به گزارش خبرنگار مهر، جلال الدين امیری ظهر چهارشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان که در استانداری برگزار شد با بیان اینکه روزانه در جهان ۵ هزار کودک بر اثر خوردن آب آلوده جان خود را از دست می دهند، گفت: برای رفع این مشکل طی ۱۵ سال مبلغی افزون بر ۴۲ میلیارد دلار هزینه شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه براساس مطالعات سازمان بهداشت جهانی هزینه یک دلار برای آبرسانی سالم به روستاها، ۹ دلار در درمان و پیشگیری از بیماریها از طریق آب آلوده صرفه جویی به عمل می آورد، افزود: وضعیت کنترل آب شبکه های روستایی زیر پوشش آبفار روستایی در ۶ ماهه دوم سال گذشته در حالی بررسی است.
وی در مورد شبکه های تحت پوشش آبفار استان همدان از ۶۷ هزار و ۸۸۳ مورد کلرسنجی خبرداد و گفت: تعداد موارد مطلوب ۴۹ هزار و ۴۳۲ مورد بود که به صورت درصدی ۷۲.۸ درصد را شامل می شود.
وی در خصوص وضعیت کنترل آب شبکه های روستایی غیر پوشش آبفار روستایی ادامه داد: از تعداد ۵ هزار و ۷۰۲ مورد کلرسنجی در استان همدان ۳ هزار و ۷۹۰ مورد یعنی ۶۶.۴ درصد مورد تایید قرار گرفته اند.
جلال الدين امیری با اشاره به اینکه از نمونه های میکروبی شبکه های آبرسانی روستایی زیر پوشش آبفار روستایی استان ۹۴۵ مورد آزمایش شده و ۹۳.۳ درصد از نظر میکروبی مطلوب گزارش شده است، افزود: نیترات موجود در آب مصرفی ۹۶.۶ درصد، نیتریت ۱۰۰درصد و فلوراید ۷۳ درصد بوده است.
وی در مورد مشکلات تامین آب شرب روستایی از عدم پوشش کامل جمعیتی ابزار ناراحتی کرد و گفت: فرسودگی و قدمت شبکه های آبرسانی، خرابی مخازن و کلرزنی نامناسب از جمله مشکلات آب شرب روستایی است.
امیری با اشاره به اینکه با وجود فراوانی بارش باران که در بهار شاهد بودیم و همچنین سیستم جنگی کشورهای همسایه امکان افزایش بیماری های آبی از قبیل التور، اسهال آبکی و بیماری های عفونی وجود دارد، گفت: ۹ شهر در کشور بیشترین مبتلایان به التور را داشته اند که استان خراسان بیشترین تعداد مبتلا را داشته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پایان از طرح برنامه پرونده الکترونیک خبر داد و گفت: با ایجاد پرونده های الکترونیک سابقه بیماری و حوزه سلامت هر شخص در آن قرار می گیرد و پزشک معالج از تمامی سوابق بیماری فرد از طریق این پرونده آگاهی پیدا می کند.
نظر شما