به گزارش خبرگزاری مهر، از سال ۲۰۱۱ میلادی به بعد که مدار پیمای «شناسایی» مریخ ناسا موفق به رصد رگه هایی تیره رنگ در دره ها و تپه های سیاره سرخ مبنی بر وجود آب در این سیاره شد، تحقیقات گسترده ای راجع به چگونگی پیدایش و ویژگی آن صورت گرفته است.
این بار محققین دانشگاه آریزونای آمریکا با بررسی دقیق این رگ ها و جمع آوری اطلاعات بیشتر متوجه شدند که آب این سیاره احتمالا غیر قابل آشامیدن است و حتی ممکن است آبی در آنجا وجود نداشته باشد.
ابتدا تصور می شد که این نقاط آب خیز توسط یخ های آب شده بوجود آمده اند اما مطالعات جدید آن را غیر محتمل می داند. این در حالی است که بیشتر رگه های تیره رنگ در قسمت میانی سیاره مریخ قرار گرفته اند و این یعنی هیچ یخی نمی تواند در آن قسمت ها در روزگاران گذشته آب شده باشد.
محققین آمریکایی معتقد هستند در صورتیکه آب باعث بوجود آمدن این رگه ها در مریخ شده باشد، می توان گفت که آب در قسمت های عمیقی از سطح سیاره سرخ دفن شده و رسیدن به آن سخت است همچنین آب سیاره مریخ بسیار شور و قابلیت نمک زدایی ندارد.
به عبارت دیگر آب مریخ غیر قابل آشامیدن است.
همچنین به گفته محققین دانشگاه آریزونا، احتمال دیگری برای وجود این رگه ها وجود دارد و آن هم رطوبت بالای هوا در دره های مریخ است که موجب انتقال آب به سطح زمین شده است.
احتمال دیگر می تواند وجود رانش زمین در مریخ به دلیل تغییرات دمایی باشد که چنین رگه هایی را تشکیل داده است.
همچنان کاوشگر «کنجکاوی» ناسا در حال بررسی های بیشتر نواحی مشکوک به وجود آب بر روی سطح مریخ است.
نظر شما