۳۱ مرداد ۱۳۸۵، ۱۱:۰۲

مديركل بهزيستي استان كرمان خبر داد:

بم از گردونه حمايتي دولت خارج شده است / وجود 300 هزار نفر كپر نشين در استان كرمان

مديركل بهزيستي استان كرمان گفت: در استان كرمان به دليل شيوع اعتياد و زنداني بودن تعدادي از والدين ، وضعيت كودكان و سرپرستي از آنان با مشكل مواجه شده است ، به همين دليل 53 مركز شبه خانواده وجود دارد و تعداد كودكان مراكز شبانه روزي در اين استان 15 تا 20 درصد آمار كشوري است.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري مهر به كرمان ، محمد ستايش در حاشيه برگزاري اولين جشنواره فرهنگي ورزشي فرزندان مراكز شبه خانواده سازمان بهزيستي ، در مورد آسيب هاي موجود در استان كرمان ، افزود: جنوب استان به دليل همجواري با استان هاي سيستان و بلوچستان شرايط نا امني دارد و همچنين در زمينه كشفيات مواد مخدر ، كرمان اولين استان و اعتياد سنتي نيز در اين استان بيش از ساير استان ها است و آمار مصرف مواد مخدر نيز كرمان در رده 4 يا 5 قرار دارد.

وي خاطر نشان كرد: اعتياد در اين استان توانسته لطمات زيادي به خانواده ها وارد كند به طوري كه رده پاي آن درافزايش آسيب هاي اجتماعي مانند كودكان سر راهي ، فرار دختران ، طلاق و... مشاهده مي شود.

مديركل بهزيستي استان كرمان گفت: بر اساس آمارهاي موجود كرمان بعد از خراسان يكي از وقف خيزترين استان ها است و اين امر در شمال استان بيش از جنوب مشاهده مي شود. همچنين مراكز شبه خانواده به كمك خيرين اداره مي شود به طوري كه برخي از اين مراكز بدون يارانه فعاليت مي كند.

وي افزود: در طول سال به طور متوسط 130 تا 150 مورد فرزند خواندگي در استان داريم و آمار بالا در مقايسه با استان هاي ديگر به اين دليل است كه تعداد كودكان سر راهي در استان بيشتر است و فرزند خواندگي نيز ازميان اين كودكان صورت مي گيرد.

ستايش در مورد اختصاص بودجه به بخش آسيب هاي اجتماعي گفت: با توجه به اينكه نگاه كلان كشور عمراني و اقتصادي است ، به همين دليل دستگاه هاي فرهنگي هميشه در زمينه بودجه و اعتبارات با مشكل مواجه هستند و مشكل ديگر تخصيص اعتبارات در زمان نامناسب و پايان سال است كه اين امر نيز خود باعث بروز آسيب هاي بيشتري مي شود.

وي به وجود 24 مركز ترك اعتياد در استان كرمان اشاره كرد و افزود: از اين تعداد مراكز 22 مركز سرپايي و 2 مركز بستري است و در سال گذشته 5500 نفر به اين مراكز مراجعه كردند و همچنين 120 نفر نيز به مركز TC براي ترك اعتياد مراجعه كرده اند.

مديركل بهزيستي استان كرمان تاكيد كرد: در سال 84 ، 792 زن و دختر در معرض آسيب به مراكز اورژانس اجتماعي استان مراجعه كرده اند و 625 كودك خياباني نيز ساماندهي شده اند. شمن اينكه 177 مورد كودك آزاري گزارش شده كه 12 كودك آزار ديده به دليل عدم صلاحيت والدين به مراكز بهزيستي سپرده شدند.

ستايش افزود: همچنين 12 مورد بيمار TS  در استان كرمان وجود دارد و در سال گذشته  2254 مورد زوج متقاضي طلاق به مراكز مشاوره مراجعه كرده اند.

وي در مورد تعداد حاشيه نشينان در كرمان گفت: در كرمان 4 محله آسيب خيز وجود دارد و 10 تا 15 درصد جمعيت استان در مناطق حاشيه اي استان زندگي مي كنند و همچنين 300 هزار نفر كپر نشين نيز در استان كرمان وجود دارد كه بر اساس توافق وزارت مسكن و كميته امداد ، قرار است 10 هزار واحد مسكوني براي كپرنشينان احداث شود.

ستايش با اشاره به اينكه بهزيستي به 20 درصد معلولان خدمات و مستمري ارائه مي كند ، گفت: 100 هزار نفر معلول در كرمان وجود دارد كه البته تمامي اين افراد نيازمند نيستند و مستمري دريافت نمي كنند ، 5 هزار و 77 نفر از معلولان ذهني و جسمي تحت پوشش مستمري ماهيانه دريافت مي كنند و 833 نفر سالمند ، بيمار رواني مزمن و معلول در مراكز غير دولتي نگهداري مي شوند.

مديركل بهزيستي استان كرمان تاكيد كرد: در سال 84 ، 17 هزار و 350 نفر به مراكزتوانبخشي بهزيتسي مراجعه و خدمات فيزيوتراپي ، بينايي سنجي ، كار درماني ، گفتاردرماني و... دريافت كرده اند. همچنين 145 بيمار رواني مزمن در 2 مركز كرمان نگهداري مي شوند و 450 بيمار رواني و 2500 نفر مستمري بگير نيز پشت نوبت دريافت خدمات هستند.

ستايش ، تعداد افراد شناسايي شده براي دريافت سهام عدالت را 58 هزار نفر دانست و  اظهار كرد: در بخش هاي مستمري و بيمه اجتماعي در حال حاضر 12 هزار نفر پشت نوبت دريافت خدمات هستند و همچنين سال گذشته به 248 مددجو وام اشتغال پرداخت شد و هم اكنون نيز 500  نفر نيز پشت نوبت دريافت وام اشتغال هستند.

وي در مورد بيماران ضايعه نخايي گفت: قبل از وقوع زلزله 200 معلول ضايعه نخايي وجود داشت كه تنها 16 نفر آنان در بم بودند ، در حالي كه هم اكنون اين تعداد به 245 مورد افزايش يافته است و هچنين 200 سالمند تحت پوشش در 3 مركز استان نگهداري مي شوند.

به گزارش خبرنگار مهر ، ستايش در خصوص فعاليت تشكل هاي غير دولتي خارجي در بم ، گفت: بيش از 35 تشكل غيردولتي خارجي با بهزيستي  همكاري داشتند و ارزش خدمات آنان در سال 83 بيش از 10 ميليارد تومان بود ، در حالي كه بيش از 4 ميليارد تومان كمك دولتي براي مستمري و كم به افراد نيازمند بمي اختصاص يافته بود.

وي در خصوص مستمري مددجويان تحت پوشش بمي ، گفت: در سال گذشته 2 ميليارد تومان دريافت كرديم كه آن نيز 3 ماهه پاياني سال بود و نتوانست كمك زيادي به مددجويان كند ، به طوري كه از 12 ماه تنها 6 ماه مستمري به آنان پرداخت شد و در سال جاري نيز نه تنها تاكنون مبلغي دريافت نكرده ايم ، بلكه اميدي نيز به دريافت آن نداريم.

مديركل بهزيستي استان كرمان تصريح كرد: البته رئيس سازمان پيشنهاد 6 ميليارد تومان اعتبار را داده و رئيس جمهور نيز در نامه اي به رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي دستور رسيدگي به آن را صادركرده اما تا كنون مبلغي به سازمان بهزيستي پرداخت نشده است ، به همين دليل نيز پس از گذشت 6 ماه از سال هنوز مستمري مددجويان تحت پوشش بمي پرداخت نشده و بم عملا از گردونه حمايتي دولت خارج شده است.

ستايش خواستار ويژه تلقي كردن بم شد و گفت: با توجه به اينكه هنوز بمي ها با مشكلات فراواني مواجه هستند ، بنابراين از دولت مي خواهيم به اين شهرستان به طور ويژه نگاه شود و اعتبارات مورد نياز براي رفع مشكل افراد نيازمند اختصاص داده شود.

کد خبر 369932

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha