۲۴ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۲۲

رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان:

۷۰ درصد رسوبات بیابانی سجزی ناشی از فعالیت‌ کوره‌های گچ و آجر است

۷۰ درصد رسوبات بیابانی سجزی ناشی از فعالیت‌ کوره‌های گچ و آجر است

اصفهان – رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان گفت: در شرق اصفهان و به ویژه سجزی ۷۰درصد رسوبات ناشی ازفعالیت کوره‌های گچ و آجر است که عامل توسعه بیابان‌زایی در اصفهان است.

حسینعلی نریمانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه از مساحت ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتاری استان اصفهان سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار آن را بیابان‌ها تشکیل می‌دهند، اظهار داشت: این آمار بیانگر این است که ۲۹ درصد از مساحت استان اصفهان را بیابان‌ها تشکیل می‌دهند.

یک میلیون و ۹۲۰ هزار هکتار از بیابان‌های استان اصفهان کانون بحران فرسایش بادی هستند

وی در ادامه با بیان اینکه یک میلیون و ۹۲۰ هزار هکتار از بیابان‌های استان اصفهان کانون بحران فرسایش بادی هستند، اضافه کرد: این کانون‌ها به منابع زیست محیطی و اقتصادی استان اصفهان خسارت‌‌های زیادی را وارد کرده‌ است.

 رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه یک میلیون و ۸۹۰ هزار هکتار از مراتع استان اصفهان نیز مورد تهدید فرسایش بادی قرار دارند، افزود: در مجموع می‌توان گفت که ۵۸ درصد از مراتع بیابانی استان اصفهان در معرض فرسایش بادی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه عمده بیابان‌های استان اصفهان در هشت شهرستان آران و بیدگل، اصفهان، کاشان، نطنز، خور و بیابانک، اردستان، نائین و برخوار قرار دارند، اضافه کرد: عامل طبیعت از جمله خشکسالی و کمبود بارندگی دلیل اصلی وجود بیابان‌ها در استان اصفهان هستند.

نریمانی با بیان اینکه توسعه بیابان‌ها در اصفهان ناشی از عوامل انسانی است، ابراز داشت: برای نمونه در شرق اصفهان و به ویژه منطقه سجزی ۷۰ درصد رسوبات این منطقه ناشی از فعالیت کوره‌های گچ و آجر است که عامل تشدید و توسعه بیابان‌زایی در اصفهان است.

پیش‌بینی اعتبار ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی برای بیابانزدایی سال ۹۵

وی به شدت توسعه بیابان‌ها از سال ۸۲ تا ۸۹ اشاره و اضافه کرد: بر اساس آمار سال ۸۲ در استان اصفهان ۷۳۶ هزار هکتار کانون بحران فرسایش بادی وجود داشته و این در حالی است که در سال ۸۹ و بر اساس آخرین سرشماری یک میلیون و ۹۲ هزار هکتار کانون‌های بحران فرسایشی در این استان اعلام شده است.

رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته با تخصیص ۶۰ درصد از اعتبار هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی طرح‌های بیابانزدایی استان اصفهان یک هزار و ۶۱۳ هکتار نهالکاری و یک هزار و ۱۱۵ هزار هکتار بذرکاری برای مقابله با بیابانزایی اجرایی شده است، ابراز داشت: برای سال جاری نیز شش میلیارد تومان اعتبار ملی و پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبارات استانی پیش‌بینی شده است.

کد خبر 3684873

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha