به گزارش خبرنگار مهر، انقلاب اسلامی در افق خویش، تأسیس تمدن اسلامی را هدفگذاری کرده است. بی شک تأسیس تمدن اسلامی نیازمند پویایی حوزههای علمیه، تولید اجتهاد نظامساز و تأسیس فقه تمدنی است؛ چرا که سیاستگذاری فرهنگی و اقتصادی در تمدن اسلامی، خارج از عهده علم فقه نیست. فقه کنونی به دلیل مهجوریت هزار ساله عالمان دینی از حاکمیت سیاسی، علمی فردی و ناکارآمد برای اداره جامعه است. برای تحول در فقه و تأسیس فقه تمدنی، نیاز است تا روشهای فقهی با رویکرد حکومتی و تمدنی بازنگری شوند تا اصول استنباط فقه شیعه، توان کشف الگوهای زندگی اجتماعی و نظامسازی اسلامی را به دست آورند.
آنچه امروزه با عنوان اصول فقه در حوزههای علمیه تدریس می شود، به هیچ وجه کارآمدی لازم برای تأسیس و طراحی نظامهای اجتماعی را ندارند و در حقیقت، همان فقه فردی را بازتولید می کنند. به همین دلیل مقام معظم رهبری بارها بر تحول در روشهای اجتهادی تأکید کردهاند و خطر انزوای حوزههای علمیه را مکرر گوشزد نمودهاند.
با توجه به ضرورت تأمل در روشهای اجتهادی برای نیل به فقه تمدنی، مؤسسه مطالعات تمدن اسلامی(متا) با همکاری مدرسه علمیه دارالحکمه، اقدام به برگزاری نشست تخصصی «روششناسی فقه تمدنی» با سخنرانی آیتالله ابوالقاسم علی دوست و حجت الاسلام متولی امامی نموده تا زمینه مناسبی برای طرح روشهای نوین استنباط در حوزههای علمیه فراهم شود. این جلسه با دعوت از اساتید سطوح عالی حوزه علمیه اصفهان در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۹۵ از ساعت ۱۰ صبح برگزار خواهد شد. موضوع سخنرانی آیتالله علی دوست با عنوان: «روششناسی فقه تمدنی» و موضوع سخنرانی حجت الاسلام متولی امامی با عنوان : «شاخصههای اجتهاد تمدنی» خواهد بود.
این نشست در سالن اجتماعات کتابخانه امیرالمومنین(ع) مدرسه دارالحکمه اصفهان، واقع در چهار راه شکرشکن دایر خواهد شد.
نظر شما