به گزارش خبرنگار مهر، فریدون اللهیاری شامگاه شنبه در آیین تجلیل از خادمان صنایعدستی اصفهان اظهار داشت: شورای جهانی صنایعدستی به عنوان یک از سازمانهای زیرمجموعه یونسکو و با عضویت ۹۰ کشور یکی از مهمترین مراجع بینالمللی است و ایران حدود ۵۰ سال است که به عضویت این شورا درآمده است.
وی با اشاره به انتخاب اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایعدستی در سال گذشته بیان داشت: اکنون ۹ شهر در جهان با یک رشته خاص به عنوان شهر صنایعدستی ثبت شده است اما تنها دو شهر اصفهان و جی پور در دنیا هستند که با پذیرش تمامی صنایعدستی خود به عنوان شهر جهانی این هنر انتخاب شدهاند.
مدیرکل میراثفرهنگی استان اصفهان با بیان اینکه در اردیبهشت امسال شاهد برگزاری نشست مجمع آسیا اقیانوسیه شورای جهانی صنایعدستی در تبریز بودیم، ابراز داشت: شهر اصفهان در مهرماه ۹۵ میزبان اجلاس شورای جهانی صنایعدستی خواهد بود و در کنار آن مجمع منطقهای آسیا اقیانوسیه نیز در این شهر برگزار میشود.
۱۹۹ رشته از ۲۹۷ رشته صنایع دستی کشور در اصفهان تولید می شود
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه پیش از این تصور بر این بود که از بیش از ۳۰۰ رشته صنایعدستی در ایران، ۱۹۶ رشته در اصفهان تولید میشود، گفت: در آخرین طبقهبندی سازمان میراثفرهنگی از ۲۹۷ رشته صنایعدستی کشور، ۱۹۹ رشته در اصفهان تولید میشود که این امر نشانه ظرفیت بزرگ این شهر در حوزه صنایعدستی است.
اللهیاری با بیان اینکه صنایعدستی در کشور ما جایگاه ویژهای دارد و استان اصفهان نیز اهمیت ویژهتری در این زمینه دارد، گفت: نگاه دولت به صنایعدستی در هر دو بعد فرهنگی و تمدنی و اقتصادی است.
وی با تاکید بر اینکه صنایعدستی در اقتصاد و اشتغال ظرفیت بسیار ویژه و قابل توجهی دارد، گفت: دولت با وجود مشکلات اقتصادی توجه ویژهای به صنایعدستی داشت و حدود ۸ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت از طریق بانکها و موسسات مالی به فعالان صنایعدستی و کارگاهها پرداخت شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان با اشاره به گلایه هنرمندان صنایعدستی در ارتباط با بیمه خود اظهار داشت: این امر به دلیل مشکلاتی در تامین بودجه بیمه هنرمندان در سال ۹۴ رخ داد اما در سال ۹۵ بیمه قطع شده هنرمندان به شکل پایدار درآمده و آمار قابل توجهی از متقاضیان جدید بیمه هنرمندان را نیز پوشش میدهیم.
نظر شما