به گزارش خبرنگار مهر، حسین کتولی، عصر یکشنبه در مراسم بهرهبرداری از پروژههای مرمت، بهسازی و احیای بافت تاریخی گرگان اظهار کرد: در بدترین شرایط دولت ازلحاظ اعتبار رویکرد وزارت راه و شهرسازی از انتفاعی به مرمت، نوسازی و بهسازی تغییر کرد.
وی با اشاره افتتاح پنج طرح مرمتی در گرگان، افزود: این پنج بنا شامل بخش تاریخی خانه شعربافان، تکایای عقیلی، شاهینی، اصطبار و مرمت حمام اوزینه است که با ۶۵۰ میلیون تومان انجام شد.
مدیر دفتر احیاء و بهسازی بافت تاریخی گرگان تصریح کرد: در خلال این مرمت و نوسازی اتفاقات دیگری نیز روی داد که دادن بهانه به قشر متخصص مانند رسانه، مهندسین و استادکارهای مختلف ازجمله آنها بود.
کتولی گفت: در یک سال گذشته شاهد بودیم که چهار خانه مرمت شدند و نفس این کار مهم و اتفاقی شیرین است.
به گفته وی، این اتفاقات بهعنوان محرک توسعه انجامشده است و در خلال آن یک تیم شکل گرفت که میتواند کار انجام دهد.
وی بابیان اینکه رابطه خوبی با میراث فرهنگی، شهرداری، استانداری و راه و شهرسازی برقرارشده است گفت: تفاهمنامه احیای گذرهای فرهنگی تاریخی گرگان که ابتدای امسال امضاءشده کار بزرگی است که در حال مشاوره و طراحی است و اگر انجام شود شاهد تحولی بزرگ در بافت تاریخی گرگان هستیم.
کتولی خاطرنشان کرد: خانه شعربافان با ۲۸۰ متر زیربنا در انتهای بلندترین بنبست بافت تاریخی کشور با ۱۵۰ میلیون تومان اعتبار در حال احیاء است درحالیکه سالها قبل خریداریشده بود تا تخریب شود.
وی اظهار کرد: بخشی از این کار مرمت در پروژه های گرگان با کمک مردم انجام شد که ۲۲۰ میلیون تومان برای آن تاکنون هزینه شده است. در همه تکایا هم بخشی از تأسیسات و فضای داخلی با کمک مردم مرمتشده است.
کتولی گفت: درخواستهای زیادی برای بهرهبرداری از این اماکن وجود دارد که شامل کاربریهایی مانند گالری هنری، رستوران و دانشکده معماری میشود.
نظر شما