مهدی سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای طرح آمایش اتباع بیگانه در اصفهان اظهار داشت: این طرح به گونهای طرح تشویقی برای اتباع برای دریافت کارت اقامت مجاز است و ازاین رو ارائه آمار در این زمینه ممکن است مانع از مراجعه آنها به دفاتر کفالت ۲۴ گانه در استان اصفهان باشد.
وی مشارکت اتباع بیگانه برای ثبتنام در طرح آمایش را خوب ارزیابی کرد و ابراز داشت: در این طرح ثبت اثر انگشت برای افراد ۱۰ سال به بالا ضروری است و عکسبرداری از همه افراد نیز انجام میشود.
مدیرکل اتباع بیگانه و مهاجرین خارجی استانداری اصفهان در ادامه با بیان اینکه در قالب طرح آمایش کارت اقامت اتباع بیگانه به مدت یک سال تمدید میشود، اضافه کرد: همچنین در این طرح برای کسانی که مشمول دریافت کارت کار میشوند نیز مدارک لازم صادر میشود.
وی تصریح کرد: افراد ثبتنام کننده در این طرح مجوز اقامت در کشور تا تاریخ ۳۱ خرداد سال ۹۶ را دریافت میکنند.
سلیمانی در خصوص آمار اتباع افاغنه مجاز و غیر مجاز در استان اصفهان نیز گفت: در مجموع در استان اصفهان ۲۸۰ هزار تبعه بیگانه وجود دارد که ۱۲۰ هزار نفر از آنها دارای کارت اقامت، ۴۰ هزار نفر دارای گذرنامه و ۱۲۰ هزار نفر نیز تبعه غیر مجاز هستند.
وی از فعالیتهای ویژه ماموران نیروی انتظامی در گلوگاههای نائین و شهید امامی شهرضا در خصوص جمع آوری اتباع غیر مجاز که قصد ورود به استان را دارند خبر داد و بیان داشت: به دنبال این عملیات تعداد اتباع بیگانه بدون مجوز جمع آوری شده در سال گذشته ۹ درصد بیشتر از تعداد اتباع جمع آوری شده در سال ۹۳ بود.
۱۰ هزار اتباع بیگانه در اصفهان بیمه شدند
مدیرکل اتباع بیگانه و مهاجرین خارجی استانداری اصفهان سال گذشته ۱۰ هزار اتباع بیگانه از ۹ مهر سال ۹۴ تا ۹ فروردین سال ۹۵ در استان اصفهان به مدت شش ماه تحت خدمات بیمه سلامت قرار گرفتند، اظهار داشت: این طرح، طرح مشترک کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، وزارت کشور و بیمه سلامت بود که به خوبی اجرایی شد.
وی اضافه کرد: در قالب این طرح هزینه اندکی از اتباع برای بیمه شدن دریافت شد و همچنین در قالب این طرح بیماران خاص اتباع نیز به صورت رایگان درمان شدند.
سلیمانی با اشاره به اینکه در سال جاری نیز به دنبال بیمه کردن اتباع بیگانه در سطح ملی هستیم، اضافه کرد: همچنین طرح بیمه تامین اجتماعی اتباع بیگانه که دارای کارفرمای مشخص هستند و یا به صورت خویش فرما تمایل به استفاده از خدمات تامین اجتماعی شامل درمان و بازنشستگی را دارند نیز در دستور کار است.
تحصیل اتباع فاقد مدرک در مدارس از سال گذشته
وی در ادامه در خصوص تحصیل دانشاموزان اتباع بیگانه در مدارس استان اصفهان نیز گفت: سال گذشته بر اساس دستور رهبر معظم انقلاب امکان تحصیل دانشآموزان فاقد مدرک اقامت نیز در همه مدارس کشور فراهم شد و دانشآموزان دارای مدرک قانونی نیز از بعد از انقلاب اسلامی امکان تحصیل در کنار دیگر دانشآموزان را داشتند.
مدیرکل اتباع بیگانه و مهاجرین خارجی استانداری اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه ما قائل به تفکیک دانشآموزان اتباع بیگانه از دانشآموزان ایرانی نیستیم، بیان داشت: سال گذشته نزدیک به ۴۶ هزار دانشآموز اتباع بیگانه در مدارس استان اصفهان به تحصیل پرداختند.
وی در خصوص دریافت شهریه از دانشآموزان اتباع بیگانه در مدارس دولتی استان اصفهان نیز بیان داشت: از این رو در سال گذشته بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش استان اصفهان از دانشآموزان تبعه دوره ابتدایی ۱۵۰ هزار تومان، از دانشآموزان تبعه دوره متوسطه اول ۲۰۰ هزار تومان و از دانش آموزان تبعه دوره دوم متوسطه نیز ۲۵۰ هزار تومان دریافت شده است.
سلیمانی اضافه کرد: البته باید توجه داشت که ۶۰ درصد از دانشآموزان تبعه استان به دلیل داشتن شرایط خاص از جمله وجود بیمار صعبالعلاج و یا معلول در خانوادههایشان از پرداخت شهریه معاف شدند.
نظر شما