۱۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۵:۰۲

پژوهش‌نامه «رسانه بین‌الملل» منتشر شد

پژوهش‌نامه «رسانه بین‌الملل» منتشر شد

نخستین شماره «پژوهشنامه رسانه بین‌الملل» در شهریور ماه سال ۱۳۹۵ توسط واحد پژوهش‌های کاربردی معاونت برون مرزی صدا و سیما منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، «پژوهشنامه رسانه بین الملل»، اولین نشریه علمی- تخصصی برون مرزی سازمان صدا و سیما است که به مدیر مسئولی معاون برون مرزی و به همت واحد پژوهش‌های کاربردی منتشر شده است.

تعدادی از اساتید برجسته حوزه ارتباطات، علوم سیاسی، روابط بین الملل و حقوق بین الملل در دانشگاه های تهران و همچنین پژوهشگران و صاحبنظران برجسته رسانه عضو هیات تحریریه و مشاوران علمی پژوهشنامه رسانه بین الملل هستند.  

پژوهشنامه رسانه بین الملل، نخستین پژوهشنامه در تاریخ فعالیت معاونت برون مرزی صدا و سیماست و اولین شماره آن مشتمل بر ۱۱ مقاله علمی - پژوهشی و ۲۹۷ صفحه است.

«احمد کاظمی» مدیر پژوهش های کاربردی و سر دبیر پژوهشنامه رسانه بین الملل، درباره اهداف انتشار این پژوهشنامه گفت: در راستای تقویت تولید فکر و ترویج مطالعات راهبردی بین‌المللی به ویژه با محوریت رویکرد رسانه‌ای، انتشار «پژوهشنامه رسانه بین‌الملل» در دستور کار معاونت برون مرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش، بیشترین تعداد مقالات نخستین شماره پژوهشنامه رسانه بین‌الملل به بررسی موضوع تروریسم تکفیری از زوایای گوناگون اختصاص یافته است.

مقاله «بررسی تطبیقی مبانی فکری و رویکرد عملی داعش با قرآن و سیره نبوی»، به قلم «علی ساقیان» و «مریم السادات حسینی» به بررسی تضاد مبانی فکری داعش با قرآن و سیره نبوی پرداخته است.

دکتر ناصر پورحسن در مقاله «جریان شناسی گروه‌های تکفیری متحد داعش در اقصی نقاط جهان»، شبکه جهانی متحدان داعش در بخش‌هایی از خاورمیانه، آفریقا، قفقاز، آسیای مرکزی و جنوب آسیا و همچنین شبکه پیچیده ای از افراد و امارت‌های اسلامی انفرادی در کشورهای مختلف از جمله اروپا را بررسی کرده است.

در مقاله «داعش در افغانستان؛ ماهیت، اهداف و چشم انداز آن» به قلم «پیرمحمد ملازهی»، زمینه‌ها و عوامل داخلی و خارجی نفوذ داعش در افغانستان و چشم انداز فعالیت این گروه تروریستی در این کشور مورد بررسی قرار گرفته است.

دکتر «سلمان رضوی» و دکتر «طاهره گودرزی» در مقاله «بررسی وجوه اشتراک مبانی فکری، اهداف و اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی و داعش»، نقاط اشتراک در دیدگاه ها، رویکرد ها و رفتارهای رژیم صهیونیستی و داعش را بررسی کرده و پیوند منافع و همچنین سناریوهای همگرایی و واگرایی این دو نهاد تروریستی را تبیین کرده‌اند.

دیگر مقاله نخستین شماره پژوهشنامه رسانه بین‌الملل در زمینه گروههای تکفیری، مقاله «بررسی علل پیوستن جوانان اروپایی به داعش» به قلم دکتر «هادی آجیلی» و «زهرا مبینی کشه» است. نویسندگان در این مقاله، علاوه بر بررسی توزیع جغرافیایی اعضای اروپایی داعش و ویژگی‌های هویتی آنان، مجموعه‌ای از عوامل گرایش جوانان اروپایی به داعش نظیر بحران هویت و معنویت در غرب، اسلام هراسی، فشارها و تبعیض‌های اجتماعی را مورد مداقه قرار می‌دهند.

مقاله «بررسی ابزارها، تاکتیک‌ها و رویکردهای رسانه‌ای گروه تروریستی داعش» به قلم «زینب شاهینی» و دکتر «سیدمهدی شریفی» آخرین مقاله نخستین شماره نشریه علمی- تخصصی معاونت برون مرزی در زمینه گروههای تکفیری است. این مقاله نخست به ترسیم تصویری از امکانات متعدد رسانه ای و اهداف و رویکردهای گروه تروریستی داعش می‌پردازد و سپس با تحلیل محتوای مستند های تولیدی داعش در سه زمینه تبلیغاتی، سیاسی و اجتماعی، مفاهیم و تکنیک‌های آنها را در انجام عملیات روانی بیان می‌کند.

عناوین و نویسندگان دیگر مقاله‌های نخستین شماره پژوهشنامه رسانه بین الملل عبارتند از: «چالش‌های مهاجرت مسلمانان در اروپا» به قلم دکتر «مهدی محمدنیا»، «بررسی علل تشدید روند اسلام‌ستیزی در تاجیکستان»  به قلم دکتر «حسین احمدی» و «برهان حشمتی»، «خشونت پلیس در جامعه آمریکا با تمرکز بر اقلیت­ها» به قلم دکتر «محمد جواد بختیاری»، «انگیزه‌ها، اهداف و تاکتیک‌های غرب از سیاه‌­نمایی گسترده علیه اسلام و ایران و چشم انداز آن» به قلم «خلیل قلخانباز» و «ویروس ابولا و منافع تجاری، نظامی و سیاسی آمریکا» به قلم «محمدرضا مرادی».

کد خبر 3763733

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha