۱۵ شهریور ۱۳۹۵، ۱۴:۲۹

در نشست نقد «شکارچی» مطرح شد

«لایک کردن» به محیط‌زیست کمک نمی‌کند/ سیاستگذاری غلط در سیما

«لایک کردن» به محیط‌زیست کمک نمی‌کند/ سیاستگذاری غلط در سیما

میترا حجار در یک نشست با محوریت محیط زیست بیان کرد که نباید فکر کنیم با لایک کردن عکس‌ها و مطالب در حوزه مسایل محیط زیست در شبکه های اجتماعی همه وظیفه خود را انجام داده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست این هفته کانون فیلم کوتاه فرهنگسرای رسانه و شبکه‌ های اجتماعی با ارزیابی اهمیت محیط زیست در رسانه و سینما و با نمایش فیلم مستند «شکارچی» به کارگردانی کتایون جهانگیری و با حضور اسماعیل میرفخرایی، کتایون ریاحی، میترا حجار، فعالان انجمن‌های محیط‌زیستی و کمپین های حمایت از حقوق حیوانات روز گذشته یکشنبه ۱۴ شهریور ماه برگزار شد.

میرفخرایی در این نشست با تاکید بر این که نگاه به مسائل محیط زیستی در رسانه ها، تشریفاتی است، گفت: سیاست‌گذاری های رسانه‌ای در تلویزیون غلط است و ما شاهدیم در بهترین ساعت‌هایی که فیلم مستندی در تلویزیون درحال پخش است، شبکه‌ای دیگر برنامه ای در مخالف آن پخش می‌کند.

وی درباره مسئولیت رسانه ها در برابر مسائل محیط زیست، تصریح کرد: وضعیت رسانه ای ما باگذشته که یک رسانه جمعی بود، فرق کرده و در حال حاضر به گونه ای شده که تاثیرگذاری آن به اندازه تاثیر یک جمع اندک هم نیست. متاسفانه خبرنگاران هم اگر بخواهند درباره هر مساله ای صحبت کنند، مسئولانی در برابر آن معضل وجود دارند که با خبرنگاران برخورد می کنند و سعی می کنند شرایط را عادی و خوب جلوه بدهند.

این کارشناس ارتباطات و رسانه تاکید کرد: مشکل دیگری در حوزه مستندسازی وجود دارد، این است که دستگاه های دولتی حاضر نیستند پول های خود را صرف مستندسازی کنند و به همین دلیل اولین مشکل یک مستندساز بودجه است.

میترا حجار نیز در این نشست بیان کرد: حضور نداشتن مسئولان مربوطه و مخاطبان اصلی نشست، یکی از اشکال های مهم، سمن ها و جمع های دوستداران محیط زیست است.

این بازیگر سینما در مورد وظیفه رسانه ها در برابر مسائل محیط زیستی اظهار کرد: این یک مساله جهانی است و متاسفانه در همه دنیا شاهد این اتفاق هستیم که رسانه های سعی می کنند نگاه مخاطب را از مساله اصلی دور کنند و این اتفاق در تلویزیون ما نیز وجود دارد که نتیجه آن افزایش دیش های ماهواره می شود.

وی در مورد فعالیت های محیط زیستی در شبکه های اجتماعی گفت: برخی از این اخبار و پیام هایی که در این شبکه ها رد و بدل می شود، واقعی نیست و مشوش کننده است. اینکه فکر کنیم در شبکه های اجتماعی با لایک زدن کاری برای محیط زیست کرده ایم، درست نیست و ما باید با همین تشکل های کوچک فعالیت های خود را برای دفاع از محیط زیست بیشتر کنیم. ما می توانیم سرنوشت طبیعت مان را تغییر دهیم هرچقدر کوچک باشیم.

کتایون ریاحی مستندساز نیز با تاکید بر همین مساله گفت: ما باید خودمان دست هایمان را دراز کنیم و دست های مسئولان را از روی گوش های شان برداریم تا ببینند و بشنوند و متوجه مسئولیت و وظیفه خود شوند.

وی تاکید کرد: هرکسی هرآنچه که می تواند برای سرزمین مان و محیط زیست مان انجام دهد.

کتایون جهانگیری نیز در پایان درباره فیلم خود با نام «شکارچی» گفت: سوژه من در ابتدا چیز دیگری بود و ابتدا طرح هایی در مورد تخریب های زیست محیطی در نظر داشتم اما به من گفتند که سوژه تکراری است. در ابتدای ساخت مستند «شکارچی» این نگرانی را داشتم که چطور به سمت این سوژه بروم و عکس العملم در برابر شکارچی ها و واکنش آنها نسبت به من چیست. شکارچی هایی که با افتخار و قدرت از خود و شکارشان عکس می گیرند، جرات ندارند جلوی دوربین بیایند و عکس شان گرفته شود و یکی از این افراد که عکسی از او در فیلم هست، به من دائم فشار آورد که عکسش را از فیلم دربیاورم.

کد خبر 3761657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha