خسرو جعفری زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: رویداد نجومی همنشینی یا نزدیک شدن دو یا چند جسم آسمانی به یکدیگر، بین سه سیاره مشتری، عطارد و زهره پدید آمده است و در چند روز آینده نیز وضعیت بهتری پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه این رویداد به مدت یک هفته در آسمان شامگاهی قابل رصد است، عنوان کرد: این همنشینی را می توان در افق غربی، حدود نیم ساعت بعد از غروب خورشید با چشم غیر مسلح مشاهده کرد.
به گفته مدیر انجمن نجوم اهواز، با گذشت زمان و در شب های آتی، این رویداد بهتر قابل رصد است و در روز پنجشنبه، سیاره مشتری و زهره به نزدیک ترین فاصله از هم می رسند و عطارد در پایین این دو سیاره قرار می گیرد.
وی تاکید داشت: در این روز قدر سیاره مشتری ۴- می شود و قدر سیاره زهره ۱.۷- است به همین دلیل به صورت دو جسم نورانی در افق غربی به آسانی قابل رصد هستند.
تصویر نمایشی از همنشینی ۳ سیاره
جعفری زاده خاطر نشان کرد: کسانی که می خواهند دقیقتر این سیاره ها را رصد کنند لازم است با دوربین دو چشمی یا تلسکوپ به مشاهده این سیاره ها در این شب ها بپردازند.
وی افزود: سیاره عطارد و زهره هر دو ما بین زمین و خورشید قرار دارند و به آنها سیارات درونی نیز می گویند؛ این دو سیاره به دلیل اینکه در بین مدار زمین و خورشید قرار دارند همیشه در نزدیکی افق دیده می شوند، بر این اساس سیاره عطارد در زمان غروب خورشید در بیشترین جدایی زاویه ای از افق به ۲۲ درجه و سیاره زهره به ۴۷ درجه از خورشید می رسد.
مدیر انجمن نجوم اهواز در ادامه گفت: سیاره مشتری پنجمین سیاره منظومه خورشیدی و بزرگترین سیاره است. این سیاره به حدی بزرگ است که ۱۲۰۰ زمین را در خود جای می دهد. این سیاره جزو دسته سیارات بیرونی منظومه خورشیدی و سیارات گازی است. به این معنی که این سیاره تنها از گاز ساخته شده و تنها هسته آن بسیار سوزان است.
وی ادامه داد : دیدن سیاره مشتری به همراه ۴ قمر گالیلهای آن یکی از موارد رصدی بسیار مهم در دانش ستاره شناسی است.
وی افزود : در هفتههای آینده سیاره مشتری از دید ما ناظران زمینی به خورشید نزدیک می شود و به همین دلیل این سیاره را تنها تا ۳ هفته دیگر می توان در آسمان شامگاهی رصد کرد.
جعفری زاده گفت : سیاره زهره پس از عبور از کنار خورشید ( از دیدن ما ناظران زمینی )، با فاصله گرفتن از آن هر روز از افق بالاتر می آید و وضعیت رصدی بهتری پیدا می کند.
نظر شما