۲۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۴:۴۵

مدیرکل ثبت‌احوال گلستان:

سن امید به زندگی در گلستان ۷۴ سال است

سن امید به زندگی در گلستان ۷۴ سال است

گرگان- مدیرکل ثبت‌احوال استان گلستان گفت: سن امید به زندگی در استان گلستان با توجه به سن مرگ‌ومیر، ۷۴ تا ۷۶ سال است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن وفایی دیلمی، ظهر دوشنبه در نشستی مطبوعاتی اظهار کرد: بیشترین مرگ‌ومیر در استان در سن بالای ۷۵ سال و کمترین میزان مرگ‌ومیر در سن ۱۰ تا ۱۴ سال روی می‌دهد.

وی افزود: بالاترین علت مرگ در استان نیز شامل بیماری‌های قلبی عروقی، علائم و حالات بد تعریف‌نشده، سرطان‌ها و تومورها، حوادث غیرعمدی و بیماری‌های تنفسی است.

مدیرکل ثبت‌احوال استان گلستان تصریح کرد: در سه ماهه نخست امسال بیماری‌های قلبی و عروقی ۶۸۹ مورد، علائم و حالات بد تعریف‌نشده ۴۱۳ مورد، سرطان‌ها و تومورها ۲۲۶ مورد، حوادث غیرعمدی ۱۵۵ مورد و بیماری‌های تنفسی ۱۳۱ مورد مرگ را به خود اختصاص داده است.

وفایی گفت: تا پایان خرداد امسال جمعیت استان گلستان به یک‌میلیون و ۹۲۸ هزار و ۱۶۳ نفر رسید که در زمان مشابه سال گذشته این رقم یک‌میلیون و ۹۲۰ هزار و ۵۶۷ نفر بود.

به گفته وی، در سه‌ماهه نخست امسال هفت هزار و ۵۹۵ نفر به جمعیت استان گلستان صرف‌نظر از مهاجرت‌ها اضافه‌شده است، در این مدت ۹ هزار و ۶۵۶ ولادت ثبت‌شده و به نسبت مدت مشابه سال گذشته که ۹ هزار و ۶۹۵ ثبت بود ۰.۴ درصد معادل ۳۹ نفر کاهش داشته است.

وفایی اظهار کرد: بیشترین کاهش ولادت در بندرگز و بیشترین افزایش ولادت در آزادشهر بوده است، هرچه از غرب به سمت شرق استان می‌رویم جمعیت جوان بیشتر می‌شود، تعداد ثبت ولادت‌ها نشان می‌دهد که در هر شبانه‌روز ۱۰۴ واقعه در استان ثبت‌شده است.

وی تأکید کرد: در واقعه وفات، در ۳ ماهه نخست امسال ۲ هزار و ۶۱ مورد وفات ثبت‌شده است که در مدت مشابه این رقم ۲ هزار و ۲۳۴ مورد بوده و امسال ۷.۷ درصد کاهش ثبت وفات را داشتیم، در سال گذشته در هر شبانه‌روز ۲۴ مورد ثبت وفات و امسال در هر شبانه‌روز ۲۲ ثبت وفات را شاهد هستیم.

وفایی گفت: بیشترین ثبت وفات در گرگان و کمترین ثبت وفات در بندرگز و گمیشان است.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین افزایش ثبت وفات نسبت به سال گذشته در کردکوی و کمترین افزایش ثبت وفات نسبت به سال گذشته در گالیکش انجام‌شده است.

مدیرکل ثبت‌احوال استان گلستان تصریح کرد: در موضوع ازدواج امسال به نسبت سال ۹۴ حدود ۱.۱ کاهش داشتیم.

وی افزود: در سال گذشته چهار هزار و ۹۵۸ مورد ازدواج ثبت شد و امسال این رقم به چهار هزار و ۹۰۲ مورد رسید، بیشترین ثبت ازدواج در گرگان و کمترین در مراوه‌تپه انجام‌شده است.

وفایی بیان داشت: بیشترین افزایش ثبت ازدواج در رامیان و بیشترین کاهش را در آزادشهر شاهد بودیم، امسال در هر شبانه‌روز ۵۳ واقعه ازدواج ثبت‌شده است و نسبت ثبت ازدواج به طلاق ۵.۴ است.

وی اظهار کرد: میانگین سن ازدواج در آقایان در استان گلستان ۲۷ سال و در خانم‌ها ۲۲.۹ سال است، بیشترین میانگین سن ازدواج آقایان با ۲۸.۵ سال مربوط به شهر گرگان و کمترین با ۲۵.۴ مربوط به شهر کلاله است.

وفایی با اشاره به میانگین سن ازدواج خانم‌ها گفت: در خانم‌ها بالاترین نرخ در گرگان با ۲۴ سال و پایین‌ترین نرخ ۲۱.۴ سال است.

وی تأکید کرد: در ۱۳ درصد ازدواج‌ها در استان گلستان زوج‌ها هم‌سن و در ۵۶ درصد با اختلاف تا ۵ سال هستند.

مدیرکل ثبت‌احوال استان گلستان با اشاره به واقعه طلاق گفت: در سه ماهه ابتدای امسال به نسبت سال گذشته ۱۷.۶۲ درصد افزایش ثبت طلاق را داشتیم و از ۷۸۳ مورد ثبت طلاق در سال ۹۴ به ۹۲۱ واقعه ثبت طلاق در امسال رسیدیم که در هر شبانه‌روز ۱۰ واقعه ثبت‌شده و بین ۲.۵ تا ۱۳ واقعه متغیر است.

وی گفت: بیشترین میزان طلاق نیز در بندرگز و کردکوی ثبت شده است.

وفایی اظهار کرد: در سه ماهه نخست سال، ۸ مورد تولد در مادران کمتر از ۱۵ سال در استان گلستان ثبت‌شده است که پنج مورد در شهر و سه مورد در روستا بوده است، از متولدین شهری این بخش سه پسر و دو دختر و از متولدین روستایی یک دختر و دو پسر بوده‌اند.

وی در ادامه گفت: ترکیب جنسی در استان گلستان در ازای هر ۱۰۹ پسر یک‌صد دختر متولد و در نسبت فوت در ازای هر ۱۳۷ مرد یک‌صد زن فوت می‌شود.

وفایی با اشاره به فراوانی نام‌های انتخابی در استان گلستان گفت: در بین دختران نام‌های، فاطمه، زهرا، یسنا، نازنین زهرا، آسنا، اسراء، حلما، سنا، سارینا، ریحانه، حسنا، مائده، الینا، کوثر، مروه، آیلین، مرسانا و آتنا بیشترین فراوانی انتخاب را داشتند.

وی در ادامه گفت: محمد، امیرعلی، محمد طاها، ابوالفضل، محمد امین، علی، امیرحسین، یاسین، محمد یاسین، بنیامین، امیرمحمد، محمدمهدی، محمد رسول، مهدی، محمدرضا، عمران، امیرعباس، حسین، ماهان، محمدپارسا بیشترین فراوانی نام را در بین پسران داشته‌اند.

وفایی با اشاره به کارت هوشمند افزود: بر اساس برنامه هوشمند صدور کارت ملی هوشمند بنا بود ظرف سه سال انجام شود، آغاز کار در استان زده شد و تا سه سال آینده این کار انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: تاکنون حدود ۳۰۰ هزار درخواست کارت ملی هوشمند در استان گلستان ثبت شد که ۱۸۳ هزار کارت صادرشده و ۱۶۲ هزار کارت تحویل مردم شده و ۲۰ هزار کارت نیز آماده است.

وفایی گفت: قرار است امسال نیز ۴۰۰ هزار کارت هوشمند را تحویل دهیم، این تعداد از ابتدای اردیبهشت تا پایان سال تحویل می‌شود، از ابتدای اردیبهشت ما امسال تاکنون نیز یک‌صد هزار کارت شناسایی هوشمند صادرشده است و هزینه آن نیز حدود ۳۰ هزار تومان است.

وی بابیان اینکه صدور کارت هوشمند در دفاتر پیشخوان ثبت‌احوال انجام می‌شود، افزود: هم‌اکنون ۱۳ دفتر پیشخوان در استان گلستان داریم و امسال ۸ دفتر دیگر نیز به آن اضافه می‌شود و مجوزهای آن صادرشده است.

مدیرکل ثبت‌احوال استان گلستان گفت: بندرگز، بندرترکمن، گرگان، آق‌قلا، آزادشهر، گنبد، مینودشت و مراوه‌تپه دارای دفاتر پیشخوان هستند، خدمات در دفاتر پیشخوان باید به بالاترین نحو ممکن ارائه شود تا رقابت ایجاد شود.

کد خبر 3710530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha