عدنان حسینی درگفت وگو باخبرنگار مهر درباره کاروان سرای نصرت آباد گفت: این بنای تاریخی از مهم ترین بناهای شاخص استان به لحاظ معماری محسوب می شود و قدمت آن به دوره صفوی بازمی گردد.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زاهدان افزود: این بنای شاخص و ارزشمند با مساحت هفت هزار۴۰۰ مترمربع در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
حسینی افزود: هدف از ایجاد این بنا در گذشته تامین اقامت، امنیت و راهنمایی مسافرین و کاروان ها برای تجارت و بازرگانی بوده است.
وی ادامه داد: از خصوصیات بارز این بنا می توان به کاربرد اصل تقارن، شکل گیری ایوان ها در وسط اضلاع، تزئینات خاص،اندام ها و تناسبات زیبا به ویژه در طاق نماهای اطراف آن اشاره کرد.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زاهدان تصریح کرد: شکل گیری این بنای باشکوه از توسعه تحولات اجتماعی، اقتصادی، مذهبی و... آن دوره حکایت می کند و یادگاری از تاریخ منطقه در گذشته است.
وی افزود: مصالح به کار برده شده در این بنا خشت و ملات گل است و حصاری بلند و برج هایی مدور و همچنین تیرکش هایی برای دیدبانی و در مواقعی برای تیراندازی به دشمن دارد.
عدنان حسینی عنوان کرد: با تلاش، اراده و هدف گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مبنی به ثبت کویر لوت به عنوان نخستین پرونده میراث طبیعی در اجلاس یونسکو و با تحقق این افتخار بزرگ در سال جاری با مرمت و احیای این اثر ماندگار و ایجاد زیر ساخت های لازم این منطقه می تواند از کانون های مهم جلب گردشگران و سیاحان باشد.
نظر شما