مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با مهر با بیان اینکه برآورد میشود میزان تولید لیموترش در سالجاری بین ۴۸۰ تا ۵۰۰ هزارتن باشد، اظهارداشت: فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و هرمزگان از جمله استانهای تولیدکننده لیموترش در کشور هستند، ضمن اینکه ما تولید کمی هم در کرمانشاه داریم.
ابوالقاسم حسنپور با اشاره به اینکه لیموترش باکیفیت بالا از نیمه تیر وارد بازار خواهد شد، گفت: لیموترشهایی که در حال حاضر به دلیل خالی بودن بازار عرضه میشوند، نارس هستند و قیمت بالایی دارند.
وی اضافه کرد: این محصولات پوست سفت و آب کمی دارند و چندان باکیفیت نیستند، چراکه هر محصولی باید در زمان خودش عرضه شود و ما نباید انتظار داشته باشیم لیموترش در اردیبهشتماه وارد بازار شود.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه عرضه لیموترش از تیر تا مهرماه انجام میشود، افزود: اوج برداشت این محصول در کشور طی ماههای مرداد و شهریورماه انجام میگیرد.
حسنپور درباره نیاز کشور به لیموترش گفت: این مساله بستگی به این دارد که فرهنگ مصرف ما چگونه باشد. طی سالیان اخیر مصرف غذا در بیرون از خانه افزایش پیدا کرده و متناسب با این امر مصرف لیموترش نیز زیاد شده است.
وی با بیان اینکه مصرف لیموترش در ایران به ۳ شکل تازه، خشک(عمانی) و آبلیمو است، اظهارداشت: مقداری از این محصول نیز به صورت ترشی لیمو مورد استفاده قرار میگیرد اما عمده مصرف ایرانیها به شکل آبلیمو است.
به گفته مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی، تولید لیموترش در سالجاری حدود ۷ تا ۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش دارد، ضمن اینکه هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد و نیازی به واردات این محصول نیست.
به گزارش مهر، برخی مسئولان اعلام کردهاند عرضه لیموترشهای خارجی که به شکل غیرقانونی وارد کشور شدهاند، طی روزهای اخیر افزایش یافته است.
در همین زمینه، رئیس اتحادیه میوه و سبزی با بیان اینکه عرضه میوههای ممنوعه خارجی در بازار کاهش پیدا کرده است، به مهر گفت: فقط لیموترش خارجی است که مرتب به بازار می آید و عرضه میشود که از جمله آنها میتوان به لیموی برزیل، آفریقا و ترکیه اشاره کرد.
وی افزود: قیمت این لیموها بین ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان و قیمت هرکیلوگرم لیموترش داخلی بین ۴ تا ۸ هزار تومان است.
پیش از این، محمدعلی طهماسبی معاون باغبانی وزیر جهادکشاورزی اعلام کرده بود: قاچاق میوه، زیانهایی را به بخش باغبانی کشور وارد کرده که از جمله آن از بین رفتن باغات لیموترش به علت ورود میوههای آلوده به آفت جاروک جادوگر بوده است.
نظر شما