۱۳ مرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۲۰

در بوشهر؛

اولین سری خسارات بیمه پلنگ ایرانی پرداخت شد

اولین سری خسارات بیمه پلنگ ایرانی پرداخت شد

بوشهر - در آئینی با حضور مدیران سازمان محیط زیست، بیمه و مسئولان استان بوشهر، اولین سری خسارات تحت پوشش بیمه پلنگ ایرانی در استان بوشهر پرداخت شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل محیط زیست استان بوشهر ظهر چهارشنبه در این آئین اظهار داشت: با پیگیری اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، برنامه پایلوت پایش و حفاظت مشارکتی پلنگ ایرانی در شهرستان دشتستان از آبان سال گذشته اجرایی شده است.

حسین دلشب با اشاره به اینکه این طرح بر پایه خواست و علاقمندی جامعه محلی بخش ارم شهرستان دشتستان اجرایی شده است، اضافه کرد: موسسه تخصصی مطالعات پلنگ آسیایی اجرای این طرح مهم را در دست داشته است.

وی با بیان اینکه تحقیقات، پایش، برنامه های اجتماع محور، آموزش و توانمندسازی و اطلاع رسانی از مهمترین محورهای این طرح است، ادامه داد: دوربین گذاری نظام مند و برگزاری کارگاه هم اندیشی حفاظت مشارکتی پلنگ ایرانی از جمله اقدامات انجام شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به آموزش و توانمند سازی افراد محلی در راستای اهداف برنامه، بیان کرد: ساختار پایش مشارکتی وضعیت پلنگ نیز از دیگر برنامه‌های این طرح است.

وی با اشاره به مشارکت جامعه محلی در اجرای این طرح، اضافه کرد: شناسایی عوامل تهدید، راهکارها و اولویت های حفاظتی تا کنون و طی فاز اول این برنامه صورت گرفته است.

دلشب با اشاره به پرداخت اولین سری خسارات تحت پوشش بیمه پلنگ ایرانی در استان بوشهر، افزود: پایش وضعیت پلنگ در استان بوشهر مطابق با برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ ایرانی برای کاهش میزان تعارضات به صورت پایلوت در این منطقه اجرا شده است.

پایش جمعیت پلنگ و وضعیت گونه های طعمه

مجری تهیه و تدوین برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ در ایران نیز در این نشست اظهار داشت: بخش ارم شهرستان دشتستان مناطق آزاد واقع در حد جنوبی پراکنش پلنگ ایرانی در خاورمیانه است که مطابق شرایط مورد نظر برای مناطق مرجع است.

آرزو صانعی با بیان اینکه این منطقه، قابلیت الگوسازی برای مناطق با شرایط مشابه را دارد، اضافه کرد: این طرح با رعایت اولویت های حفاظتی و مدیریتی اجرا می‌شود.

وی بیان کرد: این برنامه یکی از بخش‌های برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت پلنگ ایرانی است که سال گذشته تکمیل و توسط مقام عالی سازمان حفاظت محیط زیست، ابلاغ شده است.

مدیرعامل موسسه تخصصی مطالعات پلنگ آسیایی افزود: در این برنامه تعیین مناطق مرجع به منظور پایش جمعیت پلنگ و وضعیت گونه های طعمه، پایش وضعیت زیستگاه ها، همچنین پایش و ارزیابی برنامه‌های مدیریتی و حفاظتی در دست اقدام، پیش‌بینی شده است.

صانعی ادامه داد: بر این اساس، شناسایی، ظرفیت سازی و تعیین مناطق مرجع دیگری در گستره پراکنش پلنگ در کشور ادامه خواهد داشت.

تشریح تهدیدات گونه‌های در حال انقراض

علی تیموری مدیر کل حفاظت و مدیریت شکار و صید، ضمن برشمردن تهدیدات اصلی موجود در خصوص گونه های در معرض خطر انقراض حیات وحش، شامل عوامل انسانی و طبیعی، به اهمیت زیر گونه پلنگ ایرانی و اینکه سرمایه گذاری‌های حفاظتی در خصوص این گونه می‌تواند طیف وسیعی از زیستگاه‌ها و گونه های دیگر را تحت پوشش قرار دهد، اشاره کرد.

مجید صفدری مدیر عامل شرکت بیمه ضمن اشاره به مسئولیت اجتماعی این شرکت در خصوص موضوعات محیط زیستی، به حمایت بلند مدت این شرکت در خصوص اجرای موفق برنامه بیمه پلنگ ایرانی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این برنامه همه خسارات سری اول اعلام شده به شرکت بیمه مربوط به استان بوشهر، همچنین خسارت اعلام شده از سوی یکی از دامداران استان سیستان و بلوچستان در خصوص یک نفر شتر با دعوت و حضور این افراد توسط مدیر عامل شرکت بیمه پرداخت شد.

خسارات وارد شده به محیط زیست به دلیل تلفات دو پلنگ در استان گلستان و کهگیلویه و بویراحمد نیز به صندوق ملی محیط زیست پرداخت شد که این مبلغ با تشخیص و نظارت اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید، در خصوص رفع عوامل تهدید این گونه ارزشمند در زیستگاه آن هزینه می‌شود.

کد خبر 3731342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha