به گزارش خبرنگار مهر، محسن قائمینسب، مدیرکل روابط عمومی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه امحای خودروهای لوکس پورشه و بنز همچنان در دستور کار قرار دارد، گفت: محموله ای از کالاهای قاچاق فردا چهارشنبه امحاء می شود.
همچنین قاسم خورشیدی، سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این خصوص اظهار کرد: امحاء این خودروها قانونی است و ستاد از امحاء کالاهای مکشوفه قاچاق از جمله خودروهای لوکس حمایت میکند و این کار توسط سازمان اموال تملیکی صورت میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ منع قانونی برای امحاء این خودروها وجود ندارد، گفت: آییننامهای مبنیبر امحاء کالاهای قاچاق در اواخر خرداد ماه به تصویب دولت رسیده و از این به بعد بهطور طبیعی امحاء کالاهای قاچاق تشدید خواهد شد.
خورشیدی یکی از حلقه های زنجیره های مبارزه با قاچاق کالا را امحاء ذکر کرد و افزود: از یک سو با قاچاق کالا مبارزه می کنیم و اگر قرار باشد در سوی دیگر ماجرا، کالای قاچاق از طریق سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی وارد بازار شود، قابل توجیه نیست.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه فلسفه مبارزه با قاچاق کالا این است که تولید داخلی را تهدید می کند و تولید از صرفه اقتصادی خارج می شود، تصریح کرد: قاچاق کالا یعنی اینکه بدون پرداخت حقوق عمومی کالا با قیمت تمام شده کمتری وارد بازار می شود و در عین حال اشتغال و تجارت قانونی را تهدید می کند.
وی با بیان اینکه واردات هزینه دارد، افزود: متوسط ضریب نفوذ تعرفه در کشور در سال جاری ۱۹.۲ درصد است به اضافه اینکه ۱۹ درصد ارزش افزوده برای واردکننده لحاظ می شود، در عین حال خواب سرمایه، مدت زمان ترخیص کالا و غیره هزینه بر است.
خورشیدی گفت: بر اساس قانون، کالایی که به صورت قاچاق وارد کشور می شود یا باید امحاء و یا صادر شود. واردات کالاهای سرمایه ای، الکترونیکی و ارتباطی مشروط بر این است که نمایندگی رسمی در ایران و شرایط ضمانت پس از فروش داشته باشد. در مورد خودروی تویوتا هم همین طور است و بدون نمایندگی، واردات آن امکانپذیر نیست.
این مقام مسئول در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره خودروهای لوکس گفت: اگر قرار باشد این خودروهای لوکس قاچاق شده به کشور به کشوری ثالث صادر شود باید گارانتی و ضمانت داشته باشد، اما کالایی که به صورت قاچاق وارد شده است را هیچ شرکت و کمپانی ضمانت نمی کند.
وی تصمیم سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی برای امحاء کالاهای قاچاق را تصمیمی قانونی، هوشمندانه و مبتنی بر مبارزه با قاچاق اعلام کرد و افزود: این عمل قابل دفاع است و موضوع امحاء قاچاق موضوع جدیدی نیست. سال گذشته بیش از دو هزار و ۶۰۰ تن سیگار و بیش از دو هزار و ۲۰۰ تن میوه امحاء شد.
خورشیدی افزود: پیش از این روزنه هایی وجود داشت که سازمان تملیکی بر اساس این روزنه ها کالاهای قاچاق را به مزایده می گذاشت و می فروخت، اما اگر کالایی تولید داخل هم نداشته باشد باز هم اجازه فروش ندارد که کالا را وارد بازار کند، مگر اینکه کمیته ای متشکل از وزیر دادگستری، صنعت، بهداشت، کشاورزی، رئیس سازمان استاندارد آن را تصویب و به تائید دولت برساند. به عبارت دیگر امکان اینکه کالای مکشوفه قاچاق وارد بازار شود تقریبا محال است.
وی ادامه داد: شرکت آپل لیست ۹ شرکت خدمات پس از فروش در ایران را اعلام کرده و این لیست فقط برای واردات رسمی محصولات این شرکت است که به سازمان توسعه تجارت معرفی شده است.
نظر شما