۱ شهریور ۱۳۹۵، ۱۲:۰۵

بانکها خواستار نرخ شناور سود؛

نامه‌نگاری بانکها با سیف برای نرخ سود/خروج سپرده‌ها کلید خورد

نامه‌نگاری بانکها با سیف برای نرخ سود/خروج سپرده‌ها کلید خورد

اگرچه دولت بنا را بر کاهش نرخ سود بانکی گذاشته است، اما جمعی از بانکها با ارسال نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی، خواستار شناور شدن نرخ سود بانکی شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، دولت چند ماهی است تصمیم گرفته تا نرخ سود تسهیلات و سپرده‌ها را کاهش داده و آن را با یک خیز آرام، به نرخ تورم نزدیک کند؛ همان چیزی که مدت‌ها است فعالان اقتصادی به دنبال آن هستند و معتقدند حال که نرخ تورم به سمت کاهش و تک‌رقمی شدن پیش رفته است، باید نرخ سود هم به تناسب تورم، سیر نزولی را در پیش بگیرد و بانکها و دولت، شرایط را برای نزدیک شدن به این نرخ مهیا کنند. از سوی دیگر، تعیین دستوری نرخ ارز هم همواره مورد چالش بوده و بانک مرکزی نیز ، خط مشی خود را تعیین غیردستوری نرخ سود بانکی اعلام کرده است.

هم اکنون اما با کاهش پلکانی نرخ سود بانکی و زمزمه‌های کاهش مجدد آن، برخی از سپرده‌گذاران نگران شده اند که مبادا کاهش مجدد، پس‌اندازهای آنها را در این فضای نامساعد کسب و کار دچار مشکل کرده و با نرخ سود کمتری مواجه کند؛ به خصوص اینکه اکنون، هیچ مسیری مطمئن‌تر از سپرده بانکی برای سرمایه‌های خرد نیست و مردم طبقه متوسط، راهی به جز سپردن منابع مالی خود که شاید پس‌انداز یک عمرشان باشد، به جایی مطمئنتر از  بانکها ندارند.

یک مقام مسوول در گفت و گو با مهر گفت: بدلیل کاهش نرخ سود ، اخیر فقط از یکی از بانکهای خصوصی حدود 7 هزار میلیارد تومان سپرده خارج شده است.

وی افزود: مدیران برخی بانکها اخیرا در نامه ای به رییس کل بانک مرکزی نسبت به کاهش نرخ سود اعتراض کرده و عنوان کرده اند که این کار باعث خروج گسترده سپرده های مردم از بانکها شده است.

او اظهار کرد: بانکها در نامه شان به سیف عنوان کرده اند که جریان خروج سپرده از بانکها دو خطر جدی در پی دارد؛ یکی خطر ورشکستگی بانکها و دیگر اینکه این سپرده ها پس از خروج از بانکها به بازارهای همچون طلا و ارز و مسکن سرازیر شده و تورم شدیدی را در این بخش ها ایجاد می کنند. 

وی ادامه داد: بانکها در این نامه از رییس کل بانک مرکزی خواسته اند تا بانکهای خصوصی امکان یابند در مورد نرخ سود، خودشان تصمیم گیری کنند. 

 این در حالی است که به تازگی، بهمن عبدالهی، عضو شورای پول و اعتبار نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره کاهش دوباره نرخ تورم طبق اعلام بانک مرکزی و مرکز آمار و طرح دوباره کاهش نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم گفت: شورای پول و اعتبار به دنبال این است که نرخ سود تسهیلات بانکی را کاهش بدهد. بر این اساس، آخرین تصمیمی که شورای پول و اعتبار در زمینه کاهش نرخ سود بانکی گرفته مربوط به یکماه پیش است و با توجه به اینکه نرخ تورم دوباره کاهش یافته و در نرخ نقطه به نقطه حدود ۷ درصد شده، به نظر می رسد که جا دارد دوباره نرخ سود تسهیلات بانکی کاهش یابد.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین این برنامه دوباره در دستور کار شورای پول و اعتبار است و احتمالا ظرف یکماه آینده دوباره تجدیدنظری در نرخ سود بانکی صورت خواهد گرفت؛ در این میان، فعالان اقتصادی بخش تعاون قطعا موافق این موضوع هستند که نرخ سود تسهیلات بانکی توسط شورای پول و اعتبار مورد بازنگری دوباره قرار بگیرد و با توجه به مشکلاتی که تعاونی ها در موضوع تامین منابع مالی دارند و گران بودن منابع مالی که در اختیار آنها قرار می گیرد، هر چقدر این نرخ کاهش یابد قطعا باعث رونق بیشتری در فعالیت های اقتصادی بخش تعاون خواهد شد.

به گزارش مهر، بر اساس آخرین بخشنامه بانک مرکزی به سیستم بانکی در تیرماه سال جاری، نرخ‌های سود علی‌الحساب سپرده‌های بانکی در نرخ حداکثر ۱۵ درصد برای سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار یک‌ساله تعیین شد.

همچنین نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و همچنین نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی قابل درج در قرارداد میان بانک یا مؤسسات اعتباری و مشتری، حداکثر معادل ۱۸ درصد است. همچنین نرخ سود تسهیلات بانک کشاورزی برای تسهیلات سرمایه‌گذاری معادل ۱۵ درصد و برای سایر تسهیلات معادل ۱۸ درصد تعیین شده است.

بیستم تیرماه و یک روز پس از آغاز اجرایی شدن نرخ های جدید سود در بانک ها، دکتر حسن روحانی؛ رئیس جمهور خواستار کاهش دوباره نرخ سود بانک ها شد و گفت: در کنار آن روند تورم کاهنده ادامه یافته و بانکها نیز این فرصت را می یابند تا تسهیلات بیشتر با نرخ کارمزد کمتر را در اختیار مشتریان خود قرار دهند و البته روند کاهش نرخ کارمزد باید تداوم یابد.

اول مردادماه نیز ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه کاهش نرخ سود بانکی باز هم ادامه خواهد داشت تصریح کرد: بانک مرکزی حساسیت ویژه‌ای در خصوص نرخ سود بانکی داشته و تا به حال روند خوبی را در این زمینه طی کرده، اما هدف نهایی ما کاهش نرخ سود بانکی تا مرز نرخ تورم است.

وی ادامه داد: کاهش نرخ سود بانکی تا حد فعلی رها نخواهد شد و هدف بانک مرکزی کاهش و رساندن این نرخ به مرز یک رقمی و همسو با نرخ تورم است. سیف با تأکید بر اینکه نرخ سود سپرده‌های بانکی و همچنین نرخ سود تسهیلات هر دو کاهش خواهند یافت اظهارداشت: در حال حاضر، نرخ سود سپرده‌ها ۱۵ درصد و تسهیلات ۱۸ درصد است.

کد خبر 3748183

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظا م الله مهرانی طالقانی ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
      0 0
      با دزدیها مقابله کنید وام های کلان به دوستان واقوام خودتان ندهید کدام بانک است به ارباب رجوع تکریم کند جلوی باند بازی و لابی ها رابگیرید سازمان بازرسی کل کشور انشا ء الله تمام حسابهای شمارا بررسی کند بییبند شما چکار می کنید..این پول تمام حق مردم مستضعف ایران است که ناحق پایمال می شوداز خداوند متعال بترسید.
    • ناشناس ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
      0 0
      کجا 18 در صد؟ همشون 25 درصد از مبلغ وام رو نگه می دارن پیش خودشون. برید هر بانکی میخواین سوال کنین
    • مهدی ناربن ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
      0 0
      اقای روحانی بسیاری از بازنشستگان که کاری ازشون ساخته نیست با گذاشتن مایملک عمری تلاش با دریافت مختصری سود پول ابروداری میکنند که با تصمیمات غلط شما و روند نزولی سود معلوم نیست عاقبت انها چه میشود ...فراموش نکنید طیف وسیع رای دهنگان شما همین افراد بوده اند که حال بسیار پشیمان و افسرده اند ....در همه جای دنیا کهنسالان نقش مهمی در انتخابات ها دارند ...فراموش نکنید سال اینده محتاج رای ما هستید
    • مجيد ۱۵:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
      0 0
      18 درصد .... نرخ وام؟؟؟؟؟؟؟؟مگه ميشه مگه داريم مردم الان به انواع مختلف وام 18 درصدي رو 24 درصد مي دهند. مثلا نگه داشتن بخشي از وام و ...
    • جواد ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
      0 0
      نرخ سپرده ها رو خوب و باسرعت کاهش دادند اما نرخ تسهیلات فقط اسمی کاهش یافته عملا همان نرخ های قبل میباشدچه بسا بیشتر هم شده " با مسدود کردن درصدی از وامهای راسی ویا دریافت چند قسط اخر وامهای اقساطی در همان ابتدا عملا فقط سود بانکها از این مابه التفاوت افزایش پیدا کرده با این رکود اقتصادی حاکم فقط کسانی که الوده وامهای بانکی شده اند هر روز به ورشکستگی نزدیک تر میشوند.
    • علی ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
      0 0
      من وام کارت اعتباری گرفتم24درصدسود.اما ازمسئول تسهیلات سوال گرفتم سود18درصداست گفت 18درصدسودو6درصدهم واسه اقساطی کردنش جمعا می شود24 درصدسود
    • ناشناس ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
      0 0
      تورم تك رقمي ؟؟؟ اخه مرغ كيلو ٩٠٠٠ تومن برنج كيلو ١٠٠٠٠تومن گوشت كيلو٣٧٠٠٠ اخه تورم بر چه اساسي تعيين ميشه تكليف ما چيه كه كل سرمايه مون مبلغ ناچيزيه كه نه ميشه باهاش كاري راه انداخت نه خونه داريم نه ماشين با یه بچه کوچیک . با كم شدم سود بانك ديگه توان خريد مرغ هم نداريم چه برسه به گوشت و برنج حالا گناه بچه ٢٠ ماهه من چيه كه تو سن رشد از همه چيز محروم شد😢😢😢😢
    • ناشناس ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
      0 0
      لطف صحت و سقم خروج 7هزار میلیارد را بررسی بفرمایید. اگر این سپرده از بانکی خارج شده، مقصد آن کدام بانک (ها) بوده است؟
    • ناشناس ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
      0 0
      لابد اطلاع دارید که خروج سپرده از بانک به معنای تغییر نوع سپرده یا انتقال به بانک های دیگر است. وگرنه این مقدار پول قابلیت خروج از شبکه بانکی ندارد. با فرض صحت 7هزار میلیارد، لابد این پول از نوع حساب های کوتاه مدت روزشمار بوده است و کاهش قابل توجه سود این نوع حساب قطعا منجر به خروج منابع و رفتن آن به سمت بانک ها و موسساتی که سودهای مصوب را رعایت نمی کنند می شود. تجربه موسسات ثامن الحجج و میزان و ... انگار کافی نیست.
    • مهدی ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
      0 0
      آقای سیف لطف کن بنده رو به بانکی معرفی کن که وامی با 18 درصد بده . تا وقتی که کار مسئولین همش شعار و وعده سر خرمن باشه مملکت درجا میزنه .آخه کدوم بانکی الان 18درصد وام میده
    • حمید صالحی ۲۱:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۱
      0 0
      چرا دارایی بانکها ظرف چهل ماه اخیر از 950 به 3800 هزار میلیارد رسیده وسالی دودرصد کم نشده تا اقتصاد راه بیافتدآیا بانکهای خصوصی بیش از این سود ببرند و باعث رکود شوند چه افرادی سود بردند چرا دولت این کار را نکرد پشت بانکهای خصوصی کیست؟
    • جلالی ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۲
      0 0
      اگر مردم همت کنند وتمام سپردهای خود را ، کم ویا زیاد، از بانکها خارج کرده وبه مدت یک ماه نزد خود نگه دارند،بدون انکه رقمی از ان را هزینه کنند، وضعیت سرمایه گذاری کشور درست میشود،چرا که دولت خواهد فهمید که مردم میفهمند، دیگر با شعور مردم بازی نکند.
    • منصور ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۲
      0 0
      این کار یعنی برداشتن از جیب افراد مسن وباز نشسته و... که توان کار وریسک ندارند وریختن به کیسه رانتخواران ومثلا تجار و...
    • ابوالقاسمي ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۲
      0 0
      بااين کاهش سود بانکي بخشنامه اي مي دونيد چه بلايي سر مستاجرهاي بدبخت اورديد رفتيد سري به بنگاه ها بزنيد چه ارقام نجومي مالک ها از مستاجرها طلب مي کنند مي دونيد چه بهانه اي بدست دلا ل ها و واسطه ها داديد فکر مي کنيد خدا ازشما مي گذره نه نمي گذره هي بگيد تورم اماري دولتي پايين اومده نبايد قيمت اجاره خونه ها که هزار درصد زياد شده حساب کنيد شما مي دونيد نيازهاي اوليه چيه خورا ک و پوشاک و مسکن و خودرو ايا مردم بدون دغدغه به نيازهاي اوليه دسترسي دارند مگه ميشه شما به بانک هاي خصوصي فشار بياوريد
    • فاطمه -ق ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۲
      0 0
      در حالیکه طبقه متوسط جامعه که چه عرض کنم شاید حالا دیگر متوسط نباشد ... صمیمانه به دولت یازدهم رای داد ، ولی دولت یازدهم پاسخ خوبی به این طبقه نداد، وقتی گفتند یارانه نگیرید ما با حقوق ناچیز مان ، برای همکاری با منتخبمان ، داوطلبانه یارانه نگرفتیم، در حالیکه شنیدیم بعضی نمایند گان و امثالهم گرفتند،خلاصه دولت محترم همه کمبود ها را از کیسه تهی ما جبران می کند ، باز نشسته ها از سود پس انداز اندکشان در کنار حقوق اندکتر از آن گذران می کردند ، اکنون این هم بدست طوفان سپرده شده.......
    • محمد ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۲
      0 0
      اقتصاد كلاف سر درگم است بهتر است مسئولان بيشتر توجه نمايند كه مردم كمتر متضرر گردند. من دو سال پيش تسهيلات گرفته ام با سود 21 درصد الان سود سپرده ها كم شده ولي بهره تسهيلات كم نشده. مردم در ضمن حق دارند سپرده اشان را وقتي بانكها سود كمتري ميدهند از بانك خارج كنند. بانك خصوصي يعني اينكه خودش بايد در مورد عملكردش تصميم بگيره .دولت اسم خصوصي سازي را هميشه مطرح كرده اند ولي دوست ندارند تسلطشونو بر تمام موارد مثلا خصوصي شده از دست بدهند.تمام جاهايي كه خصوصي شده در عمل نيمه دولتي شده نه خصوصي