۲۷ خرداد ۱۳۹۵، ۵:۴۳

از سوی دفتر نشر معارف؛

کتاب «یهودی کیست؟» به چاپ دوم رسید

کتاب «یهودی کیست؟» به چاپ دوم رسید

کتاب «یهودی کیست» نوشته دکتر عبدالوهاب المسیری، یهودپژوه مشهور مصری، با ترجمه اسماء خواجه زاده به چاپ دوم رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «یهودی کیست» نوشته دکتر عبدالوهاب المسیری، یهودپژوه مشهور مصری، با ترجمه اسماء خواجه زاده از سوی دفتر نشر معارف به چاپ دوم رسید.

کتاب «یهودی کیست» ترجمه کتاب «من هو الیهودی؟» است که از سوی انتشارات دارالشروق بیروت منتشر شده است. کتاب حاضر از یک مقدمه مترجم، مقدمه نویسنده و چهارده فصل تشکیل شده است.

يهودي كيست؟، هویت‌های یهودی از نظر ساختار ژئولوژی ـ تجمعی، تاریخچه هویت‌های یهودی تا عصر حاضر، تعریف دینی هویت‌های یهودی، نقشه جغرافیایی هویت‌های یهودی در عصر حاضر، هویت‌های یهودی جدید در جوامع نوین غرب، یهودی غیریهودی و تا حدودی یهودی، ادعای یهودی بودن، اعضای گروه‌های یهودی و هویت قومی، تعاریف صهیونیسم از هویت‌های یهودی، هویت‌های یهودی و تناقض میان دیدگاه صهیونیستی و اقدامات اسرائیل، پذیرش تعاریف صهیونیستی از هویت‌های یهودی از سوی اعضای گروه‌های یهودی، اختلاف تفکر دینی اصلاح‌طلب و محافظه‌کار و تفکر ارتدوکسی و در سال ۱۹۹۸ یهودی کیست؟ عناوین فصول چهارده گانه این کتاب هستند.

اسماء خواجه زاده، مترجم این کتاب در مقدمه می نویسد: «تجمع صهیونیستی در فلسطین اشغالی از سال تأسیس آن در ۱۹۴۸م، با قضیه‌ای دینی ـ سیاسی و چند بعدی مواجه می‌شود؛ یعنی قضیه هویت یهودی و تعریف یهودی، که در گفتمان‌های سیاسی و رسانه‌ای اسرائیلی و غربی از آن با عبارت «یهودی کیست» یاد می‌شود. این کتاب تلاش دارد تا به این مسأله بپردازد و آن را از منظری تاریخی، اجتماعی، سیاسی، و دینی بررسی نماید. کتاب با ارائه تاریخچه‌ای از پیدایش هویت‌های مختلف یهودی در سراسر جهان آغاز می‌شود؛ پیشینه‌ای که برآیند واقعیت فرهنگی جوامعی هستند که گروه‌های یهودی در آن زندگی می‌کنند.

پس از آن به نقشه جغرافیایی هویت‌های یهودی در عصر حاضر می‌پردازد و ضمن آن هویت یهودی جدید در جوامع نوین غرب و تعریف دینی ـ ارتدوکسی از هویت یهودی را مطرح می‌نماید. در مرحله بعد، کتاب به تزهای صهیونیستی می‌پردازد که خاستگاه آن ادعایی بی‌پشتوانه است. ادعای اینکه یهود ملتی واحد، و صهیونیسم نژادی یهودی است. سپس تبیین می‌کند واقعیت قومی و نژادی مهاجرنشین‌های صهیونیست در فلسطین اشغالی و یهودیان جهان در خارج از فلسطین چگونه است، و به این ترتیب آن را به چالش می‌کشاند و ماهیت دروغینش را روشن می‌سازد.»

مترجم در بخشی دیگر از مقدمه می نویسد: «چاپ نخست این کتاب در سال ۱۹۹۷م، از سوی انتشارات دارالشروق صورت گرفت و چاپ‌های دوم و سوم آن در سال‌های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۴ منتشر گردید. مؤلف در چاپ دوم کتاب دو فصل جدید به نام‏های: «اختلاف تفکر دینی اصلاح‌طلب و محافظه‌کار و تفکر ارتدوکسی» و «در سال ۱۹۹۸ یهودی کیست؟» را به کتاب افزوده است. از آنجا که اکنون در منظومه روابط سیاسی کشورها مسأله فلسطین و رژیم غاصب اسرائیل، از جایگاهی ویژه و استراتژیک برخوردار است، شناخت هویت یهودی در بازشناسی یهودیان از صهیونیست‌ها اهمیتی ویژه دارد؛ مسأله‌ای که نویسنده ضمن این کتاب بدان پرداخته و آن را با بیان هویت‌های مختلف یهودی تشریح نموده است.»

دکتر عبدالوهاب المسیری، نویسنده و پژوهشگر برجسته در بخشی از مقدمه کتاب می نویسد: « مسأله تعریف یهودی، یک مسأله دینی و سیاسی، بلکه مسأله‌ای تعیین‌کننده است که به دیدگاه نسبت به جهان، خود، اساس جامعه و منابع مشروعیت آن توجه می‌کند. شاید بتوان گفت بزرگ‌ترین دلیلش این است که این مسأله از زمان تأسیس صهیونیسم تاکنون میان آنان مطرح بوده و این روزها بار دیگر به طور جدی مطرح شده است، هرچند راه حلی برای آن پیدا نشده است.

ما طی این نوشتار، به تبیین این مسأله می‌پردازیم که اندیشه جعلی و دروغینِ «یهود ملتی بدون سرزمین است» از «فلسطین سرزمینی بدون ملت است» سخن نمی‌گوید، و اگر اعراب فلسطین در مقابل این دروغ‌ها مقاومت کنند، و تمام روش‌های مبارزه را به‌کار گیرند، ثابت می‌کنند که فلسطین سرزمین اعراب است، و ساکنان آن اعراب هستند. نیز، واقعیت دوگانه و نژادی مهاجران صهیونیست در فلسطین اشغالی و گروه‌های یهودی خارج از آن، تزهای صهیونیست را به میدان مبارزه می‌طلبد و ماهیت جعلی و دروغین آن را روشن می‌کند.»

چاپ دوم کتاب «یهودی کیست» در ۱۹۲صفحه رقعی، تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۷۰۰۰ تومان از سوی دفتر نشر معارف به جامعه علمی و فرهنگی کشور عرضه شده است. دفتر نشر معارف پیش از این در موضوع یهود و صهیونیسم دو کتاب «یوسرائیل» (نوشته سید هاشم میرلوحی) و «صهیونیسم مسیحی» را منتشر کرده است که کتاب «یوسرائیل» به چاپ هفتم رسید.

دکتر عبدالوهاب محمد المسيري در اکتبر ۱۹۳۸م، در شهر «دمنهور» استان «البحيره» مصر متولد شد و پس از پايان دوره ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان در سال ۱۹۵۵ م، به دانشکده ادبيات و زبان انگليسي دانشگاه اسکندريه مصر پيوست. پس از آن براي ادامه تحصيل به آمريکا رفت و در سال ۱۹۶۴م، موفق به گرفتن مدرک فوق ليسانس ادبيات انگليسي از دانشگاه کلمبيا شد و در سال ۱۹۶۹ نيز دکتراي خود را در همين رشته از دانشگاه «رتجرز» دريافت کرد. پس از پايان تحصيلات و گرفتن مدرک دکترا به مصر و به دانشگاه اسکندريه که در آن تحصيل کرده بود، بازگشت و به تدريس در آن مشغول شد.

المسيري در دفاع از ارزش‌هاي اسلامي و مبارزه با اقدامات رژيم صهيونيستي عليه اعراب، مقالات و كتاب‌هاي بسیاری نوشته است. سرشناس‌ترين کتاب ضدصهيونيستي اين انديشمند، «دايرة‌المعارف يهود، يهوديت و صهيونيسم» نام دارد. اين دايرة‌المعارف در سال ۱۹۹۹ ميلادي به چاپ رسيد و در سال ۱۳۸۳ شمسي توسط «مؤسسه مطالعات و پژوهش‌هاي تاريخ خاورميانه» به فارسی ترجمه شد.

از دیگر کتاب‌های وی می‌توان به «پایان تاریخ: آموزه بنیادین اندیشه صهیونسم» نام برد که در آن با نقد و بررسی کتاب «پایان تاریخ» فوکویاما به سوءاستفاده‌های غرب و رژیم صهیونیستی از مسأله آخرالزمان و پایان تاریخ اشاره می‌کند. وی در چهارم جولاي ۲۰۰۸ در پی ابتلا به سرطان، در شهر قاهره درگذشت.

برای تهیه کتابهای «یهودی کیست؟» و دیگر آثار دفتر نشر معارف می ‏توان از طریق سايت پاتوق کتاب: ketabroom.ir اقدام کرد.

کد خبر 3687006

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha