به گزارش خبرنگار مهر، کریم حاجیزاده بعدازظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران در خصوص انتشار خبری مبنی بر ترک خوردن آثار سنگ افراشتههای پیرازمیان تصریح کرد: افرادی که چنین اخباری را منتشر میکنند یا از واقعیت مطلع نیستند و یا تعمداً به دنبال تخریب واقعیتها هستند.
وی افزود: ترک سه سنگ افراشته که در این خبر مطرح شده مربوط به حادثه سال ۱۳۸۹ است و به هیچ عنوان تازگی ندارد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان با یادآوری اجرای حفاظ و داربست برای جلوگیری از تابش آفتاب و بارش برف و باران در سالهای اخیر اضافه کرد: بر اساس تندباد کل این حفاظ در سال ۸۹ از جا کنده شده و در پی آن تعدادی از سنگها ترک میخورد.
حاجیزاده متذکر شد: آسیب وارده به آثار تاریخی و باستانی فقط قابل تثبیت است و وقتی به عنوان مثال سنگی باستانی ترک میخورد باید نسبت به تثبیت آن اقدام کرد.
وی با بیان اینکه برای ساماندهی این مجموعه در شهرستان مشگین شهر نیازمند اعتبار هستیم، اضافه کرد: برای ساماندهی اضطراری فقط ۴۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است و امید میرود حداقل بخشی از این رقم در بودجه امسال تصویب شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان با تأکید به اینکه مشگین شهر به لحاظ حمایت سازمانی در صدر شهرستانهای استان قرار دارد، اضافه کرد: سال گذشته بیشترین اعتبار این شهرستان از محل ماده ۱۸۰ بود که متأسفانه ریالی تخصیص نیافت.
حاجیزاده تأکید کرد در حال حاضر ساماندهی شیمیایی این مجموعه در دست کار است و بررسیها نشان میدهد حفاظ فیزیکی نه تنها غیر ضروری بوده بلکه عملاً نتوانسته است در حفاظت از سنگ افراشتهها تأثیرگذار باشد.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر در خصوص اینکه آیا احتمال ترک سنگ افراشتهها به دلیل اختلاف دمایی وجود دارد یا نه، ادامه داد: احتمال ترک نداریم و تنها در یخبندان تبلور ذرات نمک ممکن است موجب پوسته دادن سنگ افراشتهها شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اولویت اول میراث برای حفاظت از سنگ افراشتهها را حفاظت شیمایی عنوان کرد و گفت: متأسفانه با محدودیت اعتبارات مواجه ایم.
وی تأکید کرد: در صورتی که بخواهیم فقط پروژههای شهرستان مشگین شهر را به فرجام برسانیم به اندازه دو برابر اعتبارات عمرانی دستگاههای اجرایی پول نیاز داریم.
نظر شما