۱ شهریور ۱۳۹۵، ۱۳:۴۴

برگزیدگان کنگر شعر «مواهب» تجلیل شدند

برگزیدگان کنگر شعر «مواهب» تجلیل شدند

قم - مراسم اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان نخستین کنگره شعر نیایشی «مواهب» با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی و شاعران پیشکسوت و جوان قمی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از حوزه هنری استان قم، مراسم نخستین کنگره شعر نیایشی «مواهب» شامگاه یکشنبه با حضور علیرضا برازش مدیر شبکه یک سیما، محمدعلی مجاهدی دبیر شعر آیینی کشور، حجت الاسلام عباس دانشی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، مجدالدین معلمی رئیس حوزه هنری قم، حجت الاسلام امیرعطا جباری مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی قم، عطاالدین قاسمی مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم، علیرضا فولادی و جواد محمد زمانی از شاعران برجسته کشور در سالن کتابخانه آیت الله خامنه‌ای قم برگزار شد.

علیرضا برازش مدیر شبکه یک سیما در این مراسم با اشاره به فضایل دعا، اظهار داشت: دعا از چند منظر قابل بررسی است و بخش عمده‌ای از ادبیات ما را شکل داده‌است.

نویسنده کتاب «دعا از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی» افزود: عمق و معنای معارفی که در دعا وجود دارد، بیش  از معارف مستتر احادیث است و اگر دعا مأثوره باشد، همانند حدیث است. چرا که امامان معصوم(ع) با مخاطبان به‌اندازه فهم و شعور آن‌ها سخن می‌گویند و وقتی معصومان با خدا سخن می‌گویند سطح سخن خود را بالا می‌برند.

وی بیان کرد: در میان ادعیه بهترین دعاها طولانی‌ترین آنها هستند، به همین دلیل دعاهایی چون ابوحمزه ثمالی را می‌توان از برجسته‌ترین ادعیه دانست. یک سری مباحث در این دعا نهفته است که در سایر ادعیه وجود ندارد.

برازش تأکید کرد: ستون خیمه همه ادیان توحید است و در مفاهیم ادعیه شناخت خدا توسط انسان صورت نمی‌گیرد، بلکه خدا باید خود را به ما بشناساند.

بزرگ‌ترین و مهم‌ترین قطعه‌های پازل موضوعی شعر آیینی ما مفاهیم توحیدی است

محمد علی مجاهدی دبیر شعر آیینی کشور نیز در مراسم اختتامیه نخستین کنگره شعر نیایشی «مواهب» با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها شعر توحیدی را از غربت دامن‌گیر خود بیرون می‌آورد، اظهار داشت: ماهیت تمامی ادیان ابراهیمی مقوله‌های مرتبط با توحید است و اگر توحید از ادیان حذف شود چیزی نمی‌ماند.

این شاعر و پژوهشگر شناخته‌شده‌ شعر آیینی افزود: متأسفانه فضای شعر کشور چند سالی است از این مفاهیم دورافتاده است و اکثراً گمان می‌کنند افکار توحیدی در قلمرو ادبیات فارسی عمر چندانی نداشته باشد. یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین قطعه‌های پازل موضوعی شعر آیینی ما مفاهیم توحیدی است که پرستش، نیایش و ستایش سه زیرمجموعه آن است.

وی با نگاهی به پیشینه شعر توحیدی در زبان فارسی گفت: بحث در این حوزه بحثی دل‌نشین و پرجاذبه است. قبل از اسلام و قبل از بعثت بر اساس متون و آثاری که برجای‌مانده باید گفت که زرتشت دارای قطعه‌های منظوم نیایشی هجایی بوده‌است.

مجاهدی در ادامه به نمونه‌هایی از اشعار توحیدی ادبیات کلاسیک فارسی اشاره کرد و به شعرخوانی با موضوع نیایش و دعا پرداخت.

ارسال ۱۵۰ اثر از سوی شاعران قمی

محمد حسین آقابابایی دبیر کنگره استانی «مواهب» نیز در این مراسم با اشاره به اینکه فراخوان این کنگره در خردادماه ۱۳۹۵ توسط حوزه هنری قم فراخوان شد، گفت: تا پایان مهلت فراخوان، بیش از ۱۵۰ اثر از سوی شاعران قمی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد و از بین این آثار ۳۰ شعر به عنوان منتخب وارد مرحله نهایی شد.

آقابابایی تصریح کرد: برای برگزاری این کنگره حوزه هنری، بسیج هنرمندان و نهاد عمومی کتابخانه‌های استان قم همکاری موثری داشتند.

حجت الاسلام جواد محمد زمانی، دکتر علیرضا فولادی و تعدادی از برگزیدگان کنگره نیز در این مراسم به شعرخوانی با موضوع ادعیه به ویژه دعای ابوحمزه ثمالی که موضوع این کنگره بود، پرداختند.

در پایان نیز محمدجواد الهی‌پور، محمد مهدی خان‌محمدی، رضا خورشیدی‌فر، میثم داودی، یوسف رحیمی، طیبه عباسی، محمد میرزایی و رقیه ندیری به عنوان برگزیدگان این جشنواره تجلیل شدند.

کد خبر 3748516

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha