به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام روزبه برکترضایی از به روزرسانی وبگاه اماکن مقدسه در پایگاه اطلاعرسانی حج خبر داد و گفت: زائران مکه مکرمه، مدینه منوره، عتبات عالیات و سوریه علاقهمندند تا آثار متبرّک موجود در اماکن مقدسه این شهرهای زیارتی را بشناسند و با حضور در آنجا تعلّق خاطر خویش را به بزرگواران مدفون در این اماکن نشان دهند و با خواندن نماز و دعا، توشهای برای آخرت خویش برگیرند.
وی افزود: آنچه که به عنوان فضاسازی ذهنی برای انجام اعمال و زیارت اماکن متبرّکه مکه و مدینه و همچنین اماکن زیارتی عتبات عالیات و سوریه اهمیت دارد، آشنایی با تاریخ این شهرها و نیز مکانهای قدسی آنها است که بی شک همه زائران، علاقهمند به دانستن آن هستند.
مدیر پایگاه اطلاعرسانی حج دستهبندی و عنوانبندی مطالب و نیز معرفی منابعی برای مطالعه بیشتر درباره هریک از این اماکن را از ویژگیهای این نوشتار خواند و خاطرنشان کرد: در این وبگاه تلاش شده است تا با مراجعه به کتابهای متعدد و مختلف، اطلاعات ارزشمندی درباره اماکن تاریخی و زیارتی در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.
به گفته حجتالاسلام برکترضایی، مسجدالحرام با ۲۰ عنوان، مکه مکرمه با ۳۹ عنوان، مدینه منوره با ۴۲ عنوان، مسجدالنبی با ۲ عنوان، بقیع با ۸ عنوان، کربلای معلی با ۲۰ عنوان، نجف اشرف با ۹ عنوان، بغداد با ۶ عنوان، کوفه با ۶ عنوان، کاظمین با ۶ عنوان، صلاحالدین سامرا با ۸ عنوان، سوریه با ۱۵ عنوان و استان بابل با ۴ عنوان از شهرهای زیارتی هستند که در این وبگاه به آنها پرداخته شده است.
وی گفت: در بخش مسجدالحرام مطالبی همچون فضیلت مسجدالحرام، آداب ورود به مسجدالحرام، فضیلت نمازگزاردن در مسج دالحرام، محرمات و مکروهات مسجدالحرام، کوههای اطراف مسجدالحرام، توسعه مسجدالحرام و تحریم ورود مشرکان به مسجدالحرام به چشم میخورد و منابعی نیز جهت مطالعه بیشتر معرفی شده است.
مدیر پایگاه اطلاعرسانی حج از جبل النور، عرفات، مولد النبی(ص)، قبرستان ابوطالب، مشعرالحرام، جمرات سهگانه، مسجد شجره، مسجد خیف، مسجد البیعه، خانه حضرت خدیجه(س)، شعب ابیطالب، مسجدالاجابه، مسجدالغنم، جعرانه و سرزمین منا به عنوان بخشی از ۳۹ اماکن زیارتی و تاریخی شهر مکه نام برد.
وی با اشاره به اماکن اسلامی مدینه منوره اظهار داشت: در این بخش درباره آبار علی، مسجد قبلتین، مسجد عمامه، اصحاب صفه، احد، بعاث، حمراءالاسد، مساجد سبعه، مسجد امام علی(ع)، مسجد سلمان فارسی، مسجد شجره، مسجد شیعیان، مسجد فتح، مسجد فقیر، مسجد قبا و دیگر اماکن تاریخی این شهر اطلاعات مفیدی گردآوری شده است.
حجتالاسلام برکترضایی گفت: در بخش کربلای معلا نیز اطلاعات جامعی درباره زیارتگاههای استان کربلا، ضریح جدید امام حسین(ع)، تاریخچه صندوق و ضریح قبر مطهر امام حسین(ع)، صحن و حجرههای حرم مطهر، قبر حضرت علیاکبر(ع)، قبر ابراهیم مجاب، قبر حبیب بن مظاهر اسدی، ضریح شهدای کربلا، قبور علما در آستان مقدس حسینی، آستان مقدس حضرت عباس(ع)، رواقها و صحن و ایوان حرم مطهر و دیگر اماکن مقدسه کربلا به چشم میخورد.
وی خاطرنشان کرد: وبگاه اینترنتی اماکن مقدسه پایگاه اطلاعرسانی حج در بخش کربلای معلی، نجف اشرف، بغداد، کوفه، کاظمین، استان بابل و سوریه به روزرسانی شده است که علاقهمندان میتوانند با مراجعه به نشانی اینترنتی http://hajj.ir/۳۳ از مطالب ارزشمند آن بهرهمند شوند.
نظر شما