به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی فارس، محمد مهدی قاسمی گفت: امروزه در کشورهای پیشرفته از تکنیک های متنوعی برای استفاده بهینه از نهاده ها و زمین و کاهش مصرف آب استفاده می شود، که یکی از این تکنیک ها، جایگزینی نشاء به جای بذرکاری مستقیم است.
وی ادامه داد: از مزایای کشت نشایی می توان به صرفه جویی در مصرف آب، کاهش مصرف بذر، کاهش هزینه های نیروی انسانی، کاهش هزینه سم و عملیات سمپاشی، زودرس کردن محصول و افزایش عملکرد از طریق رعایت تراکم بهینه کاشت اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در سیستم نشاء کاری تعداد چند نوبت در آبیاری صرفه جویی خواهیم داشت که در هر نوبت به ازای هر هکتار حدود یک هزار متر مکعب آب مصرف می شود و بنابراین با توجه به اینکه به طور متوسط سه نوبت آبیاری صرفه جویی می شود حدود سه هزار متر مکعب آب مصرفی کاهش می یابد.
قاسمی ادامه داد: اجرای کشت نشایی در محصولات زراعی در طول یک برنامه پنج ساله، در سطح ۵۰ هزار هکتار با احتساب سه نوبت صرفه جویی در مصرف آب در حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب صرفه جویی آب در طول اجرای این برنامه انجام می پذیرد که عدد بسیار بزرگی است.
وی گفت: با احتساب قیمت فرضی هر متر مکعب آب به رقم دو هزار و ۴۰۰ ریال، مبلغ ۳۶۰ میلیارد ریال صرفه جویی در مصرف آب انجام می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس اظهار کرد: پرداخت تسهیلات خرید دستگاه نشا کار تا ۵۰ درصد قیمت دستگاه، تسهیلات خرید دستگاه پلاستیک جمع کن تا ۵۰ درصد قیمت دستگاه، پرداخت تسهیلات خرید نشا به کشاورزان، از سیاست های حمایتی این سازمان است.
نظر شما