به گزار ش خبرگزاري مهر ، با توجه به اينكه نيكوتين يكي از موادي است كه شديدا اعتياد آور است ، افزايش مقدار آن در سيگار موجب اعتياد شديدتر استفاده كنندگان كه اكثرا جوانان هستند ، مي شود و بديهي است كه ترك آن نيز دشوارتر مي گردد.
بررسي هاي انجام شده حاكي از آن است كه مقدار نيكوتين موجود در هر نخ سيگار از سال 1998 تا 2004 در حدود 10 درصد افزايش داشته است ، يعني از 72/1 ميلي گرم در هر نخ سيگار به 89/1 ميلي گرم افزايش داشته است و ميزان كلي اين افزايش نيز در حدود 6/16 درصد است كه در هر گرم تنباكو در حدود 3/11 درصد است.
بنابر همين گزارش ، از ميان حدود 92 مارك گوناگون سيگار در جهان 52 مارك در طي سال هاي 1998 تا 2004 ميزان نيكوتين موجود در سيگار را تا 10 درصد افزايش داده اند و در چند مارك نيز اين افزايش گاهي به 36 درصد رسيده است.
به نظر مي رسد كه برخي از كارخانه هاي توليد كننده سيگار اين كار را به منظور اعتياد بيشتر استعمال كنندگان كه عموما نيز جوان هستند انجام داده اند تا مشتريان خود را به راحتي از دست ندهند.
كارشناسان معتقدند اين افزايش ميزان نيكوتين موجود در سيگار موجب مي شود كه ترك آن براي 70 درصد از استعمال كنندگان دشوار و حتي غير ممكن شود.
در حدود 40 درصد از استعمال كنندكان نيز هر ساله تصميم به ترك مي گيرند اما موفق به ترك نمي شوند و اين امر زنگ خطري براي اين افراد محسوب مي شود.
نظر شما