به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، خسرو عمرانی افزود: هم اکنون کارشناسان این مدیریت برای پایش وضعیت این بیماری به باغهای مرکبات لیمو ترش منطقه دشت پلنگ دشتی اعزام شده اند.
وی اضافه کرد: این بیماری ابتدا در باغهای مرکبات هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس و کرمان مشاهده و شایع شد و از همان موقع تاکید و توصیه شد باغداران منطقه دشتی در خریداری نهال دقت و نهال های دارای گواهی اصالت را برای کشت در منطقه خریداری کنند.
وی اظهار کرد: این بیماری ابتدا از ساقه شروع شده و سپس به برگ و در نهایت به میوه سرایت می کند و راهکار مقابله با آن در مرحله یپیشرفته تنها با ریشه کن کردن درخت و سوزاندن و تعویض خاک و آیش چند ساله و بطور کلی امحاء درختان است.
عمرانی افزود: این بیماری در مرکبات منطقه سریع شناسایی شده است و با قطع ساقه های آلوده و سوزاندن آنها از سرایت و همه گیر شدن آن در منطقه جلوگیری می کنیم.
وی در خصوص جلوگیری از گسترش و همچنین کنترل این بیماری گفت: چون میزان رطوبت هوا در این مناطق نسبت به سایر استان پایین هست، لذا جای هیچگونه نگرانی نیست و تا زمستان و فصل بارندگی ما فرصت داریم تا این بیماری را کاملا کنترل و از بین ببریم.
وی در پاسخ به اینکه آیا میوه درخت آلوده برای انسان ضرر دارد یا خیر تصریح کرد: درختان لیموی استان آلوده نیستند و مصرف میوهای درختان آلوده نیز هیچ مشکلی ندارد اما درخت از این بیماری به شدت لطمه دیده و برگ ریزی شدید، باروری درخت را به حداقل می رساند و باعث کاهش عملکرد می شود.
نظر شما