به گزارش خبرنگار مهر، رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای شهر گرگان، شامگاه دوشنبه در ابتدای جلسه به برخی از مشکلاتی که در زمینه صنایع دستی مانع پیشرفت این هنر برای هنرمندان میشود اشاره کرد و گفت: متاسفانه شناخته نبودن مراکز عرضه محصولات صنایع دستی به مسافران در استان گلستان و به ویژه شهر گرگان یکی از این مشکلات است.
علیرضا پزشکپور با بیان اینکه در بحث معرفی جاذبههای گردشگری شهر گرگان ضعیف عمل شده است، پیشنهاد کرد: ابتدای ورودی شهر گرگان در فواصل مشخص تعدادی بنر بزرگ با تصویر جاذبههای گردشگری شهر گرگان نصب شود تا مسافر با ورود به شهر یک شناخت نسبی نسبت به جاذبهها و مکانهایی دیدنی شهر داشته باشد.
رئیس هیات مدیره انجمن هنرمندان و صنعتگران گلستان، در این جلسه صنایع دستی استان را دارای سطح بالایی دانست و گفت: متاسفانه به دلیل سهل انگاری، برخی رشتهها در استان منسوخ شده و با ادامه همین روند سایر رشتهها هم از بین خواهد رفت.
سید حسن مرتضوی با بیان این نکته که نداشتن یک بازارچه دائمی کار را برای عرضه محصولات هنرمندان سخت کرده است، اظهار کرد: زمانی که خریدی از محصولات صنایع دستی هنرمندان توسط بازدید کنندگان انجام نشود این هنرمندان رفته رفته نسبت به هنر خود دلسرد میشوند.
نمایشگاه صنایع دستی و سوغات همزمان برگزار نشود
در ادامه هنرمندان به بیان نقطه نظرات خود پرداختند؛ یکی مواردی که انتقاد شدید هنرمندان صنایع دستی را دربرداشت، برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی و نمایشگاه سوغات به شکل همزمان بود. هنرمندان معتقدند در این نمایشگاه به بخش استانی توجه کمتری میشود و بیشتر به ویترین صنایع دستی استانهای دیگر که معمولاً با سوغاتیهای رنگارنگ پر شده است توجه میشود. برخی از هنرمندان معتقد هستند برای یک بار هم که شده باید به شکل امتحانی این دونمایشگاه را به شکل جداگانه برگزار کنند تا خروجی آنها بررسی شود.
برخی از هنرمندان هم نبود اطلاع رسانی و تبلیغات درست به مردم در بخش صنایع دستی را از جمله عوامل توسعه نیافتگی این رشته در کشور میدانند و معتقدند با معرفی صنایع دستی به جامعه تحولی در فروش تولیدکنندگان و رونق این صنعت ایجاد خواهد شد.
انتقاد دیگری که از سوی هنرمندان صنایع دستی مطرح شد مربوط به بازارچه صنایع دستی باقریها بود، این بازارچه در محله بافت تاریخی گرگان قرار دارد و متاسفانه آنطور که باید برای مردم شهر نام آن و کاربری آن مشخص نیست.
یکی از هنرمندان حاضر در جلسه با ابراز تأسف از این موضوع گفت: مدتی قبل تعدادی از هنرمندان با هزینه خود تراکتهای تبلیغاتی چاپ و در سطح شهر توزیع میکنند و چند مسافر که این تراکتها را میبینند تصمیم میگیرند برای بازدید از خانه باقریها به این مکان بیایند؛ ولی وقتی آدرس را به راننده تاکسیها می گویند بسیاری از رانندگان تاکسی از وجود این مکان اظهار بی اطلاعی میکردند و زمانی که این مسافران به ما مراجعه میکردند این موارد را به ما اطلاع رسانی میکردند.
خانم معمار نژاد یکی از هنرمندان حاضر در جلسه گفت: من به حرفه قلم زنی مشغول هستم و در غرفه خانه باقریها دارای غرفه هستم و متاسفانه شاهد این هستم خانه باقریها در اوایل تاریکی شب به بعد دیگر هیچ فردی از آن منطقه رفت و آمد نمیکند.
معمارنژاد افزود: ما بیشتر مواقع شاهد این هستیم که اداره میراث جلسات خود را در این مکان برگزار میکند تا مسئولان را با این فضا آشنا کنند اما مسولان به یک تعریف بسنده می کنندو ما میبینیم بدونه کوچکترین توجهی از کنار غرفههای ما عبور میکنند.
مشکل دیگری که مطرح شد نبود ابزار مناسب برخی رشتههای صنایع دستی از جمله قالی بافی است که هنرمندان این رشته را مجبور کرده تا برای تأمین مواد با هزینههای بالا به شهرهای مشهد و تبریز مراجعه کنند.
۱۴ رشته صنایع دستی رو به زوال
سارا اخوت، معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان ضمن همدردی با هنرمندان گفت: ۱۴ رشته صنایع دستی در حال منسوخ شدن است وبرخی از این رشته به شکل تک استاد هستند به همین دلیل تصمیم گرفتیم از نحوه فعالیت این هنرمندان فیلمی تهیه کنیم که اگر تنها استاد آن رشته هنری فوت کرد هنر به طور کامل از بین نرود و فرصتی برای احیا داشته باشد.
در پایان جلسه یکی از پیشنهادهایی که ازطرف هنرمندان برای بهبود وضعیت فروش آثار هنری اعلام شد، جایگزینی صنایع دستی استان در لیست هدایایی که برخی ادارات به مهمانهای خود میدهند به جای سکه و ...، چرا که معتقدند با این کار هم به معیشت هنرمندان کمک میکنند و هم برای صنایع دستی شهر و استانمان تبلیغ میشود.
نظر شما