به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علمی کاربردی ارتش در شیراز، امیر سرتیپ دکتر حسین محمدی، گفت: جنگ تحمیلی در حالی شروع شد که مردم ایران طبعا به بازسازی کشور وآرامش و سازندگی دوران پس از انقلاب میاندیشیدند.
وی ادامه داد: گرچه صدام حسین، موضوع اختلافات مرزی را دلیل وقوع جنگ عنوان کرد، منتها خودش هم میدانست که این جنگ مرحله اجرایی از نقشه برنامه ریزی شده و هدفمند فرامنطقهایست ودولت بغداد فقط داوطلب اجرای این نقشه شده است. واقعیت این بود که انقلاب اسلامی تمامی الگوها و هنجارهای مورد نظر غرب در خاورمیانه و خلیج فارس را برهم زده بود. علاوه بر آن قدرتهای بزرگ از این نگران بودند که منافع مورد نظرشان در خاورمیانه به خطر افتد.
این یادگار دفاع مقدس اضافه کرد: البته جمهوری اسلامی ایران در طول یکسال وچند ماه قبل از وقوع جنگ تحمیلی نیز با فشارهای برون مرزی متعددی مانند جنگ تبلیغاتی سیاسی روانی، محاصره اقتصادی، بلوکه کردن داراییها، تهدیدات نظامی مختلف مانند، مداخله نظامی درطبس و همچنین تحریف ماهیت انقلاب اسلامی در عرصه بینالملل و ناامنی داخلی روبرو بود.
امیر محمدی ادامه داد: هدف از این اعمال بدبین کردن افکار عمومی جهان نسبت به انقلاب اسلامی، جلوگیری از شناسایی سیاسی جمهوری اسلامی و فراهم کردن زمینههای جنگ علیه ایران بود و این گونه اهداف و دیدگاهها نیز نمیتوانست در چهارچوب اختلافات مرزی و جاه طلبی صدام حسین تعریف شود.
وی با اذعان به این مسئله که دفاع در قانون طبیعت یکی از اصول استوار بقا و شرافت انسانها است، افزود: جنگ دارای ۲ چهره زشت و زیباست که چهره زشت آن برپایه سلطه طلبی و قدرتافزایی و چهره زیبای آن براساس دفاع از ارزشها و اعتقادات است.
فرمانده سابق ارتش در فارس تصریح کرد: از بین تمام دفاعیاتی که توسط انسان دربرابرهجمههای گوناگون انجام میشود، مقدسترین و با ارزشترین آنهادفاع ازعقیده است و بدون شک دوران هشت ساله جنگ تحمیلی چون برپایه دفاع از ارزشهای اسلامی و اعتقادات دینی استوار بود از چهره زیبای جنگ برخوردار و از افتخارات بی نظیر ملت ایران است بهطوریکه در طول۲۰۰ سال اخیر تنها جنگی بود که حتی یک وجب از خاک میهن اسلامی به دست دشمن نیفتاد و این جز با از خودگذشتگی و ایثار و فداکاری و اطاعت پذیری سربازان اسلام محقق نمیشود.
این کارشناس مسائل نظامی اضافه کرد: همین روحیه اطاعت پذیری است که سرباز، آسایش را یک سو نهاده، جسم و روحش را ورزیده میکند و جانش را در راه خدا فدا میکند و دشمن وقتی ببیند ملتی درهیچ یک ازشئون و نیازمندیهایش وابستگی به بیگانه ندارد، طبیعتا ابزار تهدید را هم از دست خواهد داد، حربهها و تحریمهایش ناکارآمد میشود و به تیرهورزی و شکست میگراید.
محمدی با اشاره به این مهم که در قاموس شهادت، واژه وحشت محلی از اعراب ندارد و ملتی که شهادت دارد؛ اسارت نمیشناسد، بیان کرد: با توجه به اینکه در طول جنگ تحمیلی عراق از سوی کشورهای مختلف بلوک شرق و غرب حمایت می شد، ایران اسلامی در واقع با بیش از ۳۰ کشور جهان در حال جنگ بود اما اساس دفاع رزمندگان اسلام در این دوران برپایه عقلانیت، انسانیت و رعایت حقوق بشر استوار بود.
وی علت پیروزی رزمندگان اسلام در اکثر عملیاتهای پیریزی شده دوران دفاع مقدس را توجه به عقلانیت در طرحریزی آنها دانست و گفت: مد نظر داشتن انسانیت و توجه به اصول مد نظر شرع مقدس اسلام و حقوق بشر اسلامی و موازین بشری موجب شده بود که رفتار رزمندگان با اسراء، رفتاری انسانی و اسلامی باشد.
امیرمحمدی با تاکید براینکه پشتوانه توسعه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی در هر جامعهای، داشتن امنیت پایدار است، گفت: بهحمدالله امروز ایران اسلامی با اتکا به جوانان و نیروهای مومن، متخصص و متعهد و با استفاده از ظرفیتهای موجود و توان علمی کشور، با بومی سازی صنعت دفاعی، به امنیت پایدار دست یافته و به یکی ازکشورهای اثرگذار در منطقه و جهان تبدیل شده است.
این فرمانده ارتشی دوران دفاع مقدس یادآور شد: همه ما باید حماسه بزرگ ۸ سال دفاع مقدس را بهعنوان میراثی گرانسنگ پاس و با بزرگداشت آن و بیان ابعاد مختلف این واقعه تاریخی، آن را از آفت تحریف مصون بداریم. زیرا تنها در این صورت است که آیندگان و کسانی که دوران پر افتخاردفاع مقدس را درک نکردند میتوانند این میراث را در منظر دیدگان خود قرار داده و از اندوختههای گرانبهای آن سود ببرند.
امیر محمدی گفت: ملت ایران امروز با داشتن مفاخر و دستاوردهای گران بهای دوران دفاع مقدس در تدوین الگوهای فرهنگی، نیازمند مبانی تئوریک متناسب با تحول، از دیگران نیست و به شهادت و فداکاری خو گرفته و از هیچ دشمنی و هیچ قدرتی و هیچ توطئهای هراس ندارد.
نظر شما