خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- حنیف غفاری: ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان طی ماههای اخیر به شخصیتی جنجالی در اتحادیه اروپا تبدیل شده است.
همزمان با شکل گیری و تشدید بحران پناهچویان، اوربان ضمن اتخاذ سیاستهای سخت گیرانه مهاجرتی، از همکاری با اروپای واحد بر سر حل بحران پناهجویان و اسکان دادن آنها سرباز زده است. این مسئله منجر به اعتراض شدید کشورهایی مانند اتریش شده است. با این حال اوربان ترجیح می دهد بر سیاستهای سخت گیرانه مهاجرتی خود پافشاری کند.اظهارات اخیر نخست وزیر مجارستان نشان می دهد او حاضر نیست در راستای حل و فصل بحران پناهجویان کمترین انعطافی به خرج دهد. او اخراج پناهجویان را تنها راه ممکن برای مواجهه با این مسئله می داند: «اتحادیه اروپا باید همه مهاجران غیر قانونی را اخراج کرده و آنها را در اردوگاه های آوارگان خارج از مرزهای اروپا اسکان دهد. این اردوگاه ها می تواند در یک جزیره یا منطقه ای ساحلی در شمال آفریقا باشد وی امنیت و تجهیزات مورد نیاز این مناطق باید توسط اروپا تضمین شود.»
این سخنان اوربان در حالی بیان می شود که مجارستان قصد دارد ۲ اکتبر همه پرسی را علیه طرح اتحادیه اروپا برای سهیمه بندی مهاجران برگزار کند.تحلیلگران مسائل اروپا معتقدند که نتیجه این همه پرسی به سود اروپای واحد و سیاستهای طریح ریزی شده در این مجموعه (در راستای مواجهه با بحران پناهجویان) نخواهد بود. اوربان طی سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ میلادی، کنترل شدیدی بر مرزهای جنوبی کشورش اعمال کرده و از پذیرش پناهجویان سرباز می زند. همین مسئله منجر به تقابل سیاستمداران اروپایی و دولت مجارستان شده است.
اتریش تهدید کرده است که علیه اوربان و دولت مجارستان به دادگاه عالی اروپا شکایت خواهد کرد. با این حال، چنین تهدیداتی نتوانسته است رویکرد سلبی مجارستان در قبال پناهجویان را متوقف سازد. در چنین شرایطی، همه پرسی ۲ اکتبر در مجارستان به شدت تعیین کننده خواهد بود. در صورتی که نتیجه این همه پرسی به سود سیاستهای ضد مهاجرتی دولت مجارستان باشد (که احتمال آن نیز زیاد است)، اروپای واحد با دردسرهای زیادی مواجه خواهد شد.
اظهارات اوربان، نوعی اولتیماتوم جدی به اروپای واحد محسوب می شود. این اولتیماتوم درست در زمانی مطرح می شود که اتحادیه اروپا با بدترین بحران مهاجرت پس از جنگ جهانی دوم روبرو شده است. صدها هزار نفر از آوارگان و پناهجویان از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا با فرار از این کشورها وارد اروپا شده اند.
واقعیت امر این است که اتحادیه اروپا توان مدیریت بحران مهاجرین و پناهجویان را از دست داده است. برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا با رویکرد آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در خصوص پذیرش پناهجویان مخالف هستند. از سوی دیگر، برگزاری همه پرسی در مجارستان می تواند مقدمه ای برای برگزاری همه پرسی در دیگر کشورهای اروپایی در قبال بحران مهاجرین باشد. این بدترین خبر ممکن برای آنگلا مرکل و دیگر سران اروپایی محسوب می شود.
از سوی دیگر، اظهارات اوربان نقطه آشکارساز شکافهای موجود میان سران اروپایی بر سر مواجهه با بحران پناهجویان است.برخی تحلیلگران مدعی بودند با گذشت زمان، این شکافها ترمیم خواهد شد اما با گذار به سال 2016 میلادی و جدی تر شدن بحران پناهجویان و از همه مهم تر، با وجود چشم انداز مبهمی که بر سر توافق صورت گرفته میان اتحادیه اروپا و ترکیه به وجود آمده است، این اختلافات روز به روز جدی تر می شود. بدون شک از این پس شاهد موضع گیری های صریح تر ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان در قبال بحران پناهجویان خواهیم بود.
همچنین این احتمال وجود دارد که متعاقب برگزاری همه پرسی در مجارستان بر سر نحوه مواجهه با بحران مهاجرین، شکافها و اختلافات در اروپای واحد تشدید شود. در این صورت، مدیریت بحران مهاجرین عملا از دست افرادی مانند آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان خارج خواهد شد.
نظر شما