روزبه فلاحی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه این حیوانات بهترین پاسخ را به آزمایش های کنترل کیفی تولید واکسن و فرآورده های بیولوژیک نشان می دهند، گفت: به سبب گستردگی استفاده از حیوانات آزمایشگاهی در طرح های تحقیقاتی پزشکی و دامپزشکی و حوزه های مختلف دیگر، سلامت این حیوانات در نتیجه نهایی آزمایش ها تاثیر به سزایی دارد.
وی گفت: با توجه به اینکه موسسه رازی از مراکز بزرگ و عمده تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی در کشور است که علاوه بر داخل موسسه نیاز سایر مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور را تامین می کند، بحث سلامتی این حیوانات را در طول دوره رشد مورد توجه ویژه قرار داده است.
دکتر فلاحی تاکید کرد: در این موسسه در روند پرورش حیوانات آزمایشگاهی نه تنها این حیوانات در معرض آلودگی و عوامل بیماری زا قرار نمی گیرند بلکه هیچ دارو و واکسنی هم به آنها تزریق نمی شود و به صورت کاملا ارگانیک رشد می یابند در نتیجه بهترین پاسخ را به آزمایش های کنترل کیفی واکسن و سایر آزمایش ها نشان می دهند.
به گفته وی این امر سبب می شود کیفیت واکسن یا هر فرآورده تولیدی دیگر و سایر فعالیت های تحقیقاتی در وضعیت کاملا مطلوبی باشد.
تولید نژاد جدید موش آزمایشگاهی برای نخستین بار در کشور
رئیس بخش تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی همچنین با اشاره به وجود نژادهای مختلف حیوانات آزمایشگاهی در این موسسه گفت: این حیوانات هر کدام برای آزمایش های خاصی مانند تحقیقات ایمنی شناسی، ویروس شناسی، بیماری های انگلی، تحقیقات قلبی– عروقی، دیابت و تحقیقات متنوع زیادی مورد استفاده قرار می گیرند.
وی افزود: علاوه بر نژادهای رایج از پنج گونه جانوری موجود در موسسه، موفق شدیم برای نخستین بار در کشور، نژاد جدید موش آزمایشگاهی تحت نام «رازی A» تولید کنیم که در منابع بین المللی نیز به ثبت رسیده است.
دکتر فلاحی اضافه کرد: این نژاد به علت خصوصیات بیولوژیکی، در تحقیقاتی خاص همچون تحقیقات مربوط به تومورهای پستانی منحصر به فرد است.
به گفته وی در گونه رت آزمایشگاهی نیز، نژاد غیرهمخون «رازی A» در این موسسه تولید و در منابع بین المللی ثبت شده است.
دکتر فلاحی تولید نوعی خوکچه هندی فاقد مو را از دیگر تولیدات اختصاصی این موسسه برشمرد و گفت: به علت شباهت بسیار زیاد پوست این خوکچه به پوست انسان، این گونه، مدل بسیار مناسبی برای تحقیقات مربوط به پوست مانند ترمیم و سوختگی ها محسوب می شود.
رئیس بخش تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی همچنین خبر داد: با نیازسنجی انجام شده از بخش های تولیدی و تحقیقاتی، به زودی سه نژاد جدید به موش های آزمایشگاهی موجود افزوده می شود.
نظر شما