین اساسنامه تشکیل کمیته هماهنگی فعالیت سازمانهای مردم نهاد مدیریت شهری همدان را در دستور کار قرار داد.
رضایی اظهار داشت: این کمیته به منظور هماهنگی، ساماندهی و همکاری و تعامل ضابطهمند با سازمانها در معاونت اجتماعی، فرهنگی و گردشگری شهرداری همدان تشکیل شد.
وی تاکید کرد: این کمیته واسطه بین مجموعه مدیریت شهری و سازمانهای مردم نهاد شهر همدان است تا با استفاده از پتانسیلها و ظرفیتهای موجود هر دو طرف به تحقق اهداف آنها کمک کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان همچنین در این جلسه خواستار مشخص شدن ظرفیت، توان و همچنین حوزه فعالیت سمنها شد.
باید از دولتی شدن سمنها جلوگیری کرد
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان نیز در این جلسه خواستار بررسی برنامهها و توانایی سمنها شد و گفت: باید از دولتی شدن سمنها جلوگیری کرد چرا که موفقیت آنها مستلزم مردمی ماندن و بودن آنهاست.
کامران گردان با بیان اینکه روحیه بسیجی بودن سمنها باید تقویت و حفظ شود، ابراز امیدواری کرد: با استفاده از ظرفیت سمنها شهرداری تقویت و متعاقب آن شهر تقویت شود.
وی همچنین خواستار دعوت از معاونتها و سازمانهای وابسته به شهرداری متناسب با موضوع کمیته شد و اظهار داشت: خواهان طرح، ایده و نظر سمنها بوده و اجرای آنها بر عهده شهرداری خواهد بود.
معاون اجتماعی، فرهنگی و گردشگری شهرداری همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه دستورالعمل تشکیل کمیته هماهنگی فعالیت سازمانهای مردم نهاد مدیریت شهر همدان مصوب سال گذشته شورای اسلامی شهر همدان است، گفت: امروزه اهمیت و جایگاه شورا و شهرداریها در توسعه و تحول شهری بر هیچ کس پوشیده نیست.
محمد قدیمی با بیان اینکه شهرداریها با توجه به وظایف متعدد و گوناگون مطابق قانون ماده ۵۵ و ۷۶ برای سازماندهی امور مختلف شهرها و توانمند کردن آنها دارای جایگاه ویژهای در سطح مدیریت شهری و عموم شهروندان هستند، گفت: ارتقا آگاهیها، خواستهها و توانمندیهای شهروندان همدانی در راستای افزایش استانداردهای زندگی و حیات اجتماعی مطلوب آنان با تشویق مردم به مشارکت در فعالیتهای داوطلبانه و عمومی و تقویت ارتباط بین مردم و شهرداری ممکن میشود.
وی توسعه فرهنگ مشارکتهای اجتماعی و ترغیب شهروندان به انجام فعالیتهای داوطلبانه به منظور دستیابی به توسعه متوازن و پایدار شهری با استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد شهر همدان را ضروری برشمرد.
جلب مشارکت اجتماعی در تحقق مجموعه مدیریت شهری موثر است
معاون اجتماعی، فرهنگی و گردشگری شهرداری همدان گفت: جلب مشارکت اجتماعی اقشار مختلف جامعه مانند فرهیختگان و نخبگان، زنان، جوانان، نوجوانان و کودکان از طریق ترویج و نهادینه سازی فرهنگ کار گروهی به منظور تأمین اهداف مشترک مجموعه مدیریت شهری و شهروندان ضروری است.
وی نظاممند شدن همکاری مجموعه مدیریت شهری با سازمانهای مردم نهاد را از جمله اهداف مهم راه اندازی کمیته سمنها در معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری همدان بیان کرد.
وی با اشاره به اینکه در دنیای امروز دستیابی به پیشرفت مستلزم بهرهمندی از عقلانیت، مشارکت عمومی و ترویج روحیه کار گروهی است، اظهار داشت: اکثر کشورهای توسعه یافته رمز موفقیت خویش را مشارکت مناسب شهروندان در اداره جامعه و حضور آنان در فعالیتهای داوطلبانه و عمومی میدانند.
وی با اشاره به اینکه مدل مشارکتی در شهرها مدلی اثبات شده است، گفت: واگذاری تصمیم گیری امور به مردم کم هزینهترین مدل مدیریتی است بنابراین باید از منابع موجود در سطح شهر به صورت رایگان بهرهمند شویم و هرچه اطلاعات ما از شهروندان بیشتر باشد قطعاً برنامه ریزی بهتر، دقیقتر و به روزتری خواهیم داشت.
رئیس کمیته هماهنگی فعالیت سازمانهای مردم نهاد ابراز امیدواری کرد: با استفاده از ظرفیت و پتانسیل سمنها گامهای مؤثرتری در تحقق اهداف شهری و بهینه کردن فرهنگ بین شهروندان برداشته شود.
تاکید شورای شهر همدان بر تهیه اطلس یا آمایش فرهنگی شهر
وی با بیان اینکه تاکید شورای اسلامی شهر بر تهیه اطلس یا آمایش فرهنگی شهر است، افزود: با بهره مندی از تجربیات و ظرفیت سمنها میتوان این سند را جامع و پربارتر تهیه و تدوین کرد.
وی با بیان اینکه کمیته هماهنگی دارای ساختار و تشکیلاتی است که وظیفه آن بررسی فعالیت سازمانهای مردم نهاد در مدیریت شهری است، گفت: در این کمیته سوابق، زمینههای فعالیت و اصالت سمنها بررسی خواهد شد.
وی با بیان اینکه بانک اطلاعات و شناسایی ظرفیت سمنها در مدت ۱۵ روز آینده تکمیل میشود، گفت: استفاده از ظرفیتهای سازمان یونسکو و همکاری در بخشهای اجتماعی و فرهنگی با این سازمان در دستور کار این کمیته قرار خواهد گرفت.
رو حالله وجدی مدیر امور اجتماعی معاونت اجتماعی، فرهنگی و گردشگری شهرداری نیز در این جلسه نیز ضمن ارائه گزارشی از چگونگی روند تشکیل این کمیته و تهیه و تدوین سند گفت: براساس دستورالعمل این کمیته تمامی سمنهایی که در بدنه شهرداری فعالیت میکنند باید به این کمیته معرفی و مجوز لازم را از این کمیته کسب کنند.
سعید خوشبخت دبیر کمیته هماهنگی فعالیت سازمانهای مردم نهاد مدیریت شهری همدان نیز گفت: این کمیته برای اولین بار در مدیریت شهری راه اندازی شده و امید است برنامههایی تصویب شود که از پراکنده کاری فعالیت سمنها جلوگیری و نظم دهی، جهت دهی و انسجام بیشتر را مد نظر قرار دهد.
نظر شما