به گزارش خبرنگار مهر، همایون قنواتی شامگاه دوشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی اظهار کرد: این شورای فرهنگ عمومی کارهای مختلفی از جمله رصد مسائل فرهنگی و اجتماعی و همچنین پیگیری مسائل این حوزه ها و تعیین نوع توجه به آنها را انجام می دهد. پیشنهاد فعالیت شورا در سال ۱۳۶۴ در کشور مطرح شد.
وی با اشاره به اینکه حوزه فرهنگ مربوط به زبان مردم است، افزود: هر چقدر که گفتگوها بیشتر انجام و دایره اشتراکات فرهنگی در یک جامعه بیشتر باشد قطعا تأثیرات بالاتری هم را می توان در جامعه داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تصریح کرد: این شورا اعضای بسیاری از جمله امام جمعه، استاندار، سازمان تبلیغات اسلامی، ارشاد، صدا و سیما، آموزش و پرورش، یک نفر از نمایندگان مجلس، شهردار، بسیج، جهاد دانشگاهی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دادگستری، یک نفر از روسای نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان، مسئول دفتر شورای سیاست گذاری ائمه جمعه را دارد.
قنواتی اضافه کرد: شناخت و اطلاع از وضعیت فرهنگ عمومی، اصلاح و ارتقای فرهنگ عمومی و همچنین نظارت بر تصمیمات و مصوبات شورای عالی فرهنگی کشور از جمله سه وظیفه مهم شوراهای فرهنگ عمومی در استان هاست.
به گفته وی، یک نماینده از هر اداره را باید به دبیرخانه این شورا معرفی کنند تا به عنوان رابط با دبیرخانه این شورا ارتباط برقرار کند و مباحث مورد توجه آن دستگاه را به دبیرخانه اعلام کند.
قنواتی همچنین عنوان کرد: شناسایی و رفع موانع مشارکت مردم در امور اجتماعی و عام المنفعه، پیشنهاد تقسیم وظیفه بین دستگاه های فرهنگی، راه های پیشنهادی برای صرفه جویی در انرژی، تحقق زندگی ایرانی ـ اسلامی، نهادینه سازی قانون در زندگی، تعیین ساختارهای مناسب برای پیشگیری از اعتیاد، بازشناخت نقش قومیت ها در وحدت و انسجام ملی از جمله ۴۵ سرفصلی است که باید در این شورا مورد بحث قرار بگیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ادامه داد: یکی از مصوبات شورای عالی فرهنگ عمومی که تاکنون در خوزستان مغفول مانده بحث تعیین بودجه و اعتبارات سالانه مورد نیاز شورای استانی توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی است.
وی در پایان بیان کرد: مشارکت و حضور اجتماعی مردم، عدم تجاوز به نظم عمومی، پایداری به آداب و سنن و رسیدگی به تخلفات سازمانی از جمله مصداق های فرهنگ عمومی است.
نظر شما