۱۸ مرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۳۵

نشست رسانه‌ای جشنواره آواها و نواهای رضوی

جشنواره میزبان ۸ تا ۸۰ ساله‌ها می‌شود/ تلاش برای تکرار نشدن

جشنواره میزبان ۸ تا ۸۰ ساله‌ها می‌شود/ تلاش برای تکرار نشدن

نشست رسانه ای نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی دوشنبه ۱۸ مردادماه در محل اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با حضور مسئولان این رویداد موسیقایی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین اسماعیلی معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و قائم مقام دبیر جشنواره آواها و نواهای رضوی در ابتدای این نشست توضیح داد: همانطور که می‌دانید جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع)، ۱۴ سال است که در رشته های مختلف فرهنگی و هنری برگزار می شود اما یکی از گزینه هایی که جای خالی آن احساس می شد بحث موسیقی، آواها و نواهای مرتبط با مفاهیم رضوی بود که می تواند به عنوان یک شاخصه معرفی فرهنگ رضوی نقش بسیار ارزنده ای را ایفا کند. از این رو اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران پیشنهاد داد بخشی با عنوان آواها و نواها گنجانده شود که خوشبختانه توسط بنیاد امام رضا (ع) به عنوان متولی اصلی برگزاری این جشنواره قرار گرفت.

نواها و آوای رضوی جایی برای عرضه نداشتند

وی افزود: خوشبختانه هنرمندان ما در حوزه های مختلف مذهبی و آئینی طلایه‌دار بسیاری از اتفاقات بودند. این در حالی است که وجود بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) در ایران و ارادت خاصی که ما ایرانی ها به این امام عزیز داریم باعث شده تلاش های بیشتری در این زمینه توسط هنرمندان انجام گیرد و ما شاهد این موضوع هستیم که تولید آثار رضوی در حوزه موسیقی، آواها و نواها امری بدیهی است که متاسفانه تا به امروز جای مناسبی برای عرضه نداشت، بنابراین ما سعی داریم تا بستری را فراهم کنیم که تولیدات ما در یک رویداد موسیقایی و اثرگذار ارائه شود.

معاون هنری سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران بیان کرد: بسط، تعمیق، ترویج هنر آوایی معناگرا، تجمیع دستاوردهای مرتبط با آواها و نواهای رضوی و تجلیل از پدیدآورندگان آواها و نواهای رضوی از مهمترین اهداف ما در برگزاری نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی بوده است. خوشبختانه بعد از اینکه فراخوان جشنواره منتشر شد استقبال بسیار خوبی از این رویداد موسیقایی شد به طوری که ۲۵۰ اثر در بخش های آواها و نواها در قالب تک خوانی، تک نوازی و گروه نوازی مورد بررسی هیات انتخاب جشنواره متشکل از آقایان احمد صدری، کیوان پهلوان و محمدرضا آزاده فر قرار گرفت.

معرفی فعال‌ترین هنرمندان استان‌ها

وی افزود: در  کنار اجرای آثار دو بخش آواها و نواهای رضوی ما بخش های دیگری از جمله تولیدات مرتبط با مفاهیم رضوی و تجلیل از هنرمندانی که طی سال های گذشته آثاری را در این زمینه تولید کردند داریم که در مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره که در برج میلاد تهران برگزار خواهد شد این ویژه برنامه ها در حضور تعدادی از مدیران کشوری و استانی انجام خواهد گرفت. یکی دیگر از ویژگی های این دوره از جشنواره که مرکزیت آن در برج میلاد شهر تهران واقع است حضور گروه های شرکت کننده در ۴ شهرستان دماوند، ورامین، شهریار و رباط کریم است که طی آن ۲۱ گروه در قالب ۶۳ اجرا میزبان علاقه مندان به موسیقی خواهند بود.

اسماعیلی با اشاره به حضور پرتعداد هنرمندان استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی و جنوبی در این دوره از جشنواره بیان کرد: بعد از این سه استان که به طور طبیعی بیشترین تعداد آثار را داشتند هنرمندان استان های خوزستان، آذربایجان شرقی، بوشهر، ایلام، مرکزی، گلستان و تهران به ترتیب بیشترین حضور را در این جشنواره داشته اند.

جشنواره ای با حضور هشت ساله و هشتاد ساله‌ها

قائم مقام دبیر نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی ادامه داد: در حوزه تجلیل از پدیدآورندگان آثار موسیقایی مرتبط با مفاهیم رضوی نیز طبق برنامه های انجام گرفته ما بنا داریم از محمد اصفهانی، بهنام بیگی آهنگساز قطعه «رضا رضا» با هنرمندی گروه سرود شهرستان آباده و سهیل محمودی شاعر این قطعه، محمدعلی کریمخانی و آریا عظیمی نژاد خواننده و آهنگساز قطعه ماندگار «آمده ام ای شاه پناهم بده»، ودود موذن زاده اردبیلی و شهروز حبیبی در مراسم اختتامیه تجلیل به عمل آید. به هر ترتیب آنچه که در این دوره از جشنواره بیش از هر چیز دیگری به چشم می خورد تنوع سنی هنرمندان شرکت کننده در این رویداد موسیقایی است به طوری که ما در این دوره میزبان هنرمندی ۸ ساله و هنرمندی ۸۰ ساله هستیم.

اسماعیلی گفت: طبق برنامه ریزی های انجام گرفته شده تمامی آثار راه یافته به بخش نهایی جشنواره به صورت حرفه ای ضبط و در پایان این رویداد در قالب یک لوح فشرده کامل به مخاطبان عرضه می شود.

برگزار کنندگان اولین جشنواره چه  نهادهایی هستند؟

وی در پایان صحبت های خود توضیح داد: دبیری نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی بر عهده برزین ضرغامی مدیر کل فرهنگ و ارشاد  اسلامی استان تهران خواهد بود. این در حالی که است بنیاد بین المللی امام رضا (ع)، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برجم میلاد تهران و انجمن موسیقی استان تهران متولیان برگزاری این جشنواره هستند. ضمن اینکه غیر از اجرای آثار در تهران، مجتمع فرهنگی کوثر دماوند، مجتمع وصال شهرستان رودهن، فرهنگسرای رازی شهرستان ورامین، فرهنگسرای استاد شهریار شهرستان شهریار و فرهنگسرای معلم شهرستان رباط کریم میزبان گروه ها و هنرمندان شرکت کننده در نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی خواهند بود.

اسماعیلی گفت: به طور حتم دبیرخانه جشنواره بعد از جشنواره به فعالیت خود ادامه خواهد داد. ما به هیچ عنوان نمی خواهیم به تکرار بیفتیم چرا که قصد ما برگزاری یک جشنواره پویا و تولیدمحور در حوزه مفاهیم مرتبط با فرهنگ رضوی است. 

یک آرزوی خوب برای جشنواره بعدی

احمد صدری عضو هیات داوران نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی در این نشست خبری گفت: خوشبختانه اغلب آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره مرتبط با موسیقی نواحی است و می توانم بگویم گروه هایی که در این دوره حضور پیدا کرده اند از سطح بسیار بالایی برخوردارند که اتفاقا بسیاری از آنها نیز از اساتید صاحب نام منطقه مورد نظر خود هستند به همین جهت آثار راه یافته اساسا قابل داوری نبود بنابراین تصمیم گرفتیم که این عزیزان را به نوعی برگزیدگان بخش نهایی جشنواره معرفی کنیم که در مراسم اختتامیه علاوه بر تجلیل از گروه ها از چند پیشکسوت به صورت ویژه تجلیل کینم.

وی افزود: این احتمال نیز وجود دارد که از سال آینده تمرکز بیشتری در حوزه موسیقی ردیف دستگاهی ایران کنیم البته تا رسیدن به اهداف مطلوب مورد نظر به طور طبیعی راه زیادی را داریم اما امیدواریم در سال آینده به جای چند گروه شاهد هزار گروه موسیقایی بعد از انتشار فراخوان جشنواره باشیم.

این جشنواره، جشنواره نخبه هاست

کیوان پهلوان عضو دیگر هیات داوران نخستین جشنواره آواها و نواهای رضوی در ای نشست رسانه ای با بیان این نکته که این جشنواره، جشنواره موسیقی نخبه هاست توضیح داد: من به عنوان یک محقق موسیقی که تجربه های زیادی را در عرصه تحقیق فضای فرهنگ موسیقی فولکور مناطق مختلف ایران پیرامون امام رضا (ع) داشتم با این نکته مواجه شدم که نسبت به مدح حضرت محمد (ص) و امام علی (ع) ملودی های کمتری از حضرت امام رضا (ع) توسط هنرمندان تولید شده بنابراین دلنگرانی داشتم که ممکن است بعد از انتشار فراخوان در زمینه تعداد آثار با کمبود اثر مواجه شویم اما خشوبختانه با همراهی و همدلی هنرمندان  با کمال تعجب دیدیم قطعاتی گردآوری و به دست هیات داوران رسید که همگی آثار قابل توجهی است.

وی افزود:انتقاد من از جشنواره های مختلف موسیقی عملکرد تبلیغی آنهاست که امیدوارم با همفکری و همت مدیران این جشنواره که به مبحث ضبط و تولید آثار ارسالی همت کردند بتوانیم جشنواره آواها و نواهای رضوی را تبدیل به جشنواره محتوایی جدی در عرصه موسقی کشور کنیم. از سوی دیگر ما به ای نتیجه رسیدیم که تولید در بخش ردیف موسیقی دستگاهی و حتی موسیقی پاپ نیز باید جزو اولویت های دبیرخانه جشنواره باشد که در نتیجه آن بتوانیم شاهد خروجی های باکیفیتی بعد از جشنواره باشیم.

پهلوان در پایان صحبت های خود گفت: طبق برنامه ریزی های انجام گرفته قطعه موسیقایی با شعر زنده یاد قیصر امین پور، آهنگسازی ابوالفضل طاهرنژاد و علی اسماعیلی که امروز به عنوان قائم مقام جشنواره در این نشست حضور پیدا کرده، تولید شد که در پایان جشنواره به مخاطبان ارائه خواهد شد.

نخستین جشنواره «آواها و نواهای رضوی» از روز سه شنبه نوزدهم مرداد در تهران و شهرستان های تابعه میزبان علاقه مندان موسیقی است.

کد خبر 3735238

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha