به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آناتولی، بر اساس اعلامیه و براین اساس شمار آوارگان و پناهجویان جهان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، شمار افرادی که سال گذشته مجبور به ترک خانه های خود شده یا به اجبار از خانه های خود رانده شده اند به بیش از ۵ میلیون نفر رسید و از مرز ۶۵ میلیون نفر گذشت.
در گزارش بررسی روند جهانی پناهجویی که به مناسبت روز جهانی پناهجو منتشر شد، آمار جهانی پناهجویانی که به دلایلی چون جنگ، درگیری، ظلم، خشونت ونقض حقوق بشر در سال ۲۰۱۵ مجبور به ترک خانه هایشان شدند، به بالاترین میزان خود رسید.
براساس این گزارش، شمار این افراد سال گذشته ۵.۸ میلیون نفر افزایش یافت و مجموع کسانی که با توجه به استانداردهای جهانی پناهجو خوانده می شوند، از مرز ۶۵.۳ میلیون نفر گذشت. این در حالی است که نیمی از این جمعیت را کودکان تشکیل می دهند.
چنانچه این تعداد پناهجو گرد هم آیند و کشوری را تشکیل دهند، بیست و یکمین کشور دنیا از نظر فراوانی جمعیت خواهند بود.
براساس این گزارش، ۴۰.۸ میلیون نفر در دنیا مجبور به ترک خانه در کشورخود شده اند، ۲۱.۳ میلیون نفر پناهجو هستند و ۳.۲ میلیون نفر هم برای اقامت در کشورهای توسعه یافته درخواست پناهندگی داده اند.
سوریه، افغانستان و سومالی بیشترین شمار پناهجویان را به خود اختصاص داده اند؛ سوریه با ۴.۹ میلیون پناهجو در سال ۲۰۱۱ در رتبه نخست، افغانستان با ۲.۷ میلیون نفر در مقام دوم و سومالی با ۱.۱ میلیون نفر در رتبه سوم قرار دارند.
دیگر کشورهای این فهرست را سودان جنوبی، سودان، جمهوری دموکراتیک کنگو، جمهوری آفریقای مرکزی، میانمار، اریتره و کلمبیا تشکیل می دهند.
در این گزارش با انتقاد از بسته بودن درهای اروپا بر روی ۱ میلیون پناهجو در سال ۲۰۱۵، خاطرنشان شده است: اکنون فقط کشورهای در حال توسعه مسئولیت این افراد را به عهده گرفته اند. ۸۶ درصد از کل جمعت پناهجویان در کشورهای در حال توسعه و ۴.۲ میلیون نفر هم در کشورهای کمتر توسعه یافته به سر می برند.
نظر شما