۳۱ مرداد ۱۳۹۵، ۱۵:۵۸

به همت جشنواره فیلم عمار

فیلمساز شیلیایی به موزه صلح رفت/ واکنش به جنایات آمریکا

فیلمساز شیلیایی به موزه صلح رفت/ واکنش به جنایات آمریکا

میگل لیتین فیلمساز شیلیایی که به عنوان مهمان ویژه جشنواره عمار به ایران آمده است در اولین روز از بازدیدش از تهران، به موزه صلح و سپس بازار تهران رفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، «میگل لیتین»، فیلمساز مطرح شیلیایی که به عنوان مهمان ویژه سومین دوره بخش بین‌الملل جشنواره مردمی فیلم عمار به تهران آمده است، در اولین روز حضورش از موزه صلح و بازار بزرگ تهران (۱۵ خرداد) بازدید کرد.

«لیتین» پس از بازدید از موزه صلح تهران و شنیدن صحبت‌های محمدرضا تقی‌پو، مدیر اجرایی موزه درباره تاریخچه جنایات و استفاده از سلاح های کشتار جمعی در جهان به ویژه در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران گفت: من قبلا در شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن که توسط آمریکا بمباران اتمی شدند و همچنین کشور ویتنام حضور داشتم، درباره جنگ تحمیلی ایران هم چیزهایی شنیده بودم اما چیزهایی که در این موزه دیدم، برایم عجیب و تاثیرگذار بود و مرا شوکه کرد.

وی ادامه داد: وقتی ریشه همه این اتفاقاتی را که در ژاپن، ویتنام و جنگ تحمیلی علیه ایران صورت گرفته‌اند یا ریشه جنایاتی که نیروهای نظامی «پینوشه» با حمایت آمریکا در شیلی مرتکب شدند، بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که ریشه همه این موارد به آمریکا می‌رسد.

«لیتین» خطاب به تقی‌پور که از جانبازان جنگ تحمیلی است، بیان کرد: شما، برای من، بسیار محترم و آدم مهمی هستید چون با وجود این که ظلم دیدید، بخشش کرده‌اید و کینه و بغضی هم ندارید و حرف‌هایتان برای صلح جهانی است.

در پایان این بازدید، کتاب و آلبوم تصویری موزه صلح از طرف مسئولان آن به این فیلمساز سرشناس سینمای آمریکای لاتین اهدا شد.

«لیتین» که در ادامه اولین روز حضورش در ایران از بازار بزرگ تهران بازدید کرد، گفت: جامعه ایرانی، جامعه خیلی قوی و مردمان با روحیه و پر انرژی دارد.

وی در پاسخ به گفته همراهانش درباره تحریم‌هایی که علیه ایران صورت گرفته است، بیان کرد: من حس نمی‌کنم ایران کشوری باشد که دچار تحریم شده باشد، من در کوبا هم بودم و وضعیت آنجا را هم که دچار تحریم شده بود، دیدم، وضعیت ایران و مردمش، خیلی خوب است.

این فیلمساز در پایان بازدیدش از بازار تهران خاطرنشان کرد: یک روز برای این که بتوانم در فضای مردم تهران بخصوص بازار ۱۵ خرداد قرار گیرم کافی نیست و باید سه، چهار روز در چنین فضاهایی حضور داشته باشم.

«میگل لیتین»(Miguel Littín)، تهیه‌کننده، کارگردان، فیلمنامه‌نویس و رمان‌نویس مطرح اهل کشور شیلی و از هنرمندان سینمای ضدکودتای این کشور است که پس از کودتای آمریکایی ژنرال «آگوستو پینوشه» علیه «سالوادور آلنده»، رئیس جمهور قانونی این کشور، در حالی که نزدیک به دو دهه از زندگی‌اش را در تبعید گذراند، در آثار متعددش به مقابله با کودتاگران پرداخته است.

او فیلم‌هایی را کارگردانی کرده است که تا به امروز از محبوب‌ترین فیلم‌های شیلی بوده‌اند که از جمله آنها می‌توان به «شغال ناهولتورو»، «همسر رییس جمهور»، «دلایل دولت»، «نامه‌هایی از ماروسیا»، «بیوه مونتیل»، «قانون عمومی شیلی»، «ساندینو»، «کشتی غرق‌شده»، «تیرا دل فوئگو»، «جزیره داوسون ۱۰»، «آلنده در پیچ و خم‌ها» و... نام برد.

«میگل لیتین»، همانند اثر قبلی خود «جزیره داوسون ۱۰» در سال ۲۰۰۹ میلادی، در آخرین اثر بلندش، «آلنده در پیچ‌وخم‌ها» که در سال ۲۰۱۴ تولید شده، سعی کرده بخش دیگری از وقایع ناگوار کودتای یازده سپتامبر ۱۹۷۳ میلادی را که با حمایت‌های آمریکا و برنامه‌ریزی سازمان جاسوسی CIA صورت گرفت، ثبت و روایت کند.

فیلم بلند «آلنده در پیچ‌وخم‌ها» که در دو کشور شیلی و ونزوئلا تولید شده است، روایتی از هفت ساعت پایانی «سالوادور آلنده»، رییس جمهور سابق این کشور و نزدیکانش در کاخ ریاست جمهوری «موندا»، پیش از تسلط کامل کودتاگران است که در پی آن، «آلنده» و نزدیک به سه هزار نفر از یارانش کشته شدند.

سومین دوره بخش بین الملل جشنواره مردمی فیلم عمار با محوریت مرور سینمای ضدکودتای جهان از سوم الی پنجم شهریور ماه جاری برگزار می‌شود.

کد خبر 3747648

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha