۲۸ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۱۶

شجاعی طباطبایی در گفتگو با مهر:

برای تشکیل انجمن در کنار کارتونیست‌ها هستم/ حرکت صنفی نیاز داریم

برای تشکیل انجمن در کنار کارتونیست‌ها هستم/ حرکت صنفی نیاز داریم

سیدمسعود شجاعی طباطبایی معتقد است مسایلی مانند بیمه هنرمندان کاریکاتوریست روی زمین مانده و هنرمندانش نیاز به تشکیل یک انجمن صنفی دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش در خبرگزاری مهر نشستی با حضور کامبیز درمبخش، بهمن عبدی، جواد علیزاده و کیارش زندی برپا کردیم تا چرایی نبود انجمن کاریکاتور و راهکارهای تشکیل این انجمن را به بحث بگذاریم. از آنجا که تنها مکان منسجم و فعال در عرصه کاریکاتور در حال حاضر «خانه کاریکاتور» با مدیریت سید مسعود شجاعی طباطبایی است پیش از این هم سراغ این هنرمند کارتونیست رفته بودیم و از او درباره لزوم وجود یک انجمن برای کاریکاتوریست ها سوال کرده بودیم، اما از آنجا که  جای او در این میزگرد به دلیل تداخل با فعالیت هایش خالی بود و همه جمع حاضر در میزگرد بر اهمیت و نقش «خانه کاریکاتور» و شخص شجاعی طباطبایی در عرصه کاریکاتور کشور تاکید داشتند بار دیگر سراغ این هنرمند رفتیم تا نظر او را درباره صحبت هایی که در این میزگرد مطرح شد جویا شویم.

راه‌اندازی انجمن کاریکاتور باعث ایجاد دوگانگی نمی‌شود

طباطبایی که این روزها به عنوان دبیر دوسالانه کاریکاتور پیگیر مقدمات برپایی این بی ینال در زمستان است درباره مباحثی که در میزگرد کاریکاتوریست ها مطرح شد به خبرنگار مهر گفت: من همیشه گفته ام که چه در «خانه کاریکاتور» و چه به عنوان فرد حقیقی در خدمت همه دوستان کاریکاتوریست هستم. خانه کاریکاتور هم به تنهایی موجودیت پیدا نمی کند بلکه با حضور هنرمندان موجودیت می‌یابد. ضمن اینکه همین ابتدا به این نکته که یکی از هنرمندان در میزگرد شما بیان کرد اشاره کنم و بگویم راه اندازی یک انجمن در کنار فعالیت خانه کاریکاتور باعث ایجاد هیچ دوگانگی نمی شود. اتفاقا ما در خانه کاریکاتور از راه افتادن هر نهاد و تشکل دیگری در راستای حمایت از هنر کاریکاتور استقبال می کنیم.

وی ادامه داد: شخصا به عنوان یک کارتونیست و نه رئیس خانه کاریکاتور از هر حرکتی در راستای تشکیل انجمن کاریکاتور حمایت می کنم. بارها هم گفته ام که خانه کاریکاتور امکان این را که صنف کاریکاتور باشد ندارد چراکه زیر نظر سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران فعالیت می کند و اهداف خودش را دنبال می کند اما خود من به عنوان یک شخص در خدمت هر تشکلی که بخواهد شکل بگیرد، هستم.

این کارتونیست با اشاره به اینکه یک بار تشکیل انجمن تا جایی پیش رفت اما به نتیجه نرسید، بیان کرد: عده ای از آن دوستان حالا در خارج از کشور هستند و عملا پرونده آن حرکت بسته شده است. به ثبت رساندن یک انجمن پیگیری های زیادی می خواهد که باید چند نفر همت کنند و وارد میدان شوند و از بیرون گود نمی توان نشست و فقط نبود انجمن و چرایی اش را نقد کرد.

وی درباره اینکه چرا شخصا یکی از پیشگامان تشکیل انجمن نمی شود نیز اظهار کرد: تصور من این بوده و هست که به دلیل مسئولیتی که در خانه کاریکاتور دارم اگر پیگیر این امر شوم این شائبه پیش بیاید که فلانی می خواهد همه اتفاقات را خودش پیش ببرد. ما بسیار دچار شائبه هایی از این دست می شویم مثلا می گویند چرا فلانی مسئولیت این یا آن جشنواره را گرفت ولی هیچ کس نمی بیند که اگر در دوسالانه کاریکاتور مسئولیتی دارم این امر انتصابی است و بنده هیچ وقت دنبال این مقام و منصب ها نرفته ام. ضمن اینکه اگر دوستان بدانند بنده برای یک سال وقتی که برای یک دوسالانه می گذارم چه رقمی دریافت می کنم قطعا جا می خورند.

نیاز به انجمن صنفی داریم نه انجمن فرهنگی

طباطبایی ادامه داد: باید عده ای در ابتدا برای تشکیل انجمن اقدام کنند که این افراد تا زمان تشکیل هیات مدیره حضورشان صوری خواهد بود و تنها موسسان انجمن خواهند بود. بعد در انتخابات  اعضا، هیات مدیره را انتخاب می کنند. اگر هر کدام از عزیزان در این راه قدم بگذارد خانه کاریکاتور هر امکانی که به لحاظ تجربه و ...دارد در اختیار این عزیزان می گذارد.

وی در پاسخ به این پرسش که تشکیل یک انجمن فرهنگی را برای کاریکاتوریست ها مناسب می داند یا انجمنی صنفی نیز گفت: هر دو شکل می تواند در ابتدا شکل بگیرد اما معتقدم اگر این انجمن صنفی باشد بیشتر به درد کارتونیست ها می خورد و با توجه به حضور چهره های پیشکسوت این عرصه مثل همین دوستانی که در میزگرد شما حضور داشتند قطعا وجهه فرهنگی و کارکرد فرهنگی خود را هم خواهد داشت. انجمن صنفی می تواند مشکلات کاریکاتوریست ها مانند بیمه را حل کند.

کد خبر 3771358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha