به گزارش خبرنگار مهر، استر کوئیش لاروش سهشنبه در نشست منطقهای آموزش، پژوهش و توسعه پایدار در استان همدان، با بیان اینکه امروزه دنیا با تغییرات جهانی بیسابقهای مواجه است، افزود: این تغییرات شامل افزایش تفاوتها و نابرابریهای اجتماعی، رشد جمعیت، تغییرات آب و هوایی، از بین رفتن تنوع زیستی، آلودگی محیط زیست، مصرف ناپایدار آب شیرین و کاهش منابع اقیانوسها و در پی آن افزایش تعداد بلایا است.
وی عنوان کرد: توسعه پایدار نیازمند روشهای نوین مشاهده جهان، شیوههای جدید تفکر درباره مسئولیتهای ما نسبت به یکدیگر و کرهزمین و روشهای نوین اقدام و رفتار به عنوان شهروندان جهان است.
کوئیش لاروش ادامه داد: دسترسی به این اهداف نیازمند آموزش با کیفیت و یادگیری توسعه پایدار در تمامی سطوح و موقعیتهای اجتماعی است.
وی عنوان کرد: یونسکو بر این باور است که آموزش حق بنیادین بشر در سراسر زندگی بوده و دسترسی به آن باید برابر و با کیفیت باشد.
وی ادامه داد: یونسکو تنها آژانس سازمان ملل متحد است که وظیفه پوشش دادن تمامی جنبههای آموزش را بر عهداه دارد همچنین آرمان چهارم توسعه پایدار که به تضمین آموزش با کیفیت فراگیر و عادلانه میپردازد، به یونسکو واگذار شده است.
کوئیش لاروش به بیان فعالیتهای جهانی در حوزه آموزش پرداخت و گفت: برنامه ما در حوزه آموزش برای توسعه پایدار در جهت توانمندسازی کشورها برای مقابله با چالشهای جهانی و ایجاد جوامع پایدار با رویکرد خلاقانه و سازنده است.
وی عنوان کرد: یونسکو از دولتهای عضو برای تمرکز بر موضوعات مهمی همچون تغییرات آب و هوایی، تنوعزیستی، کاهش خطرات بلایا، آب، تنوع فرهنگی، توسعه شهری و روش زندگی پایدار به عنوان نقطه آغازین در ترویج شیوههای توسعه پایدار از طریق آموزش حمایت میکند.
رئیس سازمان یونسکو در تهران تصریح کرد: به سیاستگذاران توصیه میکنیم چگونه آموزش توسعه پایدار را در برنامههای آموزشی و درسی گنجانده و بین آموزش در مدارس و تجربیات واقعی زندگی ارتباط برقرار کنند.
وی با بیان اینکه یونسکو برای توسعه همکاری برای آموزش زیستمحیطی با سازمانهای ملی و بینالمللی مختلفی فعالیت میکند، افزود: یکی از موفقترین نمونههای این همکاری برنامه آموزش زیستمحیطی یونسکو-یونپ بوده که از سال ۱۹۷۲ آغاز شده است.
وی به تبیین هدف این برنامه پرداخت و افزود: هدف این برنامه مشترک تربیت دانشآموزان درباره اهمیت حمایت از محیط زیست و بهبود آن است.
کوئیش لاروش از آموزش بیش از ۲۵۰ هزار دانشآموز در این حوزه خبر داد و تصریح کرد: تقریبا ۱۲ هزار معلم در بیش از ۱۷۰۰ مدرسه و ۱۳۰ آموزشگاه و مراکز تحقیقی در سراسر جهان آموزش داده شدهاند.
برنامههای بینالمللی یونسکو برای ارائه آموزشهای ویژه به سیاستگذاران و کارشناسان
وی به برنامههای بینالمللی یونسکو برای ارائه آموزشهای ویژه به سیاستگذاران و کارشناسان اشاره کرد و افزود: برنامه انسان و زیستکره یونسکو با هدف بهبود بخشیدن رابطه بین مردم و محیط زیست ایجاد شده که این برنامه درصدد ایجاد سازگاری بین توسعه و حفاظت از منابع طبیعی است.
کوئیش لاروش به برنامه بینالمللی آبشناسی یونسکو اشاره کرد و افزود: اکنون هشتمین مرحله اجرایی خود را به طور ویژه به آموزش آب اختصاص داده است.
وی تاکید کرد: برنامه کمیسیون بین دولتی اقیانوسشناسی یونسکو از دیگر برنامههای بینالمللی است که دانش علمی در مورد اقیانوسها و حفاظت از تنوعزیستی ارزشمند دریایی ارائه میدهد.
رئیس سازمان یونسکو در تهران با بیان اینکه یونسکو در عرصه آموزش در سطح منطقه و جهان پیشرو بوده است، اضافه کرد: یونسکو سیستمهای آموزشی را در سراسر جهان تقویت کرده و با بهکارگیری آموزش به چالشهای معاصر جهانی پاسخ میدهد.
وی از ورود محیط زیست استان همدان به منظور ظرفیتسازی برای اصحاب رسانه ابراز خرسندی کرد و ادامه داد: یونسکو برنامههای گستردهای در زمینه ظرفیتسازی برای اصحاب رسانه دارد که این موضوع نقش بسزایی در ارتقاء آگاهی عمومی دارد.
کوئیش لاروش بر حمایت کامل یونسکو از فعالیتهای جمهوری اسلامی به ویژه در زمینه محیط زیست تاکید کرد و افزود: از برنامه مدارس جامع محیط زیستی ایران که مشابه آن در بسیاری از کشورهای یونسکو اجرا شده است، حمایت میکنم.
نظر شما