به گزارش خبرنگار مهر، امیر هوشنگ یاری فرمانده هوانیروز در مراسم رونمایی از دستاوردهای جدید که صبح امروز در محل ستاد هوانیروز برگزار شد، اظهار داشت: رونمایی از شبیهساز جدید شاید تکمیلکننده شبیهسازهای گذشته است.
وی با بیان اینکه ارتش جمهوری اسلامی ایران، بزرگترین ناوگان بالگردی در منطقه است، تصریح کرد: دفاع مقدس و گذشت زمان باعث فرسودگی قطعات شده بود و پس از آن، بحث شبیهساز مطرح شد.
فرمانده هوانیروز با اشاره به تاریخچه ساخت شبیهسازها در کشور گفت: در اوایل دهه ۸۰ بحث شبیهساز را به کار بردیم و امروز این قضیه کامل خواهد شد.
یاری، یکی از دلایل استفاده از شبیهسازها را صرفهجویی در قطعات عنوان کرد و افزود: کاهش ریسکپذیری، صرفهجویی در سوخت و تجهیزات فرودگاهی، افزایش مدت زمان آموزش، کاهش تعمیرات بالگرد و افزایش توان رزمی از دیگر مزیتهای استفاده از شبیهساز است.
وی ادامه داد: ما در اوایل دهه ۸۰ با شش فروند شبیهساز، پروژه «آفاق» را طراحی و ساختیم و در دو سال بعد پروژه «منصور» در هوانیروز طراحی شد و اِشکالات آفاق برطرف شد.
فرمانده هوانیروز با بیان اینکه در سال ۸۵ پروژه «شهید شمشادیان»، تعریف و در سال ۸۷ به بهرهبرداری رسید، گفت: در سال ۹۲ نیز شبیهساز بالگرد ۲۱۴ طراحی و ساخته شد.
یاری در ادامه گفت: موشک تاو قیمت بالایی دارد و نیاز بود خلبانانِ تاو را به روز نگه داریم. ساختار این بالگرد بسیار دقیق است و خلبانان باید مهارت بالایی داشته باشند. در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، شبیهساز متحرک بالگرد ۲۰۹ به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به اهداف این پروژه گفت: آموزش مهارتهای اصلی و اصولی پرواز با بالگرد کبری، آموزش هدفگیری و شلیک با موشک تاو، صرفهجویی در ساعت پرواز و کاهش زمان آموزش از اهداف پروژه شبیهساز متحرک بالگرد ۲۰۹ (موشک تاو) است که به صورت کاملاً بومی برای اولین بار در هوانیروز تولید شد.
نظر شما