به گزارش خبرنگار مهر، اسفندیار نظری بعدازظهر یکشنبه در شورای آموزشوپرورش استان اعلام کرد: یکی از دغدغههای موجود در آموزشوپرورش بر اساس سیاستهای ابلاغی، آموزش نیروی انسانی متخصص و کارآمد متناسب با بازار کار بوده و فراهم کردن آموزشهای مهارتی از اهداف سیاستهای ابلاغی اشتغال است.
وی اظهار داشت: در این راستا از سال ۹۰ تا ۹۴ باید برنامهریزی لازم برای ایجاد توازن بین تعداد دانشآموزان در رشتههای موردنیاز صورت گیرد و تا پایان ۹۴ در استان مازندران تحصیل در بخش تجربی و کاردانش به مرز ۴۳.۵ درصد رسید که از این تعداد ۱۹.۵ درصد در بخش فنی و حرفهای و ۲۱.۵۳ درصد در بخش کاردانش بوده است و نسبت به برنامه پنجم جلوتر هستیم.
معاون آموزش متوسطه آموزشوپرورش مازندران گفت: طبق سند تحول بنیادی آموزشوپرورش، گسترش و تنوع دادن به حرف و رشتههای موردنیاز و تعلیم متناسب در دورههای تحصیلی، تنظیم و اجرای برنامه کارآفرینی و مهارتآموزی باید مدنظر قرار گیرد.
نظری تحقق شاخصهای تحصیلی در برنامه ششم توسعه را از برنامههای مهم یادکرد و گفت: تا پایان برنامه ششم میزان تحصیل در بخش کار و دانش باید به مرز ۴۸.۵ درصد برسد، ازاینرو برای سال تحصیلی آینده از بیش از ۳۷ هزار دانشآموز پایه نهم که به پایه دهم میروند باید ۱۷ هزار نفر در بخش فنی و حرفهای سوق داده شوند و این نیازمند تأمین تجهیزات در بخش فنی و حرفهای است.
وی افزود: آنچه اکنون گریبان گیر آموزشوپرورش بوده، نبود امکانات و تجهیزات مناسب در بخش فنی و حرفهای است و اگر قرار است به مرز هدایت ۴۶ درصدی برای تحصیل در رشتههای مهارتی برسیم نیازمند امکانات و تجهیزات هستیم.
وی گفت: در بخش هدایت تحصیلی کارهای زیادی انجام دهیم ولی بسیاری از تجهیزات مربوط به ۲۰ سال قبل بوده که با بازار کار همخوانی نداریم.
معاون آموزشوپرورش مازندران گفت: برای خانهتکانی در بخش هنرستانها داشته باشیم و تأمین امکانات و تجهیزات نیاز به مشارکت دستگاههای مختلف داریم و کلیه دستگاهها و شرکتها، اموال مازاد و بلااستفاده را در قالب هدایت و کمک به آموزشوپرورش اهداء کنند.
نظر شما