۲۲ خرداد ۱۳۹۵، ۱۳:۳۰

نگاهی به تجهیزات ورزشی پارک‌ها؛

بررسی استاندارد وسایل ورزشی پارک‌ها/گلایه بانوان ازجانمایی وسایل

بررسی استاندارد وسایل ورزشی پارک‌ها/گلایه بانوان ازجانمایی وسایل

اصفهان -وسایل ورزشی پارک‌ها ۱۰ سالی است که برای توسعه ورزش شهروندی در نصف جهان پا به پای مردم این شهر، روند توسعه و تکامل را می‌پیماید که البته تا رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله همچنان باقی است.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: هوای مطبوع این روزها اهالی زیادی را به پارک‌ها می‌کشاند، اهالی که صبح بسیار زود قبل از شروع فعالیت‌های روزمره خود، وقتی را برای ورزش کردن اختصاص می‌دهند؛ هرچند اندک. بنابراین اگر صبح زود گذرتان به پارک‌های سطح شهر بیافتد افراد زیادی را می‌بینید که در این مکان‌ها در حال ورزش و نرمش صبحگاهی هستند. در این میان اما نکته موردتوجه این است که باوجوداینکه در بسیاری از پارک‌های شهر ابزار و وسایل ورزشی قرار دارد اما افراد بسیار کمی از آن‌ها استفاده می‌کنند.

ابزارهایی که در سال ۸۴ برای اولین بار پایشان به پارک‌های اصفهان باز شد. رضا که یک پسر نوجوان است در حالی که در پارک در حال قدم زدن است به خبرنگار مهر در این خصوص می‌گوید: «به نظر من وسایل ورزشی که در پارک‌ها وجود دارند فقط یک ویترین تزئینی هستند و همه مردم هنوز رغبتی برای استفاده از آنها ندارند».

اگر سطح زمینی که این وسایل در آن تعبیه‌شده استاندارد نباشد و یا ماهیت سخت این ابزارها به‌نوعی باشد که از ملزومات لازم برخوردار نباشد، می‌تواند غیر ایمن و آسیب‌زا باشد

علی هم که در یکی دیگر از پارک های شهر برای ورزش صبحگاهی با دوستانش به آنجا آمده است، در خصوص وسایل ورزشی پارک های اصفهان، برای لحظه‌ای مکث می‌کند و ادامه می‌دهد «برای مثال جنس این وسایل به نحوی طراحی‌شده‌اند که در فصل زمستان بسیار سرد هستند و در تابستان بسیار داغ. یا اینکه هیچ بروشوری درباره نحوه استفاده از آن‌ها در کنار آن‌ها نصب نشده است و برخی از افراد به‌ویژه افراد سالمند ناآگاهانه از آن‌ها استفاده می‌کنند».

به اعتقاد رئیس مرکز علمی همکار فدراسیون جهانی پزشکی ورزشی، برخی ناآگاهی ها در این خصوص می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری بر استفاده‌کنندگان آن بگذارد. به‌عنوان‌مثال اگر سطح زمینی که این وسایل در آن تعبیه‌شده استاندارد نباشد و یا ماهیت سخت این ابزارها به‌نوعی باشد که از ملزومات لازم برخوردار نباشد، می‌تواند غیر ایمن و آسیب‌زا باشد.

نسخه واحدی برای استفاده کنندگان وسایل ورزشی پارک‌ها وجود ندارد

پویا دانشور به‌عنوان فردی که سال‌هاست درزمینهٔ فعالیت‌های ورزشی پزشکی کار می‌کند در گفت و گو با مهر معتقد است، «این وسایل باید از جنس پلاستیک و یا مشتقات آن ساخته و یا حالت ارتجاعی داشته باشند تا در صورت برخورد اعضای بدن افراد با آن، مشکلی پیش نیاید

او بر این نکته هم تأکید می‌کند که «نمی‌توان نسخه واحدی هم برای استفاده افراد از این دستگاه‌ها بپیچید چون هرکدام از افرادی که از این وسایل استفاده می‌کنند، بر اساس سن و یا پیش‌زمینه بیماری‌هایی که دارند باید به شکل‌های متفاوتی از این دستگاه‌ها استفاده کنند، اما به‌طورکلی بودن این وسایل در پارک‌ها رضایت‌بخش است

این وسایل مدام باید به‌روز شده و از جانب کارشناسی موردبررسی قرار گیرند، چراکه برخی نیاز به‌جایگزینی داشته و برخی دیگر هم نیاز به تعمیر دارندمسعود انصاری مهر، مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی اصفهان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، گرچه تاکنون گزارشی از مردم و مخاطبان این وسایل ورزشی مبنی بر به وجود آمدن عارضه‌ای به دست ما نرسیده است، اما این وسایل مدام باید به‌روز شده و از جانب کارشناسی موردبررسی قرار گیرند، چراکه برخی نیاز به‌جایگزینی داشته و برخی دیگر هم نیاز به تعمیر دارند.

مهر استاندارد روی وسایل ورزشی پارک های اصفهان

مسئله غیراستاندارد بودن وسایل ورزشی داخل پارک‌ها در حالی از سوی برخی از مسئولان مطرح می‌شود که مهدی بقایی که مدیرعامل زیباسازی شهرداری اصفهان است، آب پاکی را روی دست همه می‌ریزد و به مهر می‌گوید: این وسایل استانداردهای خاص خود را دارند، چراکه اگر این ابزارهای ورزشی استاندارد نبودند مُهر این سازمان را نداشته و ما قادر به نصب آن‌ها نبودیم. علاوه بر این در کنار کلیه وسایل ورزشی بروشورهایی نصب‌شده است که افراد بامطالعه آن می‌توانند بدون هیچ دغدغه‌ای از این ابزارها استفاده کنند.

بانوان خواستار استفاده از وسایل ورزشی پارک ها

او همچنین از ایجاد کارگروهی متشکل از سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی، مدیریت نگهداری و تعمیرات و زیباسازی شهرداری سخن می‌گوید و تأکید دارد که این سازمان‌ها با بررسی‌های علمی این وسایل را جانمایی کرده و اگر مشکلی وجود داشته باشد وسایل جدیدی به‌جای آن‌ها جایگزین خواهند شد.

اما مشکلات مربوط به این وسایل به همین‌جا ختم نمی‌شود، زهرا از دیگر کسانی است که تمایلی به استفاده از این وسایل ورزشی ندارد. او ترجیح می‌دهد که اگر هم به یکی از پارک‌های موجود در شهرمی آید، از میزهای شطرنج استفاده کند. دلیل خوبی هم برای این کارش دارد: «متأسفانه جانمایی وسایل ورزشی در پارک‌ها به نحوی است که خانم‌ها نمی‌تواند با آرامش خاطر از آن‌ها استفاده کنند

نبود شرایط ویژه بانوان برای استفاده، موضوعی است که در گفته‌های یکی از اعضای شورای شهر در گفت و گو با مهر هم می‌توان یافت. به نظر عدنان زادهوش هم جانمایی این وسایل به نحوی است که امنیت اجتماعی بانوان را به خطر می‌اندازد و آن‌ها نمی‌توانند آزادانه در پارک‌ها و فضاهای باز با این وسایل ورزش کنند. این‌ها همه در حالی مطرح می‌شود که سالانه مبالغ زیادی برای این وسایل تفریحی‌ورزشی هزینه می‌شود، اما همچنان این وسایل پررنگ و لعاب سرشان خلوت است.

کد خبر 3682443

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha